Ένα χρήσιμο εγχειρίδιο αυτοβοήθειας για εσένα που πέτυχες τον σύντροφο της φίλης σου στο Tinder

Ένα χρήσιμο εγχειρίδιο αυτοβοήθειας για εσένα που πέτυχες τον σύντροφο της φίλης σου στο Tinder

ΤΣΟΥΠ από το πουθενά, μία γνώριμη φυσιογνωμία εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού σου, μία φυσιογνωμία που δεν περίμενες ποτέ να δεις και δεν ήθελες να δεις στο Tinder

Εκεί που κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ, κάνοντας συνεχόμενα swipe left και right στο Tinder, «σκοτώνοντας» χρόνο, εναλλάσσοντας καρτέλες με γνωστά-άγνωστα πρόσωπα και αναζητώντας το επόμενο αγόρι που θα μοιραστείς μαζί του έναν περίπατο, ένα πιάτο πατάτες τηγανιτές, ακόμη και τη ζωή σου, ΤΣΟΥΠ από το πουθενά, μία γνώριμη φυσιογνωμία εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού σου, μία φυσιογνωμία που δεν περίμενες ποτέ να δεις και δεν ήθελες να δεις στο Tinder. Ο αντίχειράς σου μαγκώνει, το στόμα soy χάσκει και το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο προσπερνάς βιαστικά τις φωτογραφίες για να επιβεβαιώσεις πως δεν σε γελούν τα μάτια σου, πως δεν πρόκειται για κάποιο αστείο ή πανομοιότυπο σωσία και πως το αγόρι στη φωτογραφία είναι όντως ο επί έναν χρόνο σύντροφος της φίλης σου.

Αισθάνεσαι ένα παράξενο μούδιασμα, λες και βρίσκεσαι στο λάθος μέρος τη σωστή στιγμή (ή το αντίστροφο), λες και τον πέτυχες στον δρόμο να περπατά αγκαζέ με μία άγνωστη. Πιθανότατα, η αμέσως επόμενη κίνηση μετά τη δυσάρεστη επιβεβαίωση και το σύντομο μούδιασμα, είναι να κρατήσεις τα απαραίτητα ντοκουμέντα, κάνοντας screenshot δίχως δεύτερη σκέψη. Ποιο είναι, όμως, το αμέσως επόμενο βήμα; Σύμφωνα με τον σοφό λαό «την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς», στην προκειμένη όμως, ποιος είναι ο προδότης; Ο -κατά τα άλλα συμπαθέστατος- σύντροφος της φίλης σου, ο οποίος δηλώνει αθώα «bored and looking for someone to talk» ή εσύ που φλερτάρεις έντονα με την ιδέα να φορέσεις μία χάρτινη σακούλα στο κεφάλι, να τον ξεμπροστιάσεις στη φίλη σου και να τον γλιτώσεις από τη βαρεμάρα μια και καλή;

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν σκοπεύεις να κάνεις, όποια τρελή ιδέα και αν περνάει από το μυαλό σου, ακόμη και αν δεν περνάει καμία απολύτως, συνέχισε να διαβάζεις το κείμενο που ακολουθεί, ώστε να είσαι σίγουρη πως έχει λάβει υπόψη όλες σου τις επιλογές.

#1 Κάνεσαν να μην έγινε τίποτα δηλαδή μην κάνεις τίποτα απολύτως

Ομολογουμένως, είναι κάπως δύσκολο έως απίθανο να κρατήσεις για τον εαυτό σου μία πληροφορία που αφορά τόσο άμεσα τη φίλη σου. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως το να μην κάνεις τίποτα απολύτως ή καλύτερα, να κάνεις σαν μην έμαθες αυτό που ήδη γνωρίζεις, είναι μερικές φορές η καλύτερη κίνηση, ειδικότερα όταν η πληροφορία αφορά τη σχέση μίας φίλης σου με κάποιο άλλο πρόσωπο. Όσο και αν θες να προστατέψεις τη φίλη σου, είναι πολύ πιθανό να εμπλακείς σε μία εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση την οποία δεν γνωρίζεις απόλυτα και με αυτόν τον τρόπο να θέσεις τη φιλία σας σε κίνδυνο. Επιπλέον, είναι εξίσου πιθανό να της αποκαλύψεις κάτι που εκείνη ήδη γνωρίζει, αλλά δεν θα ήθελε να το μοιραστεί μαζί σου και έτσι, να τη βάλεις στη διαδικασία να εξηγήσει πώς, τι και γιατί, ενώ στην πραγματικότητα δεν την υποχρεώνει κανείς να το κάνει.

Boyin Blue Shirt Talking GIFfrom Boyin Blue Shirt GIFs

#2Κυνήγησε το match με τον σύντροφο της φίλης και ζήτα εξηγήσεις

Πριν βιαστείς να κάνεις spread στη φίλη σου τα καθέκαστα, μήπως θα ήταν καλύτερο να ζητήσεις εξηγήσεις από την ίδια την πηγή, δηλαδή τον σύντροφό της; Ακόμη και αν δεν καταφέρετε να matchάρετε στο Tinder, μπορείς να τον προσεγγίσεις μέσω κάποιου άλλου κοινωνικού δικτύου και να τον ενημερώσεις πως ψάχνοντας για τον άντρα της ζωής σου, έπεσες -δυστυχώς- πάνω του. Ανάλογα με τη συμπεριφορά του, την απάντηση που θα λάβεις και με τον τρόπο που θα διαχειριστεί το γεγονός πως γνωρίζεις ότι έχει λογαριασμό στο Tinder, θα είσαι και εσύ σε θέση να ξέρεις τι μέλλει γενέσθαι. Να ξέρεις πως η συγκεκριμένη κίνηση θέλει λεπτό χειρισμό και μπορεί να σε φέρει σε ιδιαίτερα άβολη θέση, όμως είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσεις το ζήτημα κατά μέτωπο και να διαλευκάνεις την υπόθεση χωρίς να χάσεις πολύτιμο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, φέρνοντας τον σύντροφο της φίλης σου αντιμέτωπο με την πράξη του, να ξέρεις πως αυτόματα του στερείς τη δυνατότητα να σκαρφιστεί δικαιολογίες για να κουκουλώσει την κατάσταση όταν βρεθεί ενώπιών της.

Ricky Ricardo GIFfrom I Love Lucy GIFs

#3 Ζήτατην πολύτιμη βοήθεια του κοινού ή κάποιου που εμπιστεύεσαι πολύ

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε πως είναι απίθανο κάποιος να ψάχνει για παρέα και νέα φιλαράκια στο Tinder, ακόμη και όταν δηλώνει απλά «bored», χωρίς να αποκλείεται εντελώς ως ενδεχόμενο. Και ακριβώς αυτή η μικρή, η αμελητέα πιθανότητα να συμβαίνει κάτι άλλο από το προφανές, είναι που σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Δεν είσαι σίγουρη πως η φίλη σου έχει απατηθεί από τον σύντροφό της, αλλά δεν θα έβαζες και το χέρι σου στη «φωτιά» για εκείνον. Ακριβώς για αυτό, αφού κρατήσεις τα απαραίτητα ντοκουμέντα, τα οποία διασφαλίζουν την εγκυρότητα των λεγομενών σου, ζήτα τη βοήθεια του κοινού. Όχι κάποιου κοινού σας γνωστού, διότι έτσι θα αναγκάσεις ένα ακόμη πρόσωπο να φέρει το βάρος και την ευθύνη της πληροφορίας. Καλύτερα να μιλήσεις με ένα πρόσωπο που δεν σχετίζεται άμεσα με τη φίλη σου ή τον σύντροφό της και του οποίου την κρίση εμπιστεύεσαι. Ποιος ξέρει; Ίσως το συγκεκριμένο πρόσωπο να ξέρει καλύτερα ποια είναι η επόμενη κίνηση που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Houston We Have A Problem GIFfrom Apollo13 GIFs

#4 Πες την αλήθεια στη φίλη σου δίχως φόβο, drama και πάθος

Την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς, όμως φυλάει ο θεός τον κλέφτη, φυλάει και το νοικοκύρη. Ακριβώς για αυτό, αν έκατσες και έστυψες το μυαλό σου και αποφάνθηκες πως η φίλη σου οφείλει να ξέρει τα πάντα χαρτί και καλαμάρι, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να της μιλήσεις ανοιχτά. Ωστόσο, έχει μεγάλη σημασία να προσέξεις πώς θα προσεγγίσεις το θέμα και πώς θα το εκφράσεις. Μην βιαστείς να της αποκαλύψεις τα συμπεράσματά σου για την κίνησή του συντρόφου της και κυρίως, προσπάθησε να μην της μεταδώσεις τον θυμό, το άγχος ή την ανησυχία σου, επειδή το μόνο που θα καταφέρεις είναι να εμπλουτίσεις με extra δόσεις drama μία ήδη φορτισμένη συνθήκη. Να θυμάσαι πως μπορεί εσύ να είσαι ο αγγελιοφόρος των κακών μαντάτων, όμως τα μαντάτα δεν αφορούν εσένα, αλλά τη σχέση της φίλη σου.

Tears GIFfrom Bachelor In Paradise GIFs

Κλείνοντας, να ξέρεις πως ακόμη και αν μεταφέρεις τα νέα με τις καλύτερες προθέσεις, σίγουρα κάποιος από τους τρεις θα πληγωθεί στο τέλος. Αυτό που έχει σημασία είναι κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να στηρίξεις τη φίλη σου, να την καταλάβεις και να τη βοηθήσεις να πάρει την καλύτερη απόφαση για εκείνη και το μέλλον της σχέσης της.