YOUR YEAR IN REVIEW: Γιατί τώρα είναι κατάλληλη στιγμή για τον ετήσιο απολογισμό σου

YOUR YEAR IN REVIEW: Γιατί τώρα είναι κατάλληλη στιγμή για τον ετήσιο απολογισμό σου

Η αλήθεια είναι πως η παρούσα περίοδος θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με κάποιο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Black Mirror, παρόλα αυτά όσο παράξενες και αν είναι οι ημέρες που διανύουμε, υπάρχει πάντα μία φωτεινή πλευρά σε αυτές, την οποία δεν πρέπει να παραβλέπουμε. Όλο αυτό το διάστημα που μένουμε σπίτι, προστατεύοντας εμάς και τους γύρω μας, μας δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στις δραστηριότητες που αγαπάμε, να κάνουμε όλα όσα παραβλέψαμε στο προηγούμενο lockdown και να πραγματοποιήσουμε μία βαθιά, πολύ βαθιά ενδοσκόπηση, η οποία θα μας προετοιμάσει για τη χρονιά που θα υποδεχτούμε σε έναν μήνα περίπου από σήμερα. Γιατί ειλικρινά, δεν υπάρχει πιο εποικοδομητικός τρόπος να αποχαιρετήσουμε το 2020, από το να κάνουμε μία ανασκόπηση που θα μας αποκαλύψει από που ξεκινήσαμε και που μας οδήγησε τελικά αυτή η απρόβλεπτη χρονιά.

Ακόμη και αν σου φαίνεται σχετικά νωρίς για να μπεις σε μία τέτοια διαδικασία, πόσω μάλλον εάν δεν έχεις στολίσεις ούτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου, ο λόγος που αξίζει να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας, είναι για να έχεις όλο τον Δεκέμβρη στη διάθεσή σου, ώστε να προετοιμάσεις τη λίστα με τα new year resolutions. Γνωρίζοντας έγκαιρα ποιοι από τους στόχους σου επιτεύχθηκαν, ποιοι πήγαν... περίπατο, τι άλλαξε και τι έμεινε –περίπου- στα ίδια, θα κάνεις τον Δεκέμβρη έναν προπαρασκευαστικό μήνα για να μπεις δυναμικά και με άλλον «αέρα» στο 2021. Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να πραγματοποιήσεις το δικό σου ετήσιο review και να αφήσεις πίσω σου με τιμή και δόξα αυτή τη sci-fi χρονιά

#1 Ξεκίνα από τα μαθήματα που διδάχθηκες

Η ζωή είναι ένα μεγάλο σχολείο. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος είπε πρώτος αυτή τη σοφή ατάκα, ωστόσο όλες γνωρίζουμε πόσο αληθινή είναι. Αν η ζωή μας, λοιπόν, είναι όντως ένα σχολείο, τότε οι καταστάσεις που βιώνουμε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, οι αποτυχίες και οι επιτυχίες μας, είναι τα μαθήματα που μας προετοιμάζουν για την επόμενη τάξη, για το επόμενο μεγάλο βήμα, για το μέλλον μας εν γένει. Από κάθε μας εμπειρία, σημαντική ή ασήμαντη, κάτι θα αποκομίσουμε, ακόμη και αν δεν είμαστε σε θέση να το αντιληφθούμε τη στιγμή που βιώνουμε αυτή την εμπειρία. Και καταγράφοντας τα μαθήματα που πήραμε αυτή την χρονιά, τα οποία κανείς δεν αμφιβάλει πως ήταν λίγο... too much to handle, είναι σίγουρο πως την επόμενη χρονιά και την επόμενη φορά που θα βρεθούμε ξανά σε μία παρόμοια περίσταση, θα ξέρουμε πλέον τι πρέπει να κάνουμε και πως να αντιδράσουμε.

IGot Bold And ALittle Negligent Grew Up GIF from Igotboldandalittlenegligent GIFs

#2 Συγκέντρωσε μία λίστα με όλα τα highlights

Εάν υπολογίσουμε τις ημέρες που περάσαμε μένοντας σπίτι και ακολουθώντας τις υποδείξεις των ειδικών, θα συν ειδοποιήσουμε πως το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, μας βρήκε φορώντας τις πιτζάμες μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως το 2020 υστερεί σε highlights από όλες τις υπόλοιπες χρονιές που έχουμε ζήσει. Αντίθετα, ακριβώς επειδή οι καταστάσεις που ζήσαμε ήταν κινηματογραφικές, τις αντιμετωπίσαμε σαν άλλες πρωταγωνίστριες και δώσαμε στην κάθε στιγμή, σπιτική ή μη, την αξία που της αναλογεί. Να είσαι σίγουρη πως συγκεντρώνοντας τις όμορφες στιγμές που θες να κρατήσεις από τη φετινή χρονιά, κάπου θα χάσεις το μέτρημα και έκπληκτη θα συνειδητοποιήσεις πως όσο δυστοπικό και αν ήταν το 2020, τελικά τα καλά είναι περισσότερα από τα άσχημα που μπορείς να ανακαλέσεις στο μυαλό σου. Γιατί μπορεί τους τελευταίους μήνες να στερήθηκες πολλά όπως όλοι μας, όμως οι συνθήκες σε έκαναν να ανακαλύψεις πρωτότυπους τρόπους για να εκφράσεις την αγάπη σου ή να έρθεις κοντά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και σε αυτές οφείλεις μερικές από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες που θα διηγείσαι στο μέλλον.

Good Times Kendall Jenner GIF from Goodtimes GIFs

#3 Ξεκαθάρισε τις επιτυχίες από τις αποτυχίες σου

Ομολογουμένως το τρίτο βήμα του ετήσιου review είναι και το πιο δύσκολο, αφού για να το ολοκληρώσεις, χρειάζεται να κοιτάξεις τον εαυτό σου με ειλικρίνεια και να καταγράψεις δύο πολύ χρήσιμες λίστες. Στην πρώτη λίστα θα συμπεριλάβεις όλες σου τις επιτυχίες και στη δεύτερη λίστα, τις φορές που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς όπως θα ήθελες. Να θυμάσαι πως όσο πιο ειλικρινής είσαι, τόσο πιο ξεκάθαρη και δίκαιη θα είναι η τελική σούμα. Μάλιστα, εάν έχεις κρατήσει τη λίστα με τα resolutions που έθεσες στην αρχή του 2020, μη διστάσεις να ρίξεις μία ματιά γιατί θα σε βοηθήσει πολύ στην καταγραφή. Σε κάθε περίπτωση, μην είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου, γιατί εάν αναλογιστείς πόσο απρόβλεπτα εξελίχθηκαν τα πράγματα φέτος και πόσο δύσκολο ήταν εκ των πραγμάτων να παραμείνεις συνεπείς σε κάποιες από τις υποσχέσεις που σου είχες δώσει, και μόνο η προσπάθεια που έκανες, ίσως είναι υπεραρκετή για να νιώθεις περήφανη για τον εαυτό σου. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως δεν είναι ο στόχος που έχει σημασία, αλλά η πορεία που διένυσες για να φτάσεις εκεί.

Clapping Applause GIF from Clapping GIFs

#4 Επανεστίασε σε συγκεκριμένους τομείς της ζωής σου

Εάν κέρδισες κάτι από τις ατελείωτες ώρες που πέρασες στο σπίτι, είναι πως γνώρισες καλύτερα τον εαυτό σου και πλέον ξέρεις καλά ποιοι είναι οι τομείς που σκοπεύεις να επενδύσεις στο μέλλον. Γιατί όλο αυτό το διάστημα είχες τη δυνατότητα να δεις τα πράγματα πιο καθαρά, να καταλάβεις τι είναι αυτό που έχει πραγματικά σημασία για εσένα, ποιοι είναι οι άνθρωποι που θα βρίσκονται δίπλα σου no matter what, ποια γυναίκα θέλεις να είσαι. Έτσι, μέσα από τους στόχους που θα θέσεις για τη νέα χρονιά, θα μπορέσεις να εστιάσεις στους τομείς που πραγματικά σε ενδιαφέρουν, να βελτιώσεις τη ζωή σου, ακόμη και εσένα την ίδια. Όπως και να έχει, από αύριο οι ημέρες για τον ερχομό του 2021 μετράνε πλέον αντίστροφα. Με άλλα λόγια, όσο παράξενες και αν είναι οι συνθήκες που βιώνουμε, εσύ έχεις άλλες 31 ημέρες στη διάθεσή σου, για να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου, ώστε αυτή η αλλοπρόσαλλη χρονιά να «κλείσει» με τον πιο συναρπαστικό τρόπο!

New Year New Me New You Kassandra Lee GIF from Newyearnewmenewyou GIFs