Τα food hacks του TikTok που θα αναβαθμίσουν τις μαγειρικές σου ικανότητες

Τα food hacks του TikTok που θα αναβαθμίσουν τις μαγειρικές σου ικανότητες

Δεν χρειάζεται να το έχεις «κατεβάσει» για να γνωρίζεις ότι το TikTok κάνει «θραύση» στις μέρες μας, ειδικότερα στις νεότερες γενιές. Ακόμη όμως και αν ανήκεις στη γενιά των millennials, σίγουρα έχεις δει και έχεις «κολλήσει» με κάποιο TikTok βίντεο.

Όποια και αν είναι η άποψή σου, το σίγουρο είναι πως το TikTok εκτός από διασκεδαστικό και ενδιαφέρον, μπορεί να είναι και ιδιαίτερα επιμορφωτικό σε πολλές περιπτώσεις, όπως αυτή του… φαγητού. Βλέπεις, οι TikTokers ανά τον κόσμο μοιράζονται καθημερινά μέσω βίντεο πολύτιμα food hacks που μπορούν να αναβαθμίσουν εύκολα τις μαγειρικές μας ικανότητες και να μας βοηθήσουν να κερδίζουμε χρόνο στην κουζίνα, κάθε φορά που μαγειρεύουμε.

Ας δούμε, λοιπόν, δέκα κορυφαία food hacks που μάθαμε το τελευταίο διάστημα μέσα από το TikTok!

Πώς θα φας εύκολα τονανανά χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Κακά τα ψέματα. Το ξεφλούδισμα του ανανά δεν είναι εύκολη υπόθεση, τουλάχιστον όπως νομίζαμε μέχρι προσφάτως. Διότι ένας χρήστης του TikTok μας έμαθε πώς να κάνουμε τη διαδικασία πιο εύκολη και γρήγορη και μάλιστα, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε μαχαίρι.

Το hack με το αβοκάντο που μας ενθουσίασε

Λατρεύουμε τα αβοκάντο όμως, η αλήθεια είναι πως λίγο αφότου κόψουμε ένα κομμάτι, μαυρίζει γρήγορα, αν δεν το καταναλώσουμε αμέσως. Φαίνεται όμως, πως υπάρχει τρόπος να διατηρούμε φρέσκα και πράσινα τα αβοκάντο μας για να ετοιμάσουμε αργότερα το γουακαμόλε μας -ακόμη και αφότου τα κόψουμε στη μέση. Ένα μπολ με νερό και λίγο λεμόνι αρκούν, όπως θα δεις και στο βίντεο που ακολουθεί.

Η εναλλακτική πουαπογειώνει την κλασική quesadilla

Αλήθεια, ποιος δεν λατρεύει τις quesadillas; Στην περίπτωση που βαρέθηκες, βέβαια, να την απολαμβάνεις στην πλέον κλασική εκδοχή της, σου έχουμε μία εναλλακτική, απολαυστική πρόταση που μας έρχεται κατευθείαν από το TikTok και σου δίνει τη δυνατότητα απολαμβάνεις στο εξής ένα άκρως γευστικό σνακ, σε ελάχιστα μόλις λεπτά -αρκεί να διαθέτεις τοστιέρα στο σπίτι!

Ο σωστός τρόπος για να ζεσταίνεις τη χθεσινή πίτσα

Κάποιοι λένε πως δεν υπάρχει καλύτερο πρωινό από ένα κομμάτι κρύα πίτσα από το προηγούμενο βράδυ. Αλήθεια όμως, αν είχες την ευκαιρία να την απολαύσεις ζεστή και ζουμερή, όπως ακριβώς έφτασε στο σπίτι σου, δεν θα το έκανες; Δες το βίντεο που ακολουθεί για να δεις πώς θα τα καταφέρεις, σε ελάχιστα λεπτά.

Η πιο εύκολη, γρήγορηκαι πρωτότυπη πρόταση για να σερβίρεις την τούρτα

Ο TikToker που ανέβασε πρώτος στο TikTok αυτό το food hack πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανος. Διότι η ιδέα του έχει γίνει πλέον viral. Ουσιαστικά, μας έδειξε έναν νέο τρόπο για να σερβίρουμε στο εξής τις τούρτες μας, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ούτε ένα πιατάκι.

Μετατρέποντας ένα bagel στην πιο ζουμερή και αφράτη πίτσα

Ωραία τα bagels όμως, μπορούν να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά αν αποκτήσουν γεύση πίτσας. Αρκεί να κόψεις σε λεπτές φέτες το bagel σου, να «ντύσεις» την καθεμιά με υλικά της αρεσκείας σου, να τις τοποθετήσεις στον φούρνο και στο τέλος, να τις ενώσεις. Είναι bagel; Είναι πίτσα; Είναι και τα δυο μαζί! Δες το βίντεο που ακολουθεί και ακλούθησε τα πανεύκολα βήματα που θα φέρουν στο πιάτο σου το… pizza-bagel που «σαρώνει» στο TikTok.

Έτσι θα θέλεις νακαθαρίζεις στο εξής το κοτόπουλο

Αυτό το food hack έγινε επίσης viral στο TikTok και όχι άδικα. Ουσιαστικά, σου δείχνει πώς να καθαρίζεις τους τένοντες από το φιλέτο κοτόπουλο πριν το μαγειρέψεις, χρησιμοποιώντας απλώς ένα πιρούνι και λίγο χαρτί κουζίνας. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς να λερωθείς ή να λερώσεις τον πάγκο της κουζίνας σου!

Κερδίζοντας χρόνο καιχρήματα στο μαγείρεμα

Οι περισσότερες συνταγές της μεσογειακής διατροφής περιλαμβάνουν ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Πολλές φορές όμως, το καθάρισμά τους μας κουράζει, ενώ συχνά ξεχνάμε να τα χρησιμοποιήσουμε, αφήνοντάς τα να σαπίσουν σε ένα από τα ντουλάπια της κουζίνας μας. Στο βίντεο που ακολουθεί, λοιπόν, θα ανακαλύψεις ένα food hack που θα σε βοηθήσει να γίνεις «αστέρι» στο meal prepping και να γλυτώνεις χρόνο αλλά και χρήματα, όταν μαγειρεύεις.

Πώς θα ξέρεις με σιγουριά ότι το λάδι έχει ζεσταθεί

Σίγουρα δεν είναι τόσο δύσκολο να διαπιστώνεις αν το λάδι στο τηγάνι ή το κατσαρολάκι σου έχει ζεσταθεί αρκετά, ώστε να είσαι έτοιμη να μαγειρέψεις. Γιατί να μην είσαι στο εξής όμως απολύτως σίγουρη κάθε φορά, αφού έχεις την επιλογή; Το TikTok μας έμαθε ότι αρκεί μία ξύλινη κουτάλα για να τεστάρουμε αν το λάδι βρίσκεται στην κατάλληλη θερμοκρασία για να μαγειρέψουμε το φαγητό μας. Θα τοποθετήσουμε το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας στο λάδι και αν αρχίσει να βγάζει αμέσως φυσαλίδες, σημαίνει πως έχει φτάσει η ώρα να ρίξεις στο τηγάνι ή την κατσαρόλα τα υλικά σου;

Τι να κάνεις για να μην χύνεται το νερό όταν βράζεις μακαρόνια

Συχνό και ενοχλητικό φαινόμενο που λαμβάνει χώρα στην κουζίνα μας κάθε φορά που βράζουμε μακαρόνια ή σε πολλές περιπτώσεις, λαχανικά. Για να μην χύνεται το νερό που βράζει, λοιπόν, αρκεί να ρίχνουμε ένα παγάκι στην κατσαρόλα, την κατάλληλη στιγμή. Αν δεν μας πιστεύεις, δες το TikTok βίντεο που ακολουθεί.

Φαίνεται, λοιπόν, πως οι χρήστες του TikTok άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη στην εποχή της πανδημίας, αξιοποιώντας με γευστικό και δημιουργικό τρόπο τον χρόνο τους εντός σπιτιού! Τα food hacks που μοιράστηκαν μαζί μας, κέρδισαν την προσοχή μας και το σίγουρο είναι πως ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε.