Αυτές είναι οι «τζιζ» φράσεις που δεν πρέπει να πεις ποτέ στη single φίλη σου

Αυτές είναι οι «τζιζ» φράσεις που δεν πρέπει να πεις ποτέ στη single φίλη σου

Όσες από εμάς πλησιάζουμε ή έχουμε υπερβεί την ηλικία των 30, σίγουρα αισθανόμαστε έντονα την πίεση του κοινωνικού μας περίγυρου, ο οποίος ανυπομονεί να βάλει τα καλά του για να μας καμαρώσει να ανεβαίνουμε τα σκαλιά της εκκλησίας ντυμένες στα λευκά, αγκαζέ με ένα «καλό παιδί». Ακόμη και όσες ανυπομονούν όντως για αυτή τη μαγική στιγμή, έχουν βρει τον άνθρωπό τους και ένας γάμος δεν αποτελεί για εκείνες τον… χειρότερο εφιάλτη τους, είναι δύσκολο να μην χάσουν την υπομονή τους, όταν η μακρινή θεία, παντρεμένη ξαδέρφη, αγαπημένη γιαγιά, ρωτάνε για πολλοστή φορά «Εσύ αγάπη μου, πότε με το καλό;».

Ευτυχώς, μέσα σε αυτή την αδιέξοδη και μερικές φορές επώδυνη κατάσταση, υπάρχουν πάντα οι φίλες μας, οι άνθρωποι που αποτελούν την οικογένεια που εμείς έχουμε επιλέξει και είναι πάντα εκεί για να μας στηρίξουν, να μας θυμίσουν πως η προσωπική μας κατάσταση, είναι κάτι που δεν αφορά καμία θεία ή ξαδέρφη, παρά μόνον εμάς και δεν είμαστε υποχρεωμένες να λογοδοτήσουμε για αυτή σε κανέναν. Τι γίνεται όμως, όταν δεχόμαστε ακόμη και από τους πιο δικούς μας ανθρώπους «πύρα»; Τι γίνεται όταν η παντρεμένη ή «σε σχέση» φίλη σου, βιάζεται να σε αποκαταστήσει για να έχει το κεφάλι της ήσυχο;

Ειλικρινά, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν γνωρίζω ποια είναι η καλύτερη αντιμετώπιση, πέρα από το να θέσεις τα όριά σου, χωρίς όμως να θέσεις τη φιλία σας σε κίνδυνο. Όπως και να έχει, παρακάτω θα βρεις συγκεντρωμένες όλες τις φράσεις που δεν πρέπει επ΄ουδενί να ξεστομίσεις στη single φίλη σου και ειδικότερα όταν μόλις πριν λίγες ώρες/ημέρες/μήνες βγήκε από μία μακροχρόνια και πολλά υποσχόμενη σχέση.

Μα γιατί χωρίσατε; Ήσασταν τόσο ταιριαστό ζευγάρι.

Για να στέκεται η φίλη σου καταρρακωμένη και με δάκρια στα μάτια μπροστά σου, μάλλον εκείνη και ο φίλος της δεν ήταν τόσο ταιριαστοί όσο ήθελες να πιστεύεις ή ήθελε εκείνη να πιστεύεις όλο αυτό το διάστημα που ήταν μαζί. Ναι, όλοι «πέσαμε» από τα σύννεφα όταν είδαμε τα πρώτα πρωτοσέλιδα για τον εμφύλιο των Brangelina, όμως τι πραγματικά συνέβαινε τόσα χρόνια μεταξύ τους, το γνωρίζουν μόνο εκείνοι. Μία κατάσταση που στους περισσότερους μοιάζει ιδανική, μπορεί να είναι σκέτο κολαστήριο για κάποιους άλλους και στην τελική, με το να της υπενθυμίζεις πόσο ιδανική ήταν μία σχέση που στο τέλος της ράγισε την καρδιά, το μόνο που θα καταφέρεις, είναι να εξιδανικεύσεις στα μάτια της, μία κατάσταση που αποτελεί παρελθόν και ίσως, «σκοτεινό».

Done Over It GIF from Done GIFs

Μήπως είσαι περισσότερο επιλεκτική από όσο θα έπρεπε;

Λυπάμαι που χρειάζεται να συμπεριλάβω τη συγκεκριμένη ερώτηση στη λίστα, καθώς έχω υπάρξει αποδέκτης της, ουκ ολίγες φορές και ακόμη ψάχνω την πιο πιπεράτη απάντηση. Ωστόσο, το αυτί μου δεν «ιδρώνει», και ελπίζω το ίδιο και για τη φίλη σου ή εσένα. Σίγουρα έχουμε ρίξει «άκυρο» σε ανθρώπους που άξιζαν μία δεύτερη ευκαιρία, ένα ακόμη ραντεβού, αλλά είναι σημαντικότερο να έχουμε στο πλάι μας φίλους που στηρίζουν την επιλεκτικότητά ή την ιδιοτροπία μας και δεν σιγοντάρουν μία επιλογή που θεωρούμε πως είναι ακατάλληλη για εμάς, απλώς για να αλλάξουμε την προσωπική μας κατάσταση στο Facebook ή για να βγαίνουμε όλοι μαζί κουαρτέτο. Εάν είσαι μία από αυτούς, καλό θα ήταν να δείξεις λίγη περισσότερη εμπιστοσύνη στη φίλη σου και να μην παριστάνεις την Γεωργία Βασιλειάδου στην ταινία «Η προξενήτρα». Άλλωστε, ο ρόλος σου δεν είναι να την αποκαταστήσεις, αλλά να στηρίξεις κάθε απόφασή της και να την προστατεύσεις από τυχόν κακοτοπιές, ακόμη και αν η επιλογή της σε βρίσκει κάθετα και αμετάκλητα αντίθετη.

Hug GIF from Hug GIFs

Έτσι και αλλιώς ποτέ δεν τον συμπάθησα ιδιαίτερα!

Ξέρω πόσο «καίγεσαι», βράζεις και ανυπομονείς να σκάψεις τον… λάκκο του πρώην της φίλης σου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δεν σου «γέμισε» το μάτι, όμως αυτό που προέχει τη δεδομένη στιγμή, είναι η πληγωμένη φίλη και όχι το μένος σου για τον Ακατανόμαστο (ναι, με άλφα κεφαλαίο). Επιπλέον, λέγοντας κάτι τέτοιο, τι ακριβώς περιμένεις να σου απαντήσει; «Ούτε εγώ» ή «Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση», «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»; Το πιο πιθανό είναι πως θα τη φέρεις σε θέση άμυνας, αφού θα αισθανθεί πως μαζί με εκείνον κατακρίνεις τις επιλογές της και συνεπώς, εκείνη την ίδια. Να είσαι σίγουρη πως όσο απαράδεκτος και αν υπήρξε ο πρώην φίλος της, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τη γεμίσεις ευθύνες και να την κάνεις να πιστεύει πως ο χρόνος που πέρασε στο πλάι του, ήταν ένα ατελείωτο χάσιμο χρόνου που δεν θα καταφέρει να αναπληρώσει ποτέ. Και σε καμία περίπτωση δεν θες κάτι τέτοιο.

Idk IDont Know GIF from Idk GIFs

Μα πώς είναι δυνατόν ΕΣΥ να είσαι μόνη σου;

Το πραγματικό ερώτημα πίσω από την παραπάνω ερώτηση είναι, πώς ακριβώς οφείλει να απαντήσει κάποιος σε κάτι τέτοιο; Γιατί μπορεί μία τέτοια ερώτηση να κρύβει κατά βάθος τις καλύτερες προθέσεις ή ένα κάπως άκομψο και άγαρμπο κομπλιμέντο όμως, στην πραγματικότητα βάζει τον αποδέκτη στη διαδικασία να αναρωτηθεί «τι πάει λάθος» και ενώ έχει όλα τα καλά του κόσμου, δεν έχει βρει κάποιον να μοιράζεται το κρεβάτι, την καφετιέρα και τις τηγανιτές πατάτες του. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη ερώτηση έχει μία ακόμη όψη, αυτή που διακριτικά υπογραμμίζει πως «είσαι τόσο όμορφη/έξυπνη/καλή/γενναιόδωρη/δοτική, που δεν γίνεται να έχεις μείνει μόνη, να μην σε έχει επιλέξει κανείς», λες και το να μπεις σε μία σχέση είναι ένας διαγωνισμός, τον οποίο κερδίζουν μόνο οι καλύτεροι.

I'm Having A Party With Myself GIF from Awesomenesstv GIFs

Μηνανησυχείς, είμαι σίγουρη πως σύντομα θα βρεις κάποιον!

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η μόνη που έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοιου είδους προβλέψεις είναι η Adele στο κομμάτι «Someone like you» και κανείς άλλος. Μπορεί οι περισσότεροι να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη φράση καθησυχαστικά, όμως εάν το καλοσκεφτείς, όλες αυτές οι εύκολες συμβουλές «κρύβουν» και μία δεύτερη, βαθύτερη ανάγνωση. Αρχικά, υποδηλώνουν πως η σκόπιμη αναζήτηση συντρόφου είναι κάτι προβληματικό, λάθος και άκαρπο, ενώ αποκαλύπτουν κάτι που πολύς κόσμος πιστεύει, πως μόνο μέσα από μία σχέση μπορείς να είσαι χαρούμενη ή ολοκληρωμένη, κάτι που είναι τεράστιο ψέμα και πρέπει κάποια στιγμή να το καταρρίψουμε. Σε κάθε περίπτωση, προφανώς «όταν είναι να συμβεί θα συμβεί», όμως μέχρι τότε κανείς δεν απαγορεύει σε κανέναν να βγαίνει ραντεβού, να γνωρίζει ανθρώπους και να «κυνηγάει» την τύχη του με όποιο τρόπο θεωρεί πως είναι ο καλύτερος.

You Are Worth Everything And More Youre Worth It GIF from Youarewortheverythingandmore GIFs