Τα wellness trends του φθινοπώρου: Πώς μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο

Τα wellness trends του φθινοπώρου: Πώς μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο

Ζούμε στην εποχή που το wellness βρίσκεται παντού γύρω μας, από τα διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση, μέχρι το νέο vegan healthy smoothie που θα μας προτείνουν στο καφέ της γειτονιάς. Δεν υπάρχει μέρος, στιγμή, που να μην μας υπενθυμίζει πως ο απώτερος στόχος των πράξεών μας, αφορά στο... ατέρμονο «κυνήγι» προς την ευεξία.

Η ευεξία, άλλωστε, είναι αυτή που βελτιώνει την ποιότητα ζωή μας, οξύνει τη δημιουργικότητά μας, μας δίνει τo αναγκαίο «boost» που χρειαζόμαστε για μία γεμάτη, δραστήρια ημέρα, αλλά και την ενέργεια που απαιτεί ο οργανισμός για να ανταποκριθεί στους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Κατά κάποιον τρόπο, λοιπόν, η ευεξία, κατέχει εξέχουσα θέση στη ζωή μας, αποτελώντας με λίγα λόγια το «κλειδί» για μία ισορροπημένη και δραστήρια στάση ζωής. Είναι το κίνητρό μας για να συνεχίζουμε να φέρνουμε εις πέρας κάθε νέο στόχο που θέτουμε, κάθε νέα εμπειρία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, κάθε καινούργια πρόκληση που μας «χτυπάει» την πόρτα, για να μας οδηγήσει ένα βήμα ακόμη πιο μακριά, στο ανεξερεύνητο «ταξίδι» μίας ωφέλιμης, wellness φιλοσοφίας.

Αν είσαι και εσύ, λοιπόν, από εκείνες που αναρωτιούνται ακόμη, τι είναι η αληθινή ευεξία, να ξέρεις πως η απάντηση που ζητάς, μπορεί να «κρύβεται» σε κάποια από τις wellness συμβουλές που υπάρχουν στην παρακάτω λίστα και κυριαρχούν στις ζωές μας αυτό το φετινό φθινόπωρο.

Ασκούμαστε καθημερινά με το TikTok Fitness

Από το 2020 και μετά η ψηφιακή εποχή «μπήκε» ακόμη περισσότερο στη ζωή μας, κάτι που εξακολουθεί να ισχύει και το 2021. Βασική αιτία της συγκεκριμένης τάσης είναι η πανδημία του κορονοϊού, η οποία μας ώθησε στο να περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μας μέσα στο σπίτι. «Συντροφιά» σε αυτή τη νέα ρουτίνα, μας χάρισε το Tik tok Fitness, το οποίο μας παρέχει την ευκαιρία να παρακολουθούμε γρήγορα προγράμματα γυμναστικής, έτσι ώστε να παραμένουμε δραστήριες και γυμνασμένες από το σπίτι μας. Με λίγα λόγια, το συγκεκριμένο trend μας δίνει την ευκαιρία οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θέλουμε, να ασχοληθούμε με το σώμα και τη φυσική μας κατάσταση, μέσα από ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα μαθήματα γυμναστικής.

Συμπληρώνουμε καθημερινά τις απαιτούμενες ώρες ύπνου

Ο σωστός ύπνος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό συμβαίνει διότι οι απότομες εναλλαγές στη ρουτίνα του ύπνου, η αϋπνία και οι διαταραχές κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορούν να εξαντλήσουν τον οργανισμό μας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να φροντίζουμε να απολαμβάνουμε και να επωφελούμαστε από αυτές τις ώρες χαλάρωσης, οι οποίες θα ξεκουράσουν το σώμα μας και θα μας βοηθήσουν να αποβάλλουμε με φυσικό τρόπο την ένταση που συσσωρεύσαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα ευεργετικά οφέλη ενός σωστού ύπνου, έχουν εξίσου μεγάλο αντίκτυπο στην επιδερμίδα, τον μεταβολισμό, όσο και την ψυχολογία μας.

Προσπαθούμε να γίνουμε ακόμη πιο mindful

Πιθανότατα, έχεις διαβάσει αρκετές φορές για τον σύγχρονο όρο mindfulness, χωρίς να είσαι απόλυτα βέβαιη σε τι αναφέρεται. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πρακτική κατά τη διάρκεια της οποίας δίνεις προσοχή στην παρούσα στιγμή, χωρίς να αποσπάσαι από τις σκέψεις σου ή από κάποιον εξωτερικό παράγοντα. Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως ειδικά στη σημερινή εποχή, όπου οι πληροφορίες διαδέχονται η μία την άλλη με πολύ γρήγορους ρυθμούς, η συγκεκριμένη πρακτική μας βοηθάει να συνδεθούμε ουσιαστικά και βαθύτερα με τον συναισθηματικό και ψυχικό μας κόσμο, κατανοώντας τις επιθυμίες μας και νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε καταφέρει έως τώρα στη ζωή μας.

Οι γευστικές υπερτροφές είναι «το Α και το Ω»

Τους προηγούμενους μήνες, η τηλεργασία έγινε κανονικότητα για αρκετές από εμάς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το «τσιμπολόγημα» να είναι ακόμη πιο εύκολο, καθώς η κουζίνα του σπιτιού μας βρισκόταν μόλις ένα δωμάτιο μακριά από τον χώρο εργασίας μας. Κάπως έτσι, η ανάγκη για σνακ και υπερτροφές, τα οποία από τη μία θα έδιναν στον εγκέφαλό μας τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόταν για να συνεχίσει να εργάζεται, ενώ από την άλλη θα ικανοποιούσαν και την επιθυμία μας να καταναλώσουμε κάποιες μικρές λιχουδιές, ανέδειξε μερικές υπερτροφές ως τα νέα wellness trends της χρονιάς. Στους «πρωταγωνιστές» αυτών των τροφών βρέθηκε, φυσικά, η μαύρη σοκολάτα, τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί. Ποια από εμάς, άλλωστε, δεν λαχταρά να κάνει μικρά γευστικά «διαλείμματα» χωρίς ενοχές, όποτε αισθάνεται την ανάγκη για τόνωση;

Το 2021 ήταν αναμφισβήτητα μία χρονιά που ήρθε για να δημιουργήσει νέες τάσεις στον κόσμο του wellness. Αυτό το φθινόπωρο, λοιπόν, μπορούμε να κάνουμε ένα ακόμη «άλμα», για να προσεγγίσουμε τους νέους beauty και fitness στόχους μας, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ας βάλουμε ένα προσωπικό «στοίχημα», ακολουθώντας έστω και μία από τις παραπάνω συμβουλές και μπορεί το φετινό φθινόπωρο να αποκτήσουμε έναν ακόμη πιο ισορροπημένο και ωφέλιμο τρόπο ζωής.