Το ερωτηματολόγιο που θα απαντήσει στο εάν αξίζει να βγεις και δεύτερο ραντεβού

Το ερωτηματολόγιο που θα απαντήσει στο εάν αξίζει να βγεις και δεύτερο ραντεβού

Έχοντας φτάσει αισίως στα 28 μου χρόνια μπορώ να πω ότι έχω μάθει να διακρίνω τα red flags του dating. Λίγο τα «σημάδια», λίγο το ένστικτο, λίγο τα vibes που εισπράττεις από τον παρτενέρ σου, δεν θα αργήσεις να καταλάβεις αν απέναντί σου έχεις τον άντρα των ονείρων σου ή απλώς, έναν τύπο που δεν θα θες να θυμάσαι μετά από έξι μήνες.

Μπορεί τα πρώτα λεπτά ενός ραντεβού, να μην είναι καθοριστικά για την εξέλιξή του, καθώς το στρες της πρώτης επαφής συνήθως δημιουργεί μία άβολη ατμόσφαιρα, ωστόσο, μετά το πρώτο ποτό, όπου ο πάγος αρχίζει να «σπάει», τα σημάδια ίσως και να είναι ενδεικτικά για την εξέλιξη της βραδιάς, γι’ αυτό καλό είναι να μην τα αγνοείς.

Ποια από εμάς, άλλωστε, δεν έχει βρεθεί σε ένα πρώτο ραντεβού όπου τίποτα δεν κυλούσε ομαλά και έτσι σκαρφιζόμασταν ό,τι δικαιολογία μπορούσε να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους για να καταφέρουμε να γλιτώσουμε τον εαυτό μας από ένα αδιάφορο και βαρετό βράδυ; Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι πάντοτε τόσο ξεκάθαρα, καθώς υπάρχουν και εκείνα τα απροσδιόριστα ραντεβού, όπου το «κρύο» γίνεται απότομα «ζεστό» ή το αντίστροφο και τα προειδοποιητικά μηνύματα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ακούσεις εγκαίρως τι πραγματικά προσπαθεί να σου πει το ένστικτό σου. Πώς θα το καταφέρεις; Μέσα από μερικά απλά ερωτήματα, στα οποία θα κληθείς να απαντήσεις, έτσι ώστε να καταλάβεις εάν το ραντεβού σου, έχει τις βάσεις να γίνει ο άντρας των ονείρων σου.

Ποιοι είναι οιαγαπημένοι του συγγραφείς;

Αρχικά, καλό είναι να προσπαθήσεις να γνωρίσεις τον εσωτερικό κόσμο του συνομιλητή σου. Ο κατάλογος των αγαπημένων του συγγραφέων είναι αρκετά βοηθητικός για να καταλάβεις αν έχετε παρόμοια ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, αν εκείνος δεν διαβάζει καθόλου, ενώ εσύ δεν χάνεις καμία από τις εκθέσεις βιβλίου της πόλης σου, ενδεχομένως τα κοινά σας ενδιαφέροντα, να παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση. Ωστόσο, ακόμη και αν δεν είναι «βιβλιοφάγος», η σχέση του με τη λογοτεχνία ή γενικότερα, η λογοτεχνία την εποχή των SoMe, είναι δύο topics για να μπορέσετε να συζητήσετε άλλα θέματα κοινωνικού περιεχομένου, τα οποία θα σας κάνουν να γνωριστείτε εις βάθος και μέσα στον λιγότερο δυνατό χρόνο.

Ποια είναι ηγνώμη του για την πολιτική σκηνή της χώρας;

Κανείς δεν λέει ότι για να είσαι «κοντά» με κάποιον, είτε αυτός είναι ο σύντροφός σου, είτε η κολλητή σου φίλη, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε απολύτως τις ίδιες πολιτικές απόψεις. Ωστόσο, μία κουβέντα για τέτοιου τύπου ζητήματα, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να αναμετρηθείς με τα όρια του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου και εκείνος με τα δικά σου. Σίγουρα θα υπάρξουν διαφωνίες, ενδεχομένως και μία μικρή ένταση, αλλά απώτερος στόχος της συγκεκριμένης κουβέντας, είναι να καταλάβεις αν ο εν δυνάμει σύντροφός σου, είναι ανοιχτός και δεκτικός στο να ακούει και να αφουγκράζεται οποιαδήποτε διαφορετική άποψη.

Τι πιστεύειγια τη συντροφικότητα;

Όσο παράξενο και αν φαντάζει να κάνεις αυτή την ερώτηση σε κάποιον που έχετε βγει το πρώτο σας ραντεβού, η απάντηση που θα πάρεις μπορεί να σε βοηθήσει να γλιτώσεις μπόλικα αποθέματα χρόνου, δακρύων, αξιοπρέπειας και υπομονής. Αν ανήκεις, λοιπόν, στις ρομαντικές ψυχές της παρέας, όπου στο πρόσωπο κάθε άντρα καθρεφτίζεται ο πρίγκιπας του παραμυθιού, τότε η απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση, θα είναι σίγουρα καθοριστική για εσένα. Από την άλλη πλευρά, αν συνηθίζεις να κρατάς «μικρό καλάθι» και να θέλεις να αναγνωρίζεις με πράξεις και όχι με όμορφα λόγια τα αισθήματα του συντρόφου σου, ενδεχομένως μπορείς να βάλεις την ερώτηση για τη συντροφικότητα, χαμηλότερα στο ερωτηματολόγιό σου. Σε όποια από τις δύο κατηγορίες και εάν ανήκεις, βέβαια, μην διστάσεις να ρωτήσεις για το εν λόγω ζήτημα, ανάγοντάς το σε μία πιο φιλοσοφική κουβέντα, που σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον.

Τι ρόλοπαίζουν οι φίλοι στη ζωή του;

Last but not least είναι σίγουρα το συγκεκριμένο ερώτημα, το οποίο εάν απαντηθεί σωστά, σίγουρα θα ξεδιπλώσει ολόκληρο τον εσωτερικό κόσμο του συνομιλητή σου. «Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι», λέει ο σοφός μας λαός και όχι λανθασμένα, μιας και οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγει να έχει κάποιος στη ζωή του. Γνωρίζοντας τη γνώμη που έχει το «ραντεβού» σου για την φιλία, είναι σαν να γνωρίζεις ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς του, αλλά και τον τρόπο ζωής του γενικότερα. Μην διστάσεις, λοιπόν, να μιλήσεις για την δική σου παρέα και τη θέση που έχει στη ζωή σου, κάνοντάς τον να «ανοιχτεί» και για τη δική του. Πίστεψέ με, τα «ευρήματα» από τη συγκεκριμένη κουβέντα, θα είναι καθοριστικά για την απάντηση που ψάχνεις.

Πολλά από τα παραπάνω ερωτήματα μπορεί να φαίνεται δύσκολο να απαντηθούν πλήρως σε ένα πρώτο ραντεβού. Σε βάθος χρόνου, ωστόσο, είναι εκείνα ακριβώς που θα κρατήσουν δεμένη μία σχέση ή θα την οδηγήσουν σε ένα τέλμα, για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να μπορέσουμε να τα προσεγγίσουμε έγκαιρα, ακόμη και σε ένα πολύ πρόωρο στάδιο. Άλλωστε, για να δώσεις την ευκαιρία στον παρτενέρ σου να βγείτε εκείνο το πολυπόθητο δεύτερο ή τρίτο ραντεβού, πρέπει να έχει βρει τα «κουμπιά» που θα εγείρουν το ενδιαφέρον σου, κάνοντάς σε να μην θέλεις να τελειώσει η βραδιά. Και αναρωτιέμαι, υπάρχει καλύτερος τρόπος από μία ατελείωτη κουβέντα που σε κάνει να βλέπεις τον κόσμο διαφορετικά;