#MorningRoutine: Αναβαθμίζοντας την πρωινή σου ρουτίνα με έμπνευση από το TikTok

#MorningRoutine: Αναβαθμίζοντας την πρωινή σου ρουτίνα με έμπνευση από το TikTok

Λένε ότι ο τρόπος που ξυπνάμε το πρωί και οι στιγμές που ακολουθούν μόλις το ξυπνητήρι χτυπήσει, μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στο υπόλοιπο της ημέρας μας και την καθημερινότητά μας εν γένει. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να φροντίσουμε να υιοθετήσουμε σήμερα κιόλας μία περισσότερο ωφέλιμη πρωινή ρουτίνα και δεν υπάρχει αμφιβολία πως η άνοιξη αποτελεί την ιδανική αφορμή για ένα νέο, φρέσκο ξεκίνημα.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως διαφορετικά κάθε πρωί, ώστε να φροντίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να έχουμε καλύτερο έλεγχο της καθημερινότητάς μας; Την έμπνευση μας τη δίνουν για μία ακόμη φορά τα βίντεο του TikTok, εκεί όπου το hashtag #MorningRoutine, έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από δύο δισεκατομμύρια views!

Από το να αρχίσουμε να ξυπνάμε στο εξής νωρίτερα με περισσότερη ευκολία στο να καταγράφουμε τους στόχους μας την ώρα του πρωινού και από το να πίνουμε ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά το πρωινό μας ξύπνημα στο να στρώνουμε πάντα το κρεβάτι μας. Οι ιδέες και οι προτάσεις που μπορούν να αναβαθμίσουν την πρωινή μας ρουτίνα, είναι πολλές. Ας ανακαλύψουμε, λοιπόν, κάποιες από αυτές και ας διαμορφώσουμε με λίγη έμπνευση από τους TikTokers ανά τον κόσμο, το δικό μας ωφέλιμο morning routine.

Ένα ξυπνητήρι μεσκοπό

Όσες από εμάς δεν «το έχουμε» να ξυπνάμε με ευκολία νωρίς, συνήθως ρυθμίζουμε το ένα ξυπνητήρι μετά το άλλο, μέχρι να καταφέρουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Ο στόχος στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, είναι το να καταφέρουμε να γίνουμε πρωινοί τύποι και για να συμβεί αυτό, πίσω από κάθε χτύπημα του ξυπνητηριού καλό είναι να υπάρχει ένας σκοπός. Κάθε σκοπός θα σε βοηθήσει να διαμορφώσεις τη δική σου πρωινή ρουτίνα και σιγά-σιγά να καταφέρεις να σηκώνεσαι με περισσότερη ευκολία από το κρεβάτι. Για παράδειγμα, στο πρώτο χτύπημα θα υπενθυμίζεις στον εαυτό σου να πιει ένα ποτήρι νερό και να ανάψει τα φώτα ή να ανοίξει τα παραθυρόφυλλα, στο δεύτερο να σκρολάρεις στο κινητό σου για να διαβάσεις τα νέα της ημέρας, ενώ το τρίτο μπορεί να περιλαμβάνει ένα motivational quote που θα σε εμπνέει. Φρόντισε απλώς όταν χτυπήσει το πρώτο ξυπνητήρι, το smartphone σου να βρίσκεται σε απόσταση από το κρεβάτι, ώστε να χρειαστεί να σηκωθείς για να το κλείσεις. Δες το βίντεο που ακολουθεί και θα μας θυμηθείς.

Κάνοντας το νερόπροτεραιότητα

Πολύ συχνά δυσκολευόμαστε να καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας την ποσότητα του νερού που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Ένας έξυπνος τρόπος για να ξεκινάς, λοιπόν, την ημέρα σου ενυδατωμένη και με περισσότερη ενέργεια, είναι να καταναλώνεις ένα ποτήρι ή ένα μπουκαλάκι νερό, αμέσως μόλις ανοίγεις τα μάτια σου ή ενώ ετοιμάζεις το πρωινό σου και πριν φας οτιδήποτε άλλο.

Δεν ξεχνάμε να στρώνουμε το κρεβάτι μας

Γιατί να στρώσω το κρεβάτι μου αφού θα κοιμηθώ ξανά σε αυτό το βράδυ; Ερώτηση-«παγίδα» που μάλλον δεν πρέπει να θέτουμε καν στον εαυτό μας. Σε πολλές περιπτώσεις, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Διότι ένα τακτοποιημένο, καθαρό και οργανωμένο σπίτι, μπορεί να περιορίσει το άγχος που αισθανόμαστε και να μας βοηθήσει να γίνουμε περισσότερο παραγωγικές.

Αφήνουμε το φως να μας«λούσει»

Πόσες φορές έχεις ξυπνήσεις και έχεις πάει κατευθείαν στον καναπέ για να φας το πρωινό σου, μόνο και μόνο για να σε πάρει ξανά ο ύπνος ή να αδυνατείς να ντυθείς για να πας στο γραφείο ή να ανοίξεις τον υπολογιστή για να εργαστείς; Είναι πολύ σημαντικό αμέσως μόλις ξυπνάς, να ανάβεις τα φώτα και να ανοίγεις τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, ώστε να μπαίνει φως στο σπίτι και ο εγκέφαλός σου να παίρνει την πληροφορία ότι μία νέα ημέρα έχει έρθει.

Δοκιμάζουμε τη μέθοδο SAVERS

Μπορεί για εμάς στην Ελλάδα η συγκεκριμένη μέθοδος να είναι άγνωστη όμως, στο εξωτερικό πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν στραφεί στη SAVERS, προκειμένου να διαμορφώσουν μία περισσότερο ωφέλιμη για εκείνους καθημερινότητα και δη, πρωινή ρουτίνα. Ουσιαστικά, κάθε γράμμα της λέξης SAVERS αντιστοιχεί σε μία πράξη και συγκεκριμένα το «S» για τη σιωπή (silence), το «A» για την επιβεβαίωση (affirmation), το «V» για τον οραματισμό των στόχων (visualization), το «E» για την άσκηση (exercise), το «R» για το διάβασμα (reading) και το «S» για την καταγραφή των στόχων ή των σκέψεων (scribing). Αφιερώνοντας περίπου δέκα λεπτά την ημέρα σε κάθε ένα από τα παραπάνω tasks, μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινότητά μας.

Ξεκινάμε την ημέρα χωρίς το κινητό και με κάτι που μας δίνει χαρά

Στην περίπτωση που αμέσως μόλις ξυπνάς, πιάνεις στα χέρια σου το κινητό σου προκειμένου να σκρολάρεις στα social media, μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις αυτή την πρωινή συνήθεια. Είναι σημαντικό να μην επιτρέπεις στους άλλους να θέτουν τα vibes της δικής σου ημέρας. Φρόντισε, λοιπόν, όταν ξυπνάς να αφιερώνεις έστω και πέντε λεπτά σε κάτι που σε ευχαριστεί ή ξέρεις ότι σου κάνει καλό, όπως η γιόγκα -και άφησε για λίγο στην άκρη το smartphone.

Το τι θα επιλέξεις να εντάξεις στην πρωινή σου ρουτίνα, εξαρτάται από τις ανάγκες, τις επιθυμίες σου και το πώς είναι διαμορφωμένη η καθημερινότητά σου. Μπορεί μόνο κάτι από τα παραπάνω να σου ταιριάζει ή ακόμη και τίποτα από όλα όσα μοιραστήκαμε μαζί σου σήμερα. Το σίγουρο είναι πως το hashtag #MorningRoutine στο TikTok μπορεί να σου δώσει την έμπνευση να υιοθετήσεις μία νέα πρωινή συνήθεια, η οποία θα δώσει ώθηση στην καθημερινότητά σου.