Πέντε ύποπτα «red flags» που πρέπει να προσέξεις στον κόσμο του online dating

Πέντε ύποπτα «red flags» που πρέπει να προσέξεις στον κόσμο του online dating

Έχουμε διανύσει περισσότερο από έναν χρόνο από την ημέρα που ο Covid-19 έκανε απρόσμενη και δυναμική είσοδο στην ζωή μας και κοιτώντας πίσω, η αλήθεια είναι πως κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει, με πόσους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους θα άλλαζε την καθημερινότητά μας. Μέσα σε έναν χρόνο, το σπίτι μας μετατράπηκε σε χώρο εργασίας και διασκέδασης, οι μετακινήσεις μας περιορίστηκαν στις απολύτως απαραίτητες και η κοινωνική αποστασιοποίηση έγινε ένας όρος που έφερε νέα δεδομένα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Όπως είναι λογικό, αυτό δεν άφησε ανεπηρέαστο τον κόσμο του dating, αφού η ανάγκη μας να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και να εξασκήσουμε τις ικανότητές μας στο flirting εν μέσω πανδημίας, μας έκανε να στραφούμε ακόμη περισσότερο σε σύγχρονα μέσα, όπως εφαρμογές, πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτια, τα οποία με τον καιρό μετατράπηκαν σε ένα «παράθυρο» στο έξω κόσμο. Ακόμη και εμείς που ήμασταν κάπως πιο καχύποπτες και λιγότερο εξοικειωμένες με το φλερτ μέσω texting, τελικά αποφασίσαμε να ενδώσουμε και να επωφεληθούμε από τα μέσα που μας παρέχει η εποχή, αναζητώντας ανάμεσα σε εκατομμύρια προφίλ και κάρτες του Tinder, τον χρήστη που μαζί του θα ζήσουμε την επόμενη απρόβλεπτη περιπέτεια.

Από την άλλη βέβαια, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως όσο πιο άμαθες και noob είμαστε με τα apps γνωριμιών, τόσο πιο προσεκτικές πρέπει να είμαστε. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα «red flags» που αξίζουν την προσοχή και το… «unmatch» σου.

Μία Κ-Α-Θ-Α-Ρ-Ηεικόνα ισούται με χίλιες λέξεις

Όσο περιηγείσαι στα κοινωνικά δίκτια αναζητώντας το επόμενο αγόρι που θα φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή σου -με την καλή έννοια-, καλό θα ήταν να είσαι επιφυλακτική και ειδικότερα με όσους χρήστες χρησιμοποιούν φωτογραφίες στις οποίες δεν φαίνεται ξεκάθαρα το πρόσωπό τους. Ναι, μπορεί κάποιος χρήστης να είναι αρκετά συνεσταλμένος ή αρχάριος, ώστε να ανεβάσει «φάτσα κάρτα» το πρόσωπό του, όμως μέχρι να τον γνωρίσεις και να εξακριβώσεις πως το άτομο με το οποίο επικοινωνείς, είναι και το ίδιο με αυτό που απεικονίζεται στην σκοτεινή, blurred εικόνα που έχει ανεβάσει, δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνεις απευθείας «swipe left», δώσε λίγο χρόνο για να γνωρίσεις καλύτερα το άτομο που «κρύβεται» πίσω από τη… θολούρα και έχε διαρκώς τις κεραίες σου ενεργοποιημένες.

Μπαίνει πολύγρήγορα και βιαστικά στο «ψητό»

Τέλεια! Μόλις κέρδισες ένα «Match!» με τον μελαχρινό, μουσάτο χρήστη «Baggelis», ετών 34, που σπούδασε Νομικά στο ΕΚΠΑ, βρίσκεται 9 χιλιόμετρα μακριά σου και το αγαπημένο του κομμάτι είναι το «Space Dementia» από Muse! Τώρα το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να περιμένεις υπομονετικά, για να σου στείλει μήνυμα πρώτος ή μήπως όχι; Ακόμη και αν όντως σου στείλει πρώτος, πόσο σίγουρη είσαι ότι θα λάβεις το μήνυμα που όντως περιμένεις; Να ξέρεις πως η πρώτη ατάκα που θα χρησιμοποιήσει ο χρήστης με τον οποίο αλληλοεπιδράς, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τις προθέσεις του, το ίδιο και η ώρα που θα αποφασίσει να επικοινωνήσει μαζί σου. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως κάποιος, κάπου, κάποτε έθεσε τον άγραφο νόμο «Μετά τις 22.30 είναι ξεκάθαρα… booty call». Εντάξει, ένα λίγο πιο πιπεράτο μήνυμα είναι πάντα καλοδεχούμενο, ιδιαίτερα όταν είναι ευρηματικό και έξυπνο, αυτό δεν σημαίνει όμως, πως προμηνύει και το love story που ονειρεύεσαι να ζήσεις. Αν δεν ενδιαφέρεσαι για κάτι προσωρινό, καλύτερα να πατήσεις «Unmatch» και να συνεχίσεις την αναζήτησή σου.

«Ο επιμένωννικά», όχι όμως στο Tinder

Μπορεί η κολλητή σου να σε ξεχνάει και να περνάνε μία, δύο, τρεις ημέρες σιωπής χωρίς να μάθεις νέα της, όμως έχεις κερδίσει σίγουρα μία θέση στο μυαλό του χρήστη «Antonis», ο οποίος σου υπενθυμίζει την παρουσία του, κάθε πρωί μόλις ξυπνά και κάθε βράδυ πριν πέσει για ύπνο. Δεν έχει σημασία που τον αφήνεις καθημερινά στο «Στάλθηκε», εκείνος έχει μάθει πως «ο επιμένων στο τέλος νικά» και δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την προσπάθεια μέχρι να του απαντήσεις ή να σου σπάσει τελείως τα νεύρα. Πριν τον κάνεις «Unmatch» και τον πετάξεις από την ζωή σου σαν την τρίχα από το ζυμάρι (γιατί αυτό του αξίζει), μην σκεφτείς ούτε δευτερόλεπτο να ενδώσεις στο επίμονο φλερτ του. Εάν γίνεται τόσο πιεστικός και απαιτητικός πριν καν σε γνωρίσει, ούτε θέλω να βάλω με το μυαλό μου, ποιες θα είναι οι απαιτήσεις του, μετά το πρώτο σας ραντεβού και είμαι σίγουρη πως ούτε εσύ θέλεις να μάθεις.

WC και gym selfies… αυτή η μάστιγα

Εάν δεν θέλεις να περάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου διαβάζοντας για τα κατορθώματα ενός παντελώς άγνωστου, αλλά επιθυμείς μία ουσιαστική επικοινωνία και μία εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων πάνω στο κινηματογραφικό όραμα του Roy Andersson, τότε κάθε φορά που θα συναντάς στην οθόνη σου έναν ημίγυμνο θεό Απόλλωνα μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου ή του γυμναστηρίου, κάνε «swipe left», δίχως δεύτερη σκέψη. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, έχει αποδειχθεί πως οι χρήστες των SoMe, οι οποίοι επιδεικνύουν διαρκώς το καλλίγραμμο κορμί τους, τις προπονήσεις τους ή την υγιεινή ζωή που ακολουθούν, κατά βάθος είναι νάρκισσοι και χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα μέσα για να λάβουν κομπλιμέντα ή θετικά σχόλια από τους υπόλοιπους χρήστες. Όχι, δεν το λέω εγώ, αλλά η επιστημονική κοινότητα του Brunel University, έπειτα από σχολαστική ανάλυση που διεξήγαγε σε 555 προφίλ στο Facebook.

Last, but not least

Τέλος, μην ξεχνάς πως όσο διασκεδαστικό ή βολικό και αν είναι να φλερτάρεις μέσω μίας οθόνης, σκοπός όλων αυτών των dating apps είναι να βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο, με το άτομο που σε ενδιαφέρει. Εάν υπάρχει, λοιπόν, κάποιος χρήστης με τον οποίο επικοινωνείτε σε καθημερινή βάση, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη σου και επιθυμείς να τον γνωρίσεις καλύτερα, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να του προτείνεις μία συνάντηση. Σε περίπτωση που προσπαθήσει να υπεκφύγει την πρόσκλησή σου ή αρχίσει να εφευρίσκει δικαιολογίες για να αποφύγει τη συνάντησή σας, καλύτερα να συνεχίσεις να ψάχνεις για εκείνον που δεν θα έχανε με τίποτα την ευκαιρία να απολαύσει την παρέα σου σε… live μετάδοση.