Πέντε υποσχέσεις που οφείλεις να δώσεις στον εαυτό σου για το φετινό καλοκαίρι

Πέντε υποσχέσεις που οφείλεις να δώσεις στον εαυτό σου για το φετινό καλοκαίρι

Καθώς οδεύουμε προς το τέλος της πρώτης -επίσημης- εβδομάδας του καλοκαιριού, οι περισσότερες από εμάς προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη με την υπόλοιπη παρέα, ώστε να οργανώσουμε τις φετινές διακοπές, ενώ κάποιες άλλες λίγο πιο τυχερές, έχουν ήδη ξεμπερδέψει με το… βάσανο των διακοπών και περιμένουν υπομονετικά να περάσουν οι ημέρες, μέχρι να βγουν σε άδεια. Παρόλα αυτά, σε όποια από τις δύο κατηγορίες και αν ανήκεις, μην ξεχνάς πως το φετινό καλοκαίρι για το οποίο ανυπομονούσες όλους τους προηγούμενους μήνες, έχει ήδη ξεκινήσει και είναι στο χέρι σου να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, για να το απολαύσεις στο έπακρο!

Διότι, μετά από έναν δύσκολο, απαιτητικό και κάπως μοναχικό χειμώνα, αυτό που έχεις πραγματικά ανάγκη, είναι να φέρεις στην επιφάνεια την πιο ξέγνοιαστη εκδοχή σου και να μετατρέψεις τους επόμενους μήνες σε μία περίοδο που θα θέλεις να θυμάσαι για πάντα. Η αλήθεια είναι πως όσο μεγαλεπήβολος και αν μοιάζει αυτός ο στόχος, αν λάβουμε υπόψη μας τις συνθήκες που επικρατούν, υπάρχει τρόπος για να τον κατακτήσεις. Πώς θα τα καταφέρεις; Δίνοντας στον εαυτό σου την υπόσχεση πως ό,τι και αν γίνει, εσύ δεν θα αφήσεις τις ημέρες του καλοκαιριού να γλιστρήσουν μέσα από τα χέρια σου, χωρίς να αδράξεις κάθε πιθανή ευκαιρία για ξεκούραση, διασκέδαση και νέες εμπειρίες.

Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει άλλες πέντε υποσχέσεις που οφείλεις να δώσεις στον εαυτό σου, για να ζήσεις ένα αξέχαστο και συναρπαστικό καλοκαίρι ανάλογο των προσδοκιών σου!

#1 Σε κάθε νέα πρόσκληση ή πρόκληση θα ρωτάς τον εαυτό σου «γιατί όχι;»

Ακόμη και αν είσαι μία ορκισμένη, αθεράπευτη introvert που δυσκολεύεται πολύ να εγκαταλείψει την άνεση του καναπέ της, νομίζω πως το προηγούμενο διάστημα σου έδωσε την πολυτέλεια να χορτάσεις σπιτικές στιγμές και θαλπωρή. Ακριβώς για αυτό, μην προσπαθείς να εφεύρεις ανυπόστατες δικαιολογίες για να αποφύγεις τις προσκλήσεις της υπόλοιπης παρέας για απογευματινούς περιπάτους στην πόλη, νυχτερινά μπάνια στη θάλασσα, μονοήμερες εξορμήσεις και after work drinks. Ναι, ξέρω πόσο δύσκολο είναι να σε βγεις από το comfort zone σου όμως, κάθε φορά που αισθάνεσαι πως είσαι έτοιμη να απορρίψεις μία πρόσκληση χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, κάνε στον εαυτό σου τη μαγική ερώτηση: «Γιατί όχι;». Να είσαι σίγουρη πως, όχι μόνο δεν θα βρεις κάποιο καλό επιχείρημα για να την αντικρούσεις, αλλά ίσως να γίνει η αφορμή για να ζήσεις μία μικρή καλοκαιρινή περιπέτεια, που θα γραφτεί στο «βιογραφικό» της παρέας.

#2 Δεν θα αφήσεις τίποτα και κανέναν να σου στερήσει την παιδικότητά σου

Ένας από τους λόγους που το καλοκαίρι έχει μία ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας, είναι το γεγονός πως «ξυπνάει» τα παιδιά που κρύβονται μέσα μας. Οι διαχρονικές γεύσεις των αγαπημένων μας παγωτών που περιμένουν στους καταψύκτες των περιπτέρων, τα αναζωογονητικά, δροσιστικά μακροβούτια, η άμμος στα δάχτυλα των ποδιών και τις τσάντες μας, ο ήχος από τα κύματα που σκάνε στην ακτή, είναι οι μικρές λεπτομέρειες που μας βάζουν στη διαδικασία να ανακαλούμε αισιόδοξες, ξέγνοιαστες μνήμες των παιδικών μας χρόνων. Φέτος, λοιπόν, δώσε στον εαυτό σου την υπόσχεση πως κανείς και τίποτα δεν θα σου στερήσει αυτή την παιδικότητα. Όσο απαιτητικό και αν είναι το πρόγραμμά σου, όσα mood swings και αν κληθείς να αντιμετωπίσεις, εσύ θα συνεχίσεις να αναζητάς μικρές αφορμές, όπως ένα παγωτό χωνάκι ή μία γρήγορη απογευματινή βουτιά μετά το γραφείο, για να έρθεις σε επαφή με το ξέγνοιαστο κορίτσι που κρύβεις μέσα σου.

#3 Δεν θα τσακωθείς με τις κολλητές σου όσο θα βρίσκεστε διακοπές

Ας είμαστε ειλικρινείς. Το να τσακωθείς με την κολλητή σου ενώ απολαμβάνετε τις διακοπές σας σε κάποιο νησί του Αιγαίου, μπορεί να συμβεί και στις πιο δυνατές ή μακροχρόνιες παρέες. Είναι μία δυσάρεστη αλλά αναγκαία εμπειρία, από την οποία πρέπει να περάσετε για να μπορείτε να αποκαλείτε η μία την άλλη «κολλητή». Μάλιστα, το γεγονός πως την αμέσως επόμενη χρονιά από εκείνη του επικού τσακωμού, πήρατε το ρίσκο να μοιραστείτε ξανά τις ημέρες των διακοπών σας, είναι μία ατράνταχτη απόδειξη πως αυτή η φιλία θα κρατήσει για πάντα. Παρόλα αυτά, να θυμάσαι πως όσο ανυπομονείς εσύ να βάλεις πλώρη για κάποιο νησί, το ίδιο ανυπομονεί και η κολλητή σου. Αντί, λοιπόν, να κρατάτε μούτρα ή μία στην άλλη για ασήμαντα πράγματα, όπως σε ποια παραλία θα πάτε σήμερα ή σε ποιο μαγαζί θα φάτε και θα απολαύσετε το ποτό σας, αφήστε τα vibes του καλοκαιριού να σας παρασύρουν, γιατί και οι δύο έχετε ανάγκη να χαλαρώσετε και να περάσετε όμορφα.

#4 Θα προσφέρεις στον εαυτό σου λίγες στιγμές ξεκούρασης και απόλυτης χαλάρωσης

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να σε κάνει να αισθάνεσαι σαν μαθήτρια που μόλις έδωσε Πανελλήνιες και θέλει να τα «σπάει» συνεχόμενα για το επόμενο τρίμηνο όμως, μην πέσεις στην «παγίδα» του ενθουσιασμού σου και καταλήξεις να παρτάρεις περισσότερο από όσο αντέχεις ή το επιτρέπουν οι συνθήκες της νέας πραγματικότητας. Με άλλα λόγια, προσπάθησε να παραμένεις «ανοιχτή» σε βόλτες με την παρέα, δίνοντας όμως στον εαυτό σου το απαραίτητο χρονικό περιθώριο να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει, μακριά από όλους και όλα. Πόσο θα κρατήσει αυτό το χρονικό περιθώριο του θερινού «me time», μόνο εσύ είσαι σε θέση να γνωρίζεις. Μπορεί να είναι ένα απόγευμα, ένα Σαββατοκύριακο, ένα πενθήμερο solo διακοπών σε κάποιον κοντινό προορισμό. Σε κάθε περίπτωση, όπως ή όπου και αν αποφασίσεις να περάσεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, μην ξεχάσεις να βάλεις το κινητό σου στο αθόρυβο και να μείνεις μακριά από το άγχος που σου προκαλούν τα email και τα SoMe.

#5 Θα βάλεις -επιτέλους- μερικά «τσεκ» στην ατελείωτη bucket list σου

Να θυμάσαι πως το φετινό καλοκαίρι είναι μία ευκαιρία να αναπληρώσεις τον χρόνο που έχασες, παραμένοντας κλεισμένη στο σπίτι, φορώντας από το πρωί μέχρι το βράδυ τις πιτζάμες σου και αναλογιζόμενη πόσα πράγματα λαχταρούσες και ανυπομονούσες να κάνεις. Αυτό σημαίνει πως, ήρθε η στιγμή να σβήσεις -επιτέλους- μερικές εμπειρίες από τη bucket list σου και να ζήσεις όλα αυτά που ονειρευόσουν το προηγούμενο διάστημα. Είτε πρόκειται για μία επίσκεψη σε κάποιο μουσείο ή ένα σύντομο ταξίδι σε κάποιον παραθαλάσσιο προορισμό, είτε για ένα «πλούσιο» γεύμα παρέα με τον αγαπημένο σου σε κάποιο νέο εστιατόριο της πόλης. Για να είσαι σίγουρη πως θα παραμείνεις συνεπής στις υποσχέσεις σου, θέσε στον εαυτό σου τον στόχο να εκπληρώνεις μία εμπειρία από τη bucket list σου κάθε εβδομάδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, θα έχεις συγκεντρώσει αρκετούς λόγους για να θέλεις να θυμάσαι το φετινό καλοκαίρι για πάντα!

Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Η αγαπημένη σου εποχή είναι εδώ και έχεις μπροστά σου σχεδόν τρεις μήνες, για να ζήσεις το καλοκαίρι που εσύ επιθυμείς. Γιατί, λοιπόν, δεν ξεκινάς από σήμερα, προσκαλώντας τις φίλες σου σε μία απρόβλεπτη εξόρμηση σε έναν παραθαλάσσιο προορισμό κοντά στην Αθήνα; Εγώ στη θέση σου, θα είχα ήδη φορέσει το μαγιό μου!