September issues: Σπάμε τους κανόνες και κάνουμε αυτή τη νέα σεζόν μοναδική

Ιωάννα Κατσίμπα
September issues: Σπάμε τους κανόνες και κάνουμε αυτή τη νέα σεζόν μοναδική

Θεωρείται «άγραφος νόμος» πως το τέλος του καλοκαιριού είναι άμεσα συνδεδεμένο με μία κάπως πεσμένη διάθεση, extra στρες για τη νέα σεζόν και κάποια νοσταλγία για όλες εκείνες τις στιγμές που ζήσαμε δίπλα στο κύμα και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μήπως, λοιπόν, αυτόν τον Σεπτέμβρη πρέπει να ανατρέψουμε αυτή τη διάθεση και να ανακαλύψουμε το fun και δραστήριο «πρόσωπο» του πρώτου μήνα του φθινοπώρου; Εάν μέχρι τώρα πιστεύατε και εσείς πως όλα όσα κάνουμε κατά τη διάρκεια του έτους, έχουν μοναδικό σκοπό τις καλοκαιρινές μας διακοπές, τότε ήρθε η ώρα να διαψευστούμε παρέα, μιας και oι εκπλήξεις που «κρύβει» ολόκληρη η σεζόν που έρχεται, θα αλλάξουν εντελώς τον τρόπο σκέψης μας.

Με λίγα λόγια, αυτός ο μήνας είναι η ευκαιρία μας να θέσουμε νέους στόχους, που θα κάνουν την κάθε ημέρα μας ιδιαίτερη και μοναδική, ακόμη και μέσα στη ρουτίνα της. Άλλωστε, είναι οι στιγμές μας, ευχάριστες ή κάπως απρόσμενες, που γεμίζουν με χρώμα, τους γρήγορους και πολλές φορές πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.

Θέτουμε νέους επαγγελματικούς στόχους και εξελισσόμαστε

Η εργασία μας, καλώς ή κακώς, «τρώει» το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας και κατ’ επέκταση της ενέργειάς μας. Επομένως, χρειάζεται να βρούμε τρόπους, ούτως ώστε αυτό το σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, να μας δίνει συνεχώς ερεθίσματα και λόγους για να συνεχίζουμε. Εάν λοιπόν αυτός ο Σεπτέμβρης μας βρίσκει κάπως προβληματισμένες, είτε για το αντικείμενο της εργασίας μας εν γένει, είτε για το ευρύτερο εργασιακό μας περιβάλλον, τότε μία είναι η λύση: Να το αλλάξουμε, να το αναδιαμορφώσουμε, να το φέρουμε στα δικά μας μέτρα και σταθμά. Κάποιες φορές το «κόστος» μιας τέτοιας απόφασης μπορεί να φαντάζει μεγάλο, ωστόσο, τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την προσωπική μας γαλήνη και ευτυχία. Εάν από την άλλη πλευρά, βέβαια, νιώθουμε ικανοποιημένες από τις επαγγελματικές μας επιλογές, αλλά θέλουμε συνεχώς να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, τότε ήρθε η ώρα να θέσουμε νέους προσωπικούς επαγγελματικούς στόχους και ειλικρινά, αυτή η χρονιά πιθανότατα να αποτελέσει «σταθμό» στην επαγγελματική μας πορεία. Άλλωστε, όπως όλες γνωρίζουμε, «time flies» -δηλαδή «ο χρόνος πετάει», ελληνιστί- για αυτό τώρα είναι η σωστή στιγμή να αρχίσουμε να αξιοποιούμε προς όφελός μας την κάθε στιγμή.

Γεμίζουμε με μοναδικές εμπειρίες τα Σαββατοκύριακά μας

Ποιος είπε πως το φθινόπωρο, ο χειμώνας και η άνοιξη, δεν αποτελούν ιδανικές εποχές για ταξίδια; Ποια από εμάς, λοιπόν, δεν θα ήθελε έστω και για ένα Σαββατοκύριακο, να βρεθεί στα Ζαγοροχώρια, την ορεινή Αρκαδία ή το Πήλιο και να θαυμάσει αυτά τα μέρη «πασπαλισμένα» με πορτοκαλοκίτρινα χρώματα το φθινόπωρο, στα «λευκά» τον χειμώνα και στους τόνους της ροζ παλέτας την άνοιξη; Αυτή τη σεζόν κάνουμε την ανατροπή και σταματάμε να περιμένουμε το καλοκαίρι -όπως κάθε άλλη χρονιά. Ήρθε η ώρα να αδράξουμε την κάθε ημέρα, γεμίζοντας με όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις τις στιγμές μας με τους αγαπημένους μας. Συνεπώς, οργανώνουμε τα ρεπό και τα Σαββατοκύριακά μας, ούτως ώστε να μας βρουν μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Το σίγουρο είναι πως οι νέες εικόνες που θα δούμε και οι νέες εμπειρίες που θα βιώσουμε, θα γεμίσουν τις μπαταρίες μας, μέχρι την επόμενη απόδραση.

Βελτιώνουμε τον προσωπικό μας χώρο και κάνουμε μία νέα αρχή

Το σπίτι μας είναι το μέρος εκείνο στο οποίο επιστρέφουμε έπειτα από μία κουραστική ημέρα στο γραφείο, μετά από μία έξοδο με φίλους, έπειτα από έναν τσακωμό με τον σύντροφο ή την κολλητή μας. Είναι κατά κάποιον τρόπο το «καταφύγιό» μας, το μέρος που μας παρέχει την ασφάλεια και τη ζεστασιά που χρειαζόμαστε. Επομένως, το να αναδιαμορφώσουμε το σπίτι μας, σίγουρα θα μας αναζωογονήσει, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώνει και τη διάθεσή μας, τις κρύες νύχτες του χειμώνα που έρχεται. Άλλωστε, το σπίτι μας είναι ο καθρέφτης μας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να φροντίζουμε ώστε να είναι προσεγμένο και να κυρίως, να διαθέτει εκείνες τις λεπτομέρειες που αντικατοπτρίζουν τα συναισθήματα, τους προβληματισμούς και τις σκέψεις μας. Ας δώσουμε, λοιπόν, αυτή τη σεζόν μία διαφορετική «νότα» στον προσωπικό μας χώρο, κάνοντάς τον ακόμη πιο μοναδικό για εμάς.

Όσο και εάν μας συνεπαίρνει η ρουτίνα της καθημερινότητας και δεν μας αφήνει πολλές φορές να χαρούμε τις μικρές και τις μεγάλες εκπλήξεις της ζωής, άλλο τόσο αυτή ακριβώς η ρουτίνα είναι ο δικός μας κόσμος, οι στιγμές μας και εν τέλει, ολόκληρη η ζωή μας. Αυτόν τον Σεπτέμβρη, λοιπόν, ας σπάσουμε τους κανόνες και ας δημιουργήσουμε τον ιδανικό για εμάς «μικρόκοσμο», δηλαδή εκείνον που θα κάνει την καθημερινότητά μας περισσότερο αισιόδοξη και ακόμη πιο ωφέλιμη για εμάς.