Sunday love: Γιορτάζοντας στο σπίτι τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Sunday love: Γιορτάζοντας στο σπίτι τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Η φετινή Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι διαφορετική από πολλές απόψεις, κυρίως όμως επειδή σε αντίθεση με άλλες χρονιές, θα την περάσουμε στο σπίτι. Σήμερα, δεν θα επισκεφτούμε ένα πολυτελές εστιατόριο για να απολαύσουμε ένα ρομαντικό δείπνο, ούτε κάποιο συνοικιακό σινεμά. Το γεγονός όμως ότι φέτος, η ημέρα των ερωτευμένων «πέφτει» Κυριακή, κάνει ενδεχομένως πιο εύκολη τη σκέψη ότι θα απολαύσουμε ρομαντικές στιγμές εντός.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να ξεφύγουμε από τα ίδια και τα ίδια, να περάσουμε καλά απόψε και ταυτόχρονα, να δημιουργήσουμε νέες δυνατές αναμνήσεις, ακόμη και στον χώρο που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας τους τελευταίους μήνες; Επιλογές για μία σπιτική, ρομαντική βραδιά υπάρχουν πολλές, ακόμη και αν αποφασίσουμε να γιορτάσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο την τελευταία στιγμή. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι τη διάθεση για να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Ιδού, λοιπόν, πέντε προτάσεις για όλες εμάς που θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται σήμερα, με τον πλέον ρομαντικό τρόπο.

Το κλασικό, σπιτικό ρομαντικόδείπνο στην πιο ιδιαίτερη εκδοχή του

Δεν υπάρχει πιο απλός και εύκολος τρόπος για να γιορτάσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο από το να οργανώσουμε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο στο σπίτι. Στην περίπτωση που δεν έχουμε τον χρόνο ή τη διάθεση για πολλά μαγειρικά πειράματα, μπορούμε απλώς να παραγγείλουμε απ΄ έξω. Το στοιχείο που θα κάνει τη διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το να θα προτιμήσουμε να απολαύσουμε το ρομαντικό μενού ενός καλού εστιατορίου ή μιας εξωτικής κουζίνας που πάντα θέλαμε να δοκιμάσουμε, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία. Με λίγα λόγια, θα δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις πάνω από ιδιαίτερα πιάτα και γεύσεις.

Οργανώνουμε μιαβραδιά οινογνωσίας στο σπίτι

Ακόμη και αν το αποφασίσουμε την τελευταία στιγμή, μπορούμε να οργανώσουμε μια ρομαντική βραδιά οινογνωσίας στο σπίτι. Θα επισκεφτούμε μία κάβα ή ένα μίνι-μάρκετ που είναι ανοιχτό και θα προμηθευτούμε με τα κρασιά που θα δοκιμάσουμε, αλλά και τα τυριά που θα περιλαμβάνει το πλατό που θα τα συνοδεύσουν. Θα χαλαρώσουμε, λοιπόν, θα ετοιμάσουμε μία YouTube λίστα με τα αγαπημένα μας ή τα πιο ρομαντικά τραγούδια, θα στήσουμε ένα γκουρμέ πλατό με τυριά και ξηρούς καρπούς και θα απολαύσουμε μία μεθυστική και ταυτόχρονα ρομαντική εμπειρία για δύο.

Λέμε «ναι» σε μία σπαβραδιά

Στην περίπτωση που θέλουμε να απολαύσουμε την Κυριακή του Άγιου Βαλεντίνου στην πλέον χαλαρή εκδοχή της -δηλαδή χωρίς να μπούμε καν στον κόπο να παραγγείλουμε φαγητό απ’ έξω- τότε δεν έχουμε παρά να ετοιμαστούμε για μια βραδιά γεμάτη σπα, μασάζ και πολλές αγκαλιές. Θα απολαύσουμε μαζί ένα ρομαντικό μπάνιο, θα ετοιμάσουμε σπιτικά scrubs από υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας, όπως καστανή ζάχαρη, μέλι, γιαούρτι και ελαιόλαδο, θα βγάλουμε από το ντουλάπι του μπάνιου τις ενυδατικές κρέμες και λοσιόν που διαθέτουμε και θα χαρίσουμε ο ένας στον άλλον, απολαυστικά μασάζ. Αν θέλουμε να πάμε τη σπα βραδιά μας σε ένα άλλο, περισσότερο επαγγελματικό επίπεδο, τότε μπορούμε να στραφούμε σε ένα βίντεο στο YouTube για να ανακαλύψουμε τις πλέον χαλαρωτικές και αισθησιακές κινήσεις για μασάζ ή συνταγές με φυσικά προϊόντα για απολέπιση και ενυδάτωση. Ναι, όλα αυτά με τον σύντροφό μας!

Παρτάρουμε στο σπίτι

Αν υπάρχει κάτι που σίγουρα μας έχει λείψει τους τελευταίους μήνες, αυτό είναι το να επισκεφτούμε το αγαπημένο μας μπαρ και να χορέψουμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Αφού δεν μπορούμε να πάμε, λοιπόν, στο αγαπημένο μας στέκι… θα το φέρουμε στο σπίτι μας. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα φορέσουμε -επιτέλους- τα καλά μας, θα ετοιμάσουμε τα κοκτέιλ μας, θα χαμηλώσουμε τα φώτα, θα βάλουμε μουσική και θα χορέψουμε. Βέβαια, διασκέδαση και χορός χωρίς φίλους δεν γίνεται οπότε, αν το επιθυμούμε, μπορούμε να προσκαλέσουμε στο πάρτι και τους δεσμευμένους φίλους μας και μέσα από μία βιντεοκλήση να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε μαζί τους, ολοκληρώνοντας τη βραδιά με καραόκε. Με λίγα λόγια, θα οργανώσουμε ένα επικό couples night, το οποίο μπορεί να μην είναι τόσο ρομαντικό όμως σίγουρα, θα μας φέρει πιο κοντά.

Απολαμβάνουμε ένανρομαντικό περίπατο

Τέλος, αν δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να περάσουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο σπίτι, τότε θα εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι φέτος η γιορτή των ερωτευμένων «πέφτει» Κυριακή και μας βρίσκει -πιθανότατα- εκτός εργασιακών υποχρεώσεων. Θα φορέσουμε, λοιπόν, τα αθλητικά μας ρούχα και παπούτσια και θα πάρουμε τους δρόμους για να ασκηθούμε και να ανακαλύψουμε γειτονιές τις πόλεις που δεν ξέραμε πως υπήρχαν ή είχαμε να επισκεφτούμε χρόνια. Θα θυμηθούμε όμορφες στιγμές της σχέσης μας και θα μιλήσουμε για τα μελλοντικά μας σχέδια, ακόμη και αν πρόκειται απλώς για το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό που θα κάνουμε μαζί, μετά την πανδημία.

Ό,τι και αν επιλέξουμε να κάνουμε, σημασία έχει να στραφούμε σε κάτι που θα μας βγάλει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια, καλό είναι να μην αφήσουμε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που μας δίνεται, να περάσουμε μία ρομαντική βραδιά με τον αγαπημένο μας. Ακόμη και αν δεν πιστεύουμε στον Άγιο Βαλεντίνο, είναι σημαντικό να αναλογιστούμε πως δεν πρόκειται απλώς για μία ακόμη εμπορική γιορτή, αλλά για μία αφορμή να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις με τον άνθρωπο με τον οποίο είμαστε ερωτευμένες.