Πέντε φορές που η Lady Gaga μας απέδειξε πως είναι όντως το απόλυτο icon που χρειαζόμασταν

Πέντε φορές που η Lady Gaga μας απέδειξε πως είναι όντως το απόλυτο icon που χρειαζόμασταν

Έχουν περάσει σχεδόν 12 χρόνια από όταν η Lady Gaga έκανε μία δυναμική είσοδο στη μουσική βιομηχανία και «τρύπωσε» στις καρδιές μας, κυκλοφορώντας το πρώτο της άλμπουμ «Fame», έναν δίσκο ορόσημο, ο οποίος γύρισε «σελίδα» στην ιστορία της pop μουσικής. Ειλικρινά, ακόμη και σήμερα μπορώ να ανακαλέσω απόλυτα την πρώτη φορά που την είδα στην οθόνη της τηλεόρασης, με έναν μπλε electric κεραυνό στο δεξί της μάτι, τις αφέλειες που ήθελα πάντα να έχω, ένα ξεσηκωτικό beat με τον ανάλογο στίχο «Just dance, spin that record babe…» να παίζει από πίσω και να με προσκαλεί επίμονα να χορέψω στον ρυθμό της.

Ως γνήσια και ορκισμένη φαν της Britney Spears -μέχρι και σήμερα-, ομολογώ πως άργησα πολύ να πειστώ πως η μικροσκοπική και -τότε- ανερχόμενη Lady Gaga θα ήταν η διάδοχος της «queen» Maddie, όπως διέδιδε ο ξένος και ο εγχώριος τύπος, μέχρι που η κολλητή μου, σε μία προσπάθεια να με μεταπείσει, με ανάγκασε να ακούσω το επόμενο hit της «Poker Face» σε μία ακουστική διασκευή από την ίδια, για να πιάσω τον εαυτό μου λίγες ημέρες μετά να τραγουδάει στο μπάνιο «Can't read my, can't read my, no he can't read my poker face…».

Κάπως έτσι, η Lady Gaga κέρδισε επάξια μία θέση στο mp3 και την καθημερινότητά μου, από το σχολείο στο σπίτι, από το σπίτι στο μπαλέτο και πάλι πίσω. Κάθε τραγούδι που έβγαζε, έμπαινε απευθείας στην playlist μου, με αποτέλεσμα να γίνει με τον καιρό ένας «συνοδοιπόρος» σε μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου. Ακούγοντας και τραγουδώντας το «Speechless» στη διαπασών θρήνησα τον χωρισμό της πρώτης μου σχέσης, υπό τους ήχους του «Judas» και του «Alejandro» χόρευα ξέφρενα στα φοιτητικά ξενύχτια του πρώτου έτους με τον κολλητό μου, με το «Yoü And I» ερωτεύτηκα ξανά και με το «Born this way» ονειρεύτηκα έναν καλύτερο, πιο συμπεριληπτικό κόσμο.

Συνεπώς, μίας και σήμερα η «Mother Monster», αυτό το αστρικό, εκκεντρικό και υπερταλαντούχο κορίτσι έχει τα γενέθλιά της, μπαίνοντας αισίως στα 35, αποφάσισα να συγκεντρώσω σε μία λίστα τις πιο iconic στιγμές που μας έχει χαρίσει στην πολύχρονη καριέρα της και μέσα από τις οποίες μας απέδειξε πως τελικά της άξιζε και με το παραπάνω ο ορισμός «queen»!


Όταν αποκάλυψεδημόσια πως έχει δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση

Δύο χρόνια πίσω, η Lady Gaga συμμετείχε ως ομιλήτρια στην εκδήλωση «Elle Women In Hollywood», όπου μέσα από μία συγκλονιστική και γενναία ομιλία, αποκάλυψε πως έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στα 19. Πιο συγκεκριμένα, είχε αναφέρει «Η κακοποίηση που είχα υποστεί με άλλαξε για πάντα. Ένα κομμάτι του εαυτού μου χάθηκε για πάντα. Δεν το είπα σε κανέναν. Κρυβόμουν ακόμα και από τον ίδιο τον εαυτό μου. Και αισθάνομαι ντροπή ακόμη και σήμερα μπροστά σας. Αισθάνομαι ντροπή για αυτό που μου συνέβη. Υπάρχουν ακόμα μέρες όπου νιώθω ότι ήταν δικό μου το λάθος. Κανείς δεν μου προσέφερε καθοδήγησή, για να βρω δικαιοσύνη ή την ψυχική υγεία που είχα ανάγκη. Είναι προσωπικό μου όνειρό να υπάρχει σε κάθε σχολείο της χώρας ένας καθηγητής ή θεραπευτής ειδικευμένος στον τομέα της ψυχικής υγείας. Γιατί, αυτό σημαίνει να είσαι γυναίκα στο Χόλυγουντ. Αυτό σημαίνει να έχεις φωνή. Έχω την ευκαιρία να κάνω μια αλλαγή. Προσεύχομαι ότι θα ακούμε με μεγαλύτερη προσοχή όσους βρίσκονται γύρω μας και έχουν μεγάλη ανάγκη».

https://www.youtube.com/watch?v=kfAuWERvR8I

Όταν απέδειξεστον πρώην φίλο της πόσο λάθος ήταν οι προβλέψεις του

Ακόμη πιο πίσω, το ένδοξο 2010, όταν η Lady Gaga είχε μόλις κυκλοφορήσει το άλμπουμ της «Bad Romance» και έκανε όλο τον πλανήτη να μιλάει για εκείνη και να τραγουδάει «Rah rah ah ah ah, Gaga ooh la la» είχε πραγματοποιήσει μία συνέντευξη στο τεύχος Απριλίου του Αμερικανικού περιοδικού Cosmopolitan και μία μοναδική φωτογράφιση για το εξώφυλλό του. Παρότι η συνέντευξη δεν είναι πλέον διαθέσιμη online, πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης και fanpages την αναδημοσίευσαν, αφού είχε μέσα μία παραδοχή που ακόμη και σήμερα αποτελεί μία ατράνταχτη απόδειξη πως εάν πιστεύουμε αρκετά στο εαυτό μας, μπορούμε όντως να καταφέρουμε τα πάντα. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει πως «Ένας πρώην φίλος μου, μου είχε πει πως δεν θα πετύχω ποτέ, δεν θα καταφέρω να κερδίσω κανένα Grammy, δεν θα κάνω κανένα hit και ήλπιζε πως θα αποτύχω. Τότε, εγώ του απάντησα πως θα έρθει μία μέρα που δεν θα είμαστε πλέον μαζί και δεν θα μπορεί να παραγγείλει ούτε έναν καφέ από κάποιο deli, χωρίς να βλέπει το πρόσωπό μου ή να ακούει το όνομά μου». Drop mic.

Όταν κέρασε pizza και αυτόγραφα τα little monsters της

Το 2017 και ενώ βρισκόταν εν μέσω της παγκόσμια περιοδεία της «Joanne World Tour», η Lady Gaga αρρώστησε, με αποτέλεσμα να ακυρώσει την εμφάνισή της στην πόλη του Μόντρεαλ. Την αμέσως προηγούμενη ημέρα είχε πραγματοποιήσει μία άκρως πετυχημένη συναυλία στο Citi Field, το γήπεδο του μπέιζμπολ της Νέας Υόρκης, όμως η απρόβλεπτη βροχή που έπιασε κατά τη διάρκεια του gig της, την έστειλε την επόμενη ημέρα με πυρετό στο κρεβάτι του ξενοδοχείου. Όπως ήταν λογικό, αυτό δυσαρέστησε τους θαυμαστές της, οι οποίοι μέσα από διάφορα tweet που δημοσίευσαν, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στη «Mother Monster». Εκείνη τους απάντησε πως προσπαθούσε όλη μέρα να κουράρει τις φωνητικές της χορδές και το σώμα της, όμως οι γιατροί και οι νοσοκόμες που την παρακολουθούσαν, της είπαν πως εάν δεν είναι προσεκτική μπορεί να χρειαστεί να ακυρώσει όλη την περιοδεία. Όταν η ίδια πληροφορήθηκε κάτω από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε είχαν στηθεί αρκετοί από τους φαν της περιμένοντας νέα της, παρήγγειλε εκατοντάδες πίτσες για όλους και κατέβηκε για να φάει μαζί τους και να τους μοιράσει αυτόγραφα.

Όταν έστειλε body positive μηνύματα μέσω του Instagram της

Μπορεί από τον θεσμό του Super Bowl να έχουν περάσει σημαντικά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως η Beyonce, η Jlo, η Diana Ross, η Aretha Franklin και η Cher, όμως καμία εμφάνιση -ίσως μόνο αυτή της Whitney Houston- δεν μπορεί να ξεπεράσει την παρουσία της Lady Gaga το 2017. Ωστόσο, ακόμη και μετά από αυτή τη φαντασμαγορική εμφάνιση, υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που αναζήτησαν κάποιο ψεγάδι σε εκείνη, σχολιάζοντας πως η κοιλιά της δεν ήταν αρκετά γραμμωμένη ή πως έχει παχύνει. Εκείνη βέβαια δεν έχασε ευκαιρία να απαντήσει στους επικριτές της, ανεβάζοντας ένα post στο Instagram το οποίο έλεγε «Ενημερώθηκα πως το σώμα μου έχει γίνει θέμα σχολιασμού και θα ήθελα να πως είμαι πολύ περήφανη για το σώμα μου και το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς. Ανεξάρτητα ποιοι είστε και τι κάνετε». Όταν μάλιστα αναφέρθηκε από τον δημοσιογράφο Ryan Seacrest το ίδιο γεγονός, εκείνη πρόσθεσε πως ο λόγος που το έκανε τη συγκεκριμένη ανάρτηση, δεν ήταν για να αποστομώσει όσους τη σχολίαζαν, αλλά γιατί ήθελε να δείξει στους ανθρώπους που έχουν δεχθεί κάποιο ανάλογο σχόλιο πως είναι στο πλευρό τους.

https://www.instagram.com/p/BQPMuhPlaBr

Ότανμίλησε ανοιχτά για την ψυχική διαταραχή που αντιμετωπίζει

Στη συνέντευξη που έδωσε στην Oprah Winfrey το 2020 με αφορμή το Όσκαρ που κέρδισε για το «A star is born», η Lady Gaga μίλησε ακόμη πιο ανοιχτά για την επανειλημμένη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο παρελθόν από κάποιο πρόσωπο, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αυτό το γεγονός επηρέασε την ψυχική της υγεία. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο ότι τη δεδομένη στιγμή, η καριέρα της είχε αρχίσει να «απογειώνεται», με αποτέλεσμα να μην δώσει στον εαυτό της τον χρόνο και το χώρο που χρειαζόταν, ώστε να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει το περιστατικό με τη βοήθεια ενός ειδικού. Όπως ήταν επόμενο, μία τόσο επώδυνη εμπειρία της δημιούργησε PTSD, δηλαδή διαταραχή μετατραυματικού στρες και κατάθλιψη. Λίγα χρόνια αργότερα, η διαταραχή μετατράπηκε σε ινομυαλγία και εκφράστηκε μέσα από έναν έντονο πόνο σε όλο της το σώμα, ένα σύμπτωμα που την παρακίνησε να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό.

https://www.youtube.com/watch?v=da3iA6-9jWc