Πώς θα οργανώσεις φέτος βήμα-βήμα ένα online Secret Santa πάρτι

Πώς θα οργανώσεις φέτος βήμα-βήμα ένα online Secret Santa πάρτι

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά και αυτό, είναι κάτι που έχεις συνειδητοποιήσει πλέον. Το γεγονός όμως, ότι τα δεδομένα στη ζωή σου είναι διαφορετικά, δεν σημαίνει ότι δεν θα ακολουθήσεις τις αγαπημένες σου γιορτινές παραδόσεις, όπως το να προσφέρεις λίγη χαρά σε αγαπημένα σους πρόσωπα μέσα από όμορφα και ιδιαίτερα δώρα.

Μια πρόταση, λοιπόν, που μπορείς να έχει έρθει από το εξωτερικό, αλλά έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, είναι εκείνη του Secret Santa.

Πρόκειται για μία πραγματικά διασκεδαστική διαδικασία, σύμφωνα με την οποία, κάνουμε δώρα σε αγαπημένα μας πρόσωπα, δίχως εκείνα να γνωρίζουν τον παραλήπτη. Με βάση τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, λοιπόν, φέτος ο Secret Santa θα είναι… διαδικτυακός. Το πώς θα απολαύσεις και εσύ μία ξεχωριστή Secret Santa εμπειρία αυτές τις γιορτές και πώς θα προσφέρεις λίγη επιπλέον χαρά στους αγαπημένους σου, θα το μάθεις ακριβώς παρακάτω. Ιδού, λοιπόν, τα βήματα που αξίζει να ακολουθήσεις.

#1 Δημιουργώντας την online Secret Santa ομάδα

Το πρώτο βήμα για ένα επιτυχημένο Secret Santa είναι το να δημιουργήσεις ένα Secret Santa group και να ενημερώσεις όλους τους συμμετέχοντες. Μπορεί να είναι οι κολλητές σου, τα μέλη της οικογένειάς σου που ζουν μακριά σου ή οι συνάδελφοί σου, τους οποίους δεν συναντάς πλέον καθημερινά λόγω της τηλεργασίας. Δημιούργησε ένα γκρουπ στο Facebook ειδικά για το Secret Santa σου και ενημέρωσε τα μέλη του για την πρωτοβουλία σου. Μπορείτε να οργανώσετε μία βιντεοκλήση για να κάνετε μία μυστική κλήρωση, στην οποία εσύ θα αναλάβεις τον ρόλο του συντονιστή. Ο καθένας θα επιλέξει για τον εαυτό του έναν αριθμό και εσύ θα τραβήξεις τα «μαγικά» χαρτάκια, ανακοινώνοντας στον καθένα, σε ποιον αριθμό θα πρέπει να κάνει το δώρο του. Όποιος τύχει να επιλέξει τον δικό του αριθμό, θα διαλέξει ξανά «μαγικό» χαρτάκι. Ουσιαστικά, στο Secret Santa κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει από ποιον θα του έρθει το δώρο του. Και αυτό ακριβώς κάνει τη διαδικασία, απίστευτα ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική.

#2 Ετοιμάζοντας τις online παραγγελίες και αποστολές

Επειδή τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά και όλοι περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, ο πιο εύκολος τρόπος για να βρεις τα δώρα που θέλεις να πάρουν στα χεράκια τους οι παραλήπτες τους, είναι εκείνος των online αγορών. Θα παραγγείλετε τα δώρα σας, λοιπόν, μέσω διαδικτύου και θα ζητήσετε να αποσταλούν στην πόρτα του κάθε παραλήπτη. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι δεν μπορείτε να γνωρίζετε πάντα πότε ακριβώς θα παραδοθούν τα δώρα. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ζητήσετε συγκεκριμένη ημερομηνία παράδοσης από τα eshop στα οποία θα κάνετε τις αγορές σας, ώστε αν αυτό είναι εφικτό, να έχουν όλοι στα χέρια τους τα δώρα τους on time. Ανεξαρτήτως πότε θα παραδοθούν τα δώρα, εσείς θα τα ανοίξετε πάντως όλα μαζί, διοργανώνοντας μάλιστα και μια online «τελετή», ένα διαδικτυακό Secret Santa πάρτι!

#3 Λέγοντας «ναι» σταvirtual δώρα

Εκτός από τα περισσότερο κλασικά δώρα βέβαια, αυτές τις γιορτές μπορείτε να κάνετε τη διαφορά, επιλέγοντας να στείλετε ο ένας στον άλλον virtual gifts. Τα ψηφιακά δώρα μπορούν να περιλαμβάνουν online δωροεπιταγές από συγκεκριμένα καταστήματα -οι οποίες μπορούν να φτάσουν άμεσα στα emails των παραληπτών- αλλά και ψηφιακές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, μπορείς να προσφέρεις σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο μία συνδρομή για παρακολούθηση σειρών και ταινιών ή συνδρομές για γυμναστική στο σπίτι μέσα από online fitness apps καθώς και παρακολούθηση διαδικτυακών μαθημάτων, πάνω σε κάτι που τον ενδιαφέρει. Μπορείς ακόμη και να κάνεις δώρο μία συνεδρία για μασάζ, την οποία και θα απολαύσει μόλις το επιτρέψουν τα δεδομένα στη ζωή μας. Οι επιλογές είναι πολλές.

#3 Απολαμβάνοντας ένα virtual dinner γεμάτο εκπλήξεις

Στην περίπτωση που η ιδέα του διαδικτυακού Secret Santa με ανταλλαγή δώρων από απόσταση δεν σας εξιτάρει, υπάρχει μία ακόμη, online και άκρως γευστική ιδέα που δεν θα σας απογοητεύσει. Μπορείτε να επιλέξετε να αποστείλετε ο ένας στον άλλον… μυστικά γεύματα. Ουσιαστικά, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία με τα «μαγικά» χαρτάκια, ο καθένας σας θα λάβει ένα γεύμα στο σπίτι μέσω delivery… το οποίο, ωστόσο, δεν θα ξέρει τι θα περιέχει. Καλό είναι να συμφωνήσετε από την αρχή να μην μείνετε σε ιδιαίτερα συνηθισμένες delivery επιλογές, όπως για παράδειγμα τα σουβλάκια, αλλά να στραφείτε σε περισσότερο ξεχωριστές και ιδιαίτερες κουζίνες. Όταν κάθε παραλήπτης λάβει στην πόρτα του το γευστικό πακέτο του, τότε θα ανοίξετε τις κάμερες των υπολογιστών ή των smartphones σας και θα τα απολαύσετε παρέα. Ακόμη και αν κάποιο από τα μέλη της παρέας βρίσκεται στο εξωτερικό, αυτό δεν σας εμποδίζει να του αποστείλετε ένα food delivery. Θα βρείτε καταστήματα εστίασης που βρίσκονται κοντά του και θα προχωρήσετε κανονικά την παραγγελία!

Όποια από τις παραπάνω επιλογές και αν επιλέξετε για τον φετινό, διαφορετικό Secret Santa, μην παραλείψετε να βάλετε λίγη επιπλέον διασκέδαση στο «μενού» της βραδιάς της αποκάλυψης των δώρων, λέγοντας «ναι» σε online, ομαδικά παιχνίδια. Η παντομίμα αποτελεί μία κλασική και σίγουρη επιλογή για ψυχαγωγία, ακόμη και στην online εκδοχή της. Στην περίπτωση όμως, που δεν θέλετε να μείνετε στα συνηθισμένα, μπορείτε να «κατεβάσετε» στα κινητά σας ένα app, όπως το Houseparty, που θα σας επιτρέψει να διασκεδάσετε παρέα μέσα από διάφορα online παιχνίδια. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα γελάσετε μαζί, αλλά θα δημιουργήσετε και νέες αναμνήσεις, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικότερα σήμερα που δεν μπορούμε να μοιραζόμαστε πολλές κοινές στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα!