Αυτά είναι τα fashion trends που θα «σφραγίσουν» με ακαταμάχητο στυλ τη νέα χρονιά

Αυτά είναι τα fashion trends που θα «σφραγίσουν» με ακαταμάχητο στυλ τη νέα χρονιά

Διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες μίας ολοκαίνουργιας και ελπιδοφόρας χρονιάς και μία είναι η υπόσχεση που δίνουμε στον εαυτό μας: New year, new me! «Κάθε αρχή και δύσκολη» συνηθίζει να λέει ο λαός, όμως αυτό δεν ισχύει στην περίπτωσή μας. Γιατί η αλλαγή του χρόνου, ήταν για εμάς μία αφορμή να αφήσουμε πίσω όλα αυτά που βάραιναν, να «μηδενίσουμε» το κοντέρ και να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή, κάνοντας όνειρα, θέτοντας νέους στόχους για το 2021, μέσα από τους οποίους θα καταφέρουμε να εξελιχθούμε στις γυναίκες που θέλουμε να γίνουμε. Και ένας τρόπος για να ξεκινήσουμε έστω και δειλά την προσπάθειά μας, είναι να εστιάσουμε λίγο παραπάνω στην εξωτερική μας εμφάνιση και να βγάλουμε τον νέο μας εαυτό μέσα από την… ντουλάπα.

Πώς θα το καταφέρουμε; Γνωρίζοντας και μελετώντας τις επερχόμενες και πιο hot τάσεις στον χώρο της μόδας, οι οποίες θα καθορίσουν τη χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα ξέρουμε τι πρέπει να συμπεριλάβουμε στις επόμενες λίστες αγορών μας, αλλά και τι μπορούμε να κρατήσουμε από τα items που υπάρχουν ήδη στην γκαρνταρόμπα μας, ανακαλύπτοντας πρωτότυπους συνδυασμούς που θα τα κάνουν να δείχνουν ακόμη πιο σύγχρονα. Να είσαι σίγουρη πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μπεις με φόρα και διάθεση στη νέα χρονιά, αναβαθμίζοντας συγχρόνως και το στυλ σου! Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μία σύντομη λίστα με τα απόλυτα fashion trends του 2021, καθώς και οικονομικούς τρόπους για να τα εντάξεις στις μελλοντικές εμφανίσεις σου.

Το μεγάλο come-back των jeans

Η αλήθεια είναι πως λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με την άνεση και το ακαταμάχητο στυλ που μας παρέχει ένα διαχρονικό jean και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το αγαπημένο μας ύφασμα επανέρχεται δυναμικά, όχι μόνο στην καθημερινότητα αλλά και στις μεγαλύτερες πασαρέλες. Το μεγάλο «ναι» για αυτή την επιστροφή δόθηκε από τον οίκο μόδας Valentino, όταν στο Fashion Week του Μιλάνου λάνσαρε τη νέα του σύμπραξη με τη Levi's και μας έκανε να αναπολούμε την επική εμφάνιση της Britney και του Justin στα American Music Awards το μακρινό 2001. Εντάξει, κανένας δεν θα ήθελε να ξαναζήσει ποτέ κάτι τέτοιο, όμως να ξέρεις πως ένα κλασικό denim σε «Α» γραμμή ή καμπάνα, είναι το ρούχο που θα σε βγάζει πρωί-βράδυ από τη δύσκολη σκέψη του «Τι να φορέσω» με τον πιο κομψό και σίγουρο τρόπο.

Απρόβλεπτοι patchwork συνδυασμοί

Για εσένα που συνδυάζεις τη μόδα και το στυλ με έναν ethical τρόπο ζωής, το patchwork είναι το trend που θα σε «βάλει» μέσα στα πράγματα και θα σε ανακηρύξει σε μία σύγχρονη fashion queen! Ήδη από τους τελευταίους μήνες του 2020, τα patchwork έκαναν δειλά την εμφάνισή τους μέσα από τις αρχικές μας στα SoMe, αλλά μέσα στους επόμενους μήνες θα τα συναντάμε όλο και πιο συχνά, αυτή τη φορά στους δρόμους της πόλης. Πέρα από την προφανή νοσταλγία μας για τη δεκαετία των 90’s, υπάρχει ένα ακόμη λόγος που τα ρούχα από μπαλώματα διαφορετικών υφασμάτων θα έχουν την τιμητική τους φέτος και αυτός είναι η φιλοσοφία που «κρύβεται» από πίσω, δηλαδή το γεγονός πως τίποτα δεν καταλήγει στα σκουπίδια. Κάθε ύφασμα, ακόμη και το πιο μικρό κομμάτι μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για να φτιαχτεί κάτι ιδιαίτερα όμορφο που είναι συγχρόνως και relevant με την εποχή. Εάν νομίζεις πως θα δυσκολευτείς να το συνδυάσεις, μπορείς να επενδύσεις σε ένα statement φαρδύ μαντό και μέσα να φορέσεις ένα ανοιχτόχρωμο τζιν και μία μονόχρωμη μπλούζα που η απόχρωσή της θα αντιστοιχεί σε κάποιο από τα patch του ρούχου σου.

Ντελικάτα φλοράλ μοτίβα

Ετοιμάσου τη φετινή άνοιξη να βγάλεις το ρομαντικό παιδί των λουλουδιών που κρύβεις μέσα σου, γιατί το φλοράλ είναι το μοτίβο που θα μας συντροφεύει τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Μπορεί να είναι ένα χιλιοφορεμένο pattern που πολλές από εμάς έχουμε βαρεθεί να φοράμε, υπάρχει όμως τρόπος να γίνει groundbreaking και να «μαγνητίσει» τα βλέμματα των γύρω μας! Αυτό που έχει σημασία, είναι να εστιάσουμε σε ντελικάτα, «ήσυχα» και παστέλ μοτίβα, τα οποία δημιουργούν μία πιο ρομαντική διάθεση και παραπέμπουν σε μία άλλη, πολύ μακρινή εποχή. Για να είσαι σίγουρη πως το δικό σου φλοράλ θα είναι αυτό που θα ξεχωρίσει, μπορείς να κάνεις μία βόλτα στα καταστήματα υφασμάτων που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης και να ανακαλύψεις το ξεχωριστό texture που σου ταιριάζει. Με τη βοήθεια μίας μοδίστρας, μπορείς να το μεταμορφώσεις σε φούστα ή φόρεμα και να πληρώσεις σχεδόν το ίδιο ποσό που θα έδινες σε ένα πολυκατάστημα.

Sports Luxe ή το νέο athleisure

Ένα από τα αμέτρητα πράγματα που καταφέραμε μέσα στην προηγούμενη χρονιά, ήταν να αποκτήσουμε μία καλύτερη σχέση με τις φόρμες, τα κολάν και τα hoodies, αφού ήταν τα ρούχα που μας συντρόφευαν με άνεση καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Και επειδή δυσκολευόμαστε κάπως να τα αποχωριστούμε, το sports luxe είναι το trend που θα αναβαθμίσει τη σχέση μας μαζί τους αλλά και τις εμφανίσεις μας. Στην πραγματικότητα, το sports luxe είναι μία νέα εκδοχή του athleisure και μας παροτρύνει να συνδυάσουμε ραφινάτα και elegant κομμάτια με πιο σπορ λεπτομέρειες, δημιουργώντας ένα σύνολο που εστιάζει στη θηλυκότητα και την κομψότητα. Ένα λεπτό καπιτονέ μπουφάν, ένα ζευγάρι sneakers ή skaters, μία φαρδιά φόρμα με γραμμές στο πλάι, ακόμη και ένα μονόχρωμο μακό, μπορούν να δώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα look μας και να μας κάνουν να νιώθουμε άνετες και σούπερ στυλάτες ταυτόχρονα!

Extra tip: Τι θα έλεγες να ξεκινήσεις τους πειραματισμούς, φορώντας ένα φλοράλ φόρεμα και από πάνω ένα φαρδύ hoodie με κουκούλα;

Μία ονειρική παλέτα χρωμάτων

Όπως όλα δείχνουν, το 2021 θα είναι μία ονειρική χρονιά, τουλάχιστον όσον αφορά τη μόδα. Αυτό οφείλεται στην «πλούσια» παλέτα χρωμάτων που θα χαρίσει φως και ζωντάνια στις εμφανίσεις μας και η οποία περιλαμβάνει ρομαντικούς, ήρεμους και παστέλ τόνους, sorbet αποχρώσεις που ισορροπούν ανάμεσα στο απαλό κίτρινό, το ροδακινί, τη λεβάντα και το φιστικί. Ετοιμάσου, λοιπόν, να αφήσεις πίσω τις σκούρες και σκοτεινές αποχρώσεις του 2020 και να εμπλουτίσεις με τα πιο ονειρικά και παραμυθένια χρώματα τη νέα χρονιά! Πιο συγκεκριμένα, μερικές από τις αποχρώσεις που θα μας «κλέψουν» την καρδιά και την… παράσταση με τις διακριτικές πινελιές τους, είναι το party pink, το lemon fizz, το carnival glass, το tomatillo και το little piglet της Pantone.

Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως τα παραπάνω trend σκοπό έχουν να σε εμπνεύσουν να γίνεις πιο τολμηρή με τις εμφανίσεις σου, δημιουργώντας δικούς σου μοναδικούς συνδυασμούς, οι οποίοι θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ακόμη πιο όμορφη και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Με άλλα λόγια, κανείς δεν σε υποχρεώνει να ακολουθήσεις κάτι που δεν σου ταιριάζει, αλλά να βρεις τον τρόπο να το φέρεις στα μέτρα σου και να το κάνεις δικό σου!