Καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα στην Αθήνα: Επτά επιλογές για να μην βαρεθείς

Καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα στην Αθήνα: Επτά επιλογές για να μην βαρεθείς

Είσαι αναβλητική; Αργείς να κανονίσεις τις εξορμήσεις σου; Το budget σου δεν σου επιτρέπει να φύγεις αυτό το Σαββατοκύριακο; Μην ανησυχείς! Αυτή η πόλη είναι εδώ για εσένα, με εφτά προτάσεις εν μέσω θέρους, για να περάσεις τα θερινά Σαββατοκύριακα με τους καλύτερους οιωνούς.

Δεν είσαι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που αυτόν τον μήνα δεν κατάφερε να κανονίσει μία απόδραση από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, αφού η αβεβαιότητα και τα ευτράπελα της φετινής χρονιάς, λόγω των απανωτών lockdowns, έκαναν πολλούς να αντισταθούν στους «πειρασμούς» της ελληνικής υπαίθρου, παραμένοντας στην πόλη τους.

Το καλοκαίρι, ωστόσο, είναι εδώ και παρότι σε βρίσκει στο κλεινόν άστυ, οφείλεις να το απολαύσεις στο έπακρο. Ναι. Μπορεί οι περισσότεροι κάτοικοι του λεκανοπεδίου να κανονίζουν ολιγοήμερες αποδράσεις μακριά από την Αθήνα, αλλά υπάρχουμε και εμείς οι υπόλοιποι, που περιμένουμε πώς και πώς να περιηγηθούμε στην άδεια πόλη.

Είτε ανήκεις σε εκείνους που έμειναν στην Αθήνα από επιλογή, είτε σε αυτούς που… ξέμειναν στην Αθήνα λόγω των συνθηκών, δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι, καθώς υπάρχει ο απόλυτος «οδηγός επιβίωσης» που μπορεί να δώσει μία πιο θετική διάσταση στα Σαββατοκύριακα που θα περάσεις στην ελληνική πρωτεύουσα.

#1 Απόλαυσε βραδινές εξευρενήσεις στην άδεια πόλη

Οι νυχτερινοί περίπατοι στις γειτονιές της Αθήνας, είναι από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές απολαύσεις. Ακριβώς για αυτό, περίμενε να δύσει ο ήλιος, να γεμίσει ο ουρανός πορτοκαλί και μοβ χρώματα, να σε «χαϊδέψει» αυτό το απαλό αλλά αναζωογονητικό καλοκαιρινό αεράκι. Πάρε την αγαπημένη σου παρέα από το χέρι, τον σύντροφο ή την κολλητή σου και ξεκίνα να ανακαλύψεις νέα μέρη, δρόμους και αξιοθέατα της πόλης. Να είσαι σίγουρη πως τα βραδινά φώτα της πόλης, θα σε μαγέψουν, δημιουργώντας μια ειδυλλιακή, κινηματογραφική ατμόσφαιρα, η οποία δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από το πιο ρομαντικό κυκλαδίτικο ηλιοβασίλεμα που έχεις δει ποτέ.

#2 Ζήσε ένα κινηματογραφικό ραντεβού με φόντο την Αθήνα

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να ζήσεις το απόλυτο ερωτικό ειδύλλιο. Αν έχεις γνωρίσει, λοιπόν, κάποιο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει, μαζί του μπορείς να ζήσεις μία σύγχρονη εκδοχή της ταινίας «Φτηνά Τσιγάρα» του Χαραλαμπίδη. Σε κάθε περίπτωση, επειδή τα περισσότερα μπαράκια της πόλης είναι κλειστά, επίλεξε «ραντεβού αλά παλαιά». Με άλλα λόγια, τι και αν είστε μόνοι; Μπορείτε να επισκεφθείτε γραφικά δρομάκια και λόφους που σας προσφέρουν μία μοναδική θέα της πόλης από ψηλά, μέρη που θα σε κάνουν να χορεύεις δίχως να σε νοιάζουν τα αδιάκριτα βλέμματα, σαν να έχεις βγει μόλις από την εμβληματική σκηνή της ταινίας «La La Land»!

#3 Κάνε μία μάζωξη για λίγους και καλούς στην ταράτσα σου

Ακολούθησε τα εξής απλά βήματα και πίστεψέ με, είναι προ των πυλών μία παρεΐστικη βραδιά, που θα συζητιέται για καιρό: Μάζεψε τους φίλους σου ή όσους έχουν μείνει στην Αθήνα και οργανώστε ένα σπιτικό πάρτυ για λίγους και καλούς στην ταράτσα σου. Μοιραστείτε την οργάνωση, δηλαδή τα ποτά, το φαγητό, τον στολισμό. Ζήτα την έγκριση από τους γείτονες, οι οποίοι πιθανότατα λείπουν σε κάποιο νησί ή δώσε τους και μία πρόσκληση -επειδή η ευγένεια και η κοινωνικότητα, σε χαρακτηρίζουν πάνω από όλα- και απολαύστε μία καλοκαιρινή μάζωξη στην ταράτσα σου, κοιτώντας τον έναστρο Αττικό ουρανό και χορεύοντας καλοκαιρινά hits μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

#4 Η λύση είναι μία: Nα πας στην κοντινότερη παραλία

Όποιος είπε πως οι παραλίες της Αττικής δεν αξίζουν τον χρόνο ή τον κόπο μας, μάλλον δεν έχει ανακαλύψει τους απόμερους κολπίσκους με καταγάλανα νερά που βρίσκονται επί της Αθηνών-Σουνίου. Πάρε, λοιπόν, την παρέα ή τον σκύλο σου, φορτώστε στο αυτοκίνητο με ό,τι θα χρειαστείτε μέχρι το σούρουπο και... αγκυροβολήστε σε μία από τις αρκετές «κρυφές» και ήσυχες παραλίες που υπάρχουν λίγο πιο έξω από την Αθήνα, μέχρι να δείτε τον ήλιο να «βουτάει» στη θάλασσα και να τη βάφει με τα μαγευτικά χρώματά του.

#5 Πραγματοποίησε μία κράτηση στο αγαπημένο σου αθηναϊκό στέκι

Όταν η πόλη αδειάζει, όλα γίνονται πιο εύκολα για τους κατοίκους της Αθήνας, αφού οι ρυθμοί της καθημερινότητα κατεβάζουν ταχύτητα, γίνονται πιο ανθρώπινοι και λιγότερο αγχωτικοί. Η κίνηση στους δρόμους περιορίζονται, εσύ μπορείς για πρώτη φορά να μην στήσεις την παρέα και να μην χάσεις την κράτηση στο μαγαζί, επειδή έψαχνες για πάρκινγκ κάπου στα στενά της Περικλέους. Με λίγα λόγια, τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα στην πόλη, είναι η δική σου ευκαιρία να βρεις το πιο καλό τραπέζι στο αγαπημένο σου στέκι, χωρίς αναμονής. Μην χάσεις αυτή την ευκαιρία!

#6 Εξερεύνησε τα καταπράσινα πάρκα της πρωτεύουσας

Υπάρχουν καταπράσινα μέρη στην Αθήνα; Και όμως υπάρχουν! Από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέχρι τον Εθνικό Κήπο και από τον Λόφο Φιλοπάππου έως το Άλσος Συγγρού, οι επιλογές για μία ήρεμη, ξέγνοιαστη ημέρα, συντροφιά με το βιβλίο σου είναι πολλές! Πιάσε θέση στη σκιά ενός δέντρου και ταξίδεψε σε άλλους, μακρινούς κόσμους, απαλλαγμένους από το στρες και την πίεση της καθημερινότητας, μέσα από τις σελίδες ενός καλογραμμένου λογοτεχνικού βιβλίου, ενώ μην παραλείψεις να εξερευνήσεις το πάρκο που επισκέφθηκες, ανακαλύπτοντας κρυφές γωνίες και μαγευτικά σημεία, τα οποία θα σε κάνουν να ζήσεις το δικό σου καλοκαιρινό... παραμύθι.

#7 Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το συνοικιακό θερινό σινεμά

Από τον «οδηγό» μας, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η απόλυτη καλοκαιρινή συνήθεια, που δεν είναι άλλη από μία σινεφίλ βραδιά στο θερινό σινεμά της γειτονιάς. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσεις μία καλοκαιρινή νύχτα, από το να παρακολουθήσεις μία ρομαντική κομεντί κάτω από τα αστέρια ή ένα κοινωνικό δράμα, που θα σου προκαλέσει συγκίνηση με την ειλικρίνειά του και θα σε κάνει να σκουπίζεις διακριτικά τα δάκρυά σου, για να μην σε πάρουν χαμπάρι οι υπόλοιποι θεατές.

Μπορεί να μην πήρες το πλοίο της γραμμής, να μην βρίσκεσαι στα κρυστάλλινα νερά της Ηρακλειάς και να μην τρως καλαμαράκια στο γραφικό ταβερνάκι, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το σημείο που σκάει το κύμα, αλλά ζεις όλα όσα οι «εκδρομείς του Σαββατοκύριακου» δεν θα καταφέρουν να βιώσουν ποτέ. Η άδεια, φωτισμένη, «νωχελική» Αθήνα είναι μία άλλη πόλη, μία μοναδική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις. Εξερεύνησέ τη, λοιπόν, σαν να είναι ο πιο ιδιαίτερος και μακρινός τόπος που αδημονούσες να ανακαλύψεις.