Insta Home Décor: Τα trends διακόσμησης που θα κάνουν instagramικό τον προσωπικό σου χώρο

Insta Home Décor: Τα trends διακόσμησης που θα κάνουν instagramικό τον προσωπικό σου χώρο

Ένας από τους λόγους που δεν χορταίνουμε να περιηγούμαστε καθημερινά στα «άδυτα» των social media, είναι το γεγονός πως μας παρέχουν έμπνευση, συμβουλές και ιδέες για να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητά μας. Μέσα από τις σελίδες και τα post των δημοφιλέστερων influencers, ανακαλύπτουμε νέες συνταγές, tips για την περιποίηση της βεράντας μας, σύγχρονους τρόπους σωματικής άσκησης ή μακιγιάζ, trends που «ξεκλειδώνουν» την fashion εκδοχή μας.

Μάλιστα, μερικοί από τους λογαριασμούς που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και τους οποίους παρακολουθούμε εντατικά, είναι αυτοί των trendsetters στον κόσμο της διακόσμησης, οι οποίοι μας τροφοδοτούν με εντυπωσιακές αναρτήσεις που μας δίνουν ώθηση και κίνητρα να φέρουμε τα… πάνω κάτω στο σπίτι μας, αναβαθμίζοντας το περιβάλλον με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε καθημερινά και βελτιώνοντας συγχρόνως την ποιότητα ζωής μας.

Ακριβώς για αυτό, μετά από ατελείωτες ώρες scrolling και ψαξίματος στον «βυθό» του Instagram, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα ανερχόμενα και πιο hot trends σύμφωνα με τους ειδικούς της διακόσμησης και τα οποία υπόσχονται πως θα μετατρέψουν τον προσωπικό μας χώρο σε ένα εντυπωσιακό, λειτουργικό και instagramικό περιβάλλον. Οι μετατροπές που θα χρειαστεί να κάνουμε είναι μικρές και εξαιρετικά οικονομικές, όμως είναι βέβαιο πως θα φέρουν άλλον αέρα στο σπίτι, αλλά και στη διάθεσή μας!

Επενδύοντας σεέναν vintageατμοσφαιρικό φωτισμό

Ο φωτισμός αποτελεί «το άλφα και το ωμέγα» του προσωπικού μας χώρου, καθώς είναι το στοιχείο που καθορίζει την ατμόσφαιρα που απολαμβάνουμε, τον χαρακτήρα του χώρου, αλλά και την ψυχολογία μας. Συνεπώς, το πορτατίφ που υπάρχει στο γραφείο ή το κομοδίνο μας, το επιδαπέδιο φωτιστικό του σαλονιού ή το λαμπατέρ που στολίζει το χολ, είναι οι λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον κάθε χώρο. Εάν θέλουμε, λοιπόν, να δώσουμε μία ρομαντική και cozy «πινελιά», επενδύοντας σε ένα vintage αμπαζούρ, κάποιο περίτεχνο καπέλο που θα πλημμυρίσει με ζεστό, φιλόξενο φως κάθε δωμάτιο, θα έχουμε κάνει μία ριζική αλλαγή, χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Σε καταστήματα που πουλάνε αντίκες, αντικείμενα από δεύτερο χέρι, ακόμη και στις αποθήκες των γιαγιάδων μας, μπορούμε να βρούμε μοναδικά και σπάνια σχέδια, τα οποία μετά από ένα καλό καθάρισμα ή μερικές μικροεπισκευές, θα ανανεώσουν τον φωτισμό του σπιτιού μας!

Κλασικές προτομέςκαι αγάλματα για ένα sophisticated αποτέλεσμα

Τα διακοσμητικά που υπάρχουν στα ράφια μας, είναι αυτά που στο σύνολό τους διαμορφώνουν τον χαρακτήρα ενός χώρου και αντανακλούν μικρά κομμάτια του εαυτού μας, τα πράγματα που αγαπάμε, τις δραστηριότητες που μας εκφράζουν, τις εμπειρίες που έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Ωστόσο, εάν υπάρχουν σημεία που δεν έχουν «καταληφθεί» ακόμη από κάποιο διακοσμητικό-αναμνηστικό, μπορούμε να τα αναδείξουμε, τοποθετώντας σε αυτά μικρές προτομές ή αγάλματα κλασικής τέχνης, τα οποία με το λευκό χρώμα τους και το κομψό, διαχρονικό σχέδιό τους, θα δώσουν ένα σοφιστικέ στοιχείο στον χώρο μας. Ειδικότερα οι προτομές κόρων, τα γεωμετρικά κυκλαδίτικα αγαλματίδια και αγάλματα γνωστών προσώπων της αρχαιότητας και τη μυθολογίας, όπως η κεφαλή της θεάς υγείας, η Νίκης της Σαμοθράκης, έχουν προκαλέσει «πάταγο» στα SoMe, ενώ αρκετοί influencers δεν έχουν διαστάσει να τα «ντύσουν» με δικές τους σύγχρονες επεμβάσεις, βάζοντας χρώμα, glitter και οτιδήποτε εξάπτει τη φαντασία τους.

Το «μυστικό»του καθρέφτη που μεγαλώνει τον χώρο μας

Όλοι γνωρίζουμε πως το «μυστικό» για να δείχνει μεγαλύτερος και πιο φωτεινός ο χώρος μας, είναι οι καθρέφτες. Κι όμως, αρκεί ένας ψηλός ολόσωμος καθρέφτης στην άκρη ενός μικρού ή στενού δωματίου, για να δώσουμε μία επιπλέον προοπτική, χωρίς να περιορίσουμε τον ίδιο υπάρχον ελεύθερο χώρο. Ωστόσο, πριν βιαστούμε να βάλουμε έναν τυχαίο καθρέφτη σε κάποια γωνία, καλό θα ήταν να ψαχτούμε λίγο στα παλαιοπωλεία, στα online καταστήματα ή στο Marketplace του Facebook, για να ανακαλύψουμε κάποιο σπάνιο, ξεχωριστό σχέδιο, έναν ρετρό καθρέφτη που, όχι μόνο θα αλλάξει την αίσθηση που μας δίνει ένα δωμάτιο, αλλά θα προσδώσει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στον προσωπικό μας χώρο. Εναλλακτικά, μπορούμε πάντα να αγοράσουμε πολλούς μικρούς επιτοίχιους καθρέφτες και με αυτούς να διαμορφώσουμε ένα ιδιαίτερο σχέδιο πάνω σε κάποιον τοίχους του δωματίου μας, δημιουργώντας ένα μοναδικό διακοσμητικό, που θα «κλέψει» τις εντυπώσεις των επισκεπτών μας.

Βάζοντας «χρώμα»στην καθημερινότητα μέσω των βιβλίων

Ένα εξαιρετικά οικονομικό διακοσμητικό που θα εμπλουτίσει με χρώμα και θα κάνει πιο ζεστό και cozy τον προσωπικό μας χώρο, είναι τα βιβλία. Προσθέτοντας μερικά βιβλία στα ράφια που δεν είναι κατειλημμένα, αυτόματα ο χώρος θα γίνει πιο φιλόξενο και η διακόσμηση του σπιτιού μας θα δείχνει πιο «πλούσια». Ακόμη και αν τα βιβλία που έχουμε διαβάσει, δεν αρκούν για να γεμίσουν τα μικρά κενά που υπάρχουν, μπορούμε να αναζητήσουμε στα παλαιοπωλεία της πόλης, παλιές, σπάνιες χειροποίητες εκδόσεις, μεταχειρισμένα βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, τα οποία ακριβώς επειδή είναι παλιά και χρησιμοποιημένα, δίνουν έναν πιο ιδιαίτερο και… ψαγμένο στυλ στον χώρο μας. Ειλικρινά, είναι ο πιο εύκολος και ανέξοδος τρόπος διακόσμησης του σπιτιού μας, αρκεί να ανακαλύψουμε τα σημεία από όπου θα βρούμε τα βιβλία. Ποιος ξέρει; Ίσως με αυτή την αφορμή, να μπορέσουμε να αναθερμάνουμε λίγο και τη σχέση μας με το διάβασμα.

Δημιουργώνταςμία «πράσινη» γωνία ευεξίας στο σπίτι

Τέλος, όπως όλα δείχνουν, τα φυτά εσωτερικού χώρου παραμένουν για μία ακόμη χρονιά ένα must trend στον κόσμο της διακόσμησης. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να δώσουμε «ζωή» στις ανεκμετάλλευτες γωνίες του σπιτιού, προσθέτοντας μια γλάστρα σανσεβιέρια, monstera deliciosa, αγλαόνημα ή πόθο; Τα συγκεκριμένα φυτά είναι τα δημοφιλέστερα για το 2021, καθώς είναι μερικά από τα οικονομικά είδη που δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα από εμάς για να αναπτυχθούν, ενώ θα αλλάξουν ριζικά τον χώρο και τη διάθεσή μας. Μάλιστα, όπως έχει αποδειχθεί μέσα από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, τα φυτά δεν είναι μόνο ένας τρόπος να «πλημμυρίσει» ζωντάνια και φρεσκάδα το σπίτι μας, αλλά η καθημερινή ενασχόληση μαζί τους, μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ωφέλιμη για την ψυχολογία μας.