Οι νέες τάσεις στον «κόσμο» των ραντεβού: Από το baecationing στο handticipation!

Οι νέες τάσεις στον «κόσμο» των ραντεβού: Από το baecationing στο handticipation!

Πώς θα κάνεις dating φέτος και τι να προσέξεις 

Baecationing, handticipation, gambiting και hesidating. Αυτές είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς τάσεις της νέας χρονιάς στον «κόσμο» των ραντεβού, οι οποίες αναμφίβολα ήρθαν για να «ταράξουν τα νερά» το 2022.

Η ιστοσελίδα γνωριμιών «Plenty of Fish» γνωστοποίησε για ακόμη μία χρονιά τη λίστα με τις τάσεις γνωριμιών για το νέο έτος. Ανάμεσα σε ένα δείγμα σχεδόν 7.000 Αμερικανών, λοιπόν, διεξήγαγε μία δημοσκόπηση, η οποία οδήγησε στο συμπέρασμα πως οι singles βιώνουν ταυτόχρονα το αίσθημα της βεβαιότητας και της ανασφάλειας, όσον αφορά στις σχέσεις τους, ενισχύοντας την πεποίθηση πως η πανδημία, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις ερωτικές και ρομαντικές μας επιλογές και συναναστροφές.

Μα τι είναι, τέλος πάντων, το baecationing;

Αν θέλεις να κατανοήσεις τι ακριβώς είναι το baecationing, κλείσε τα μάτια και θυμήσου την παραλία στην οποία πέρασες το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών σου το περασμένο καλοκαίρι, φλερτάροντας με το αγόρι που χαλάρωνε στη διπλανή πετσέτα. Το baecationing δεν έχει να κάνει, βέβαια, με τα καλοκαιρινά σου φλερτ, αλλά το ότι πολλοί και πολλές από εμάς, έχουμε υιοθετήσει μία περισσότερο… YOLO (You Only Live Once) προσέγγιση, σε ό,τι αφορά στις νέες γνωριμίες μας. Με λίγα λόγια, μας έχει λείψει τόσο πολύ το να μοιραστούμε εμπειρίες με έναν ερωτικό σύντροφο, που φτάνουμε στο σημείο να προσκαλέσουμε σε ένα ταξίδι κάποιον που μόλις γνωρίσαμε. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Plenty of Fish», πάνω από το 38% των singles και το 43% των νέων της γενιάς της Gen-Z, γνωρίζουν ήδη καλά το baecationing. Και ποιος δεν συμφωνεί ότι έπειτα από δύο περίπου χρόνια περιορισμών, ο καθένας και η καθεμιά μας έχει ανάγκη από περισσότερες couple moments, από εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν να φέρουμε ξανά στην επιφάνεια την πιο ανέμελη πλευρά μας.

Τι αξίζει να γνωρίζειςγια το gambiting

Ο συγκεκριμένος όρος απευθύνεται σε εσένα, που ακολουθείς μία περισσότερο στρατηγική και υπολογισμένη προσέγγιση στα ραντεβού σου, όπως ακριβώς θα έκανες σε μια παρτίδα σκάκι. Βλέπεις, σύμφωνα με την έρευνα του «Plenty of Fish», το 31% των single γυναικών -συμπεριλαμβανομένου του 1/3 των νέων της Gen-Z- λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του τα ακόλουθα στρατηγικά βήματα, τα παρακάτω «τικ» στη λίστα του, σε ό,τι αφορά σε μία νέα γνωριμία και ένα πρώτο ραντεβού. Και αυτή ακριβώς η τάση στον «κόσμο» των ραντεβού, «ακούει» στο όνομα gambiting.

Σύμφωνα με το gambiting, λοιπόν, για να είναι επιτυχημένο ένα ραντεβού, είναι σημαντικό:

•Να έχει γίνει κράτηση για δείπνο σε ένα μέρος που δεν είναι πολύ θορυβώδες, αλλά μας δημιουργεί μια fun διάθεση και ;έχει μία όμορφη ατμόσφαιρα.

•Το ντύσιμο καλό είναι να δείχνει επιμελώς ατημέλητο, που σημαίνει να μην φαίνεται ότι έχει γίνει μεγάλη προετοιμασία για το σωστό outfit, αλλά από την άλλη πλευρά να είναι και προσεγμένο.

•Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, είναι σημαντικό να κυλάει ο χρόνος ομαλά και διασκεδαστικά και η κουβέντα να γίνεται κάπως πιο προσωπική, όχι όμως σε ενοχλητικό βαθμό.

•Last but not least, δεν γίνεται να ολοκληρωθεί το ραντεβού, χωρίς τον προγραμματισμό της επόμενης συνάντησής σας.


Μήπως έχεις βιώσει καιεσύ το άγχος του handticipation;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία του κορονοϊού, άλλαξε τα «όρια» των διαπροσωπικών μας σχέσεων. Πλέον όλες μας είμαστε περισσότερο επιφυλακτικές και «κλειστές», όσον αφορά στην εκδήλωση των συναισθημάτων μας. Πόσο εύκολο μας είναι, λοιπόν, να εκφράσουμε σε ένα νέο πρόσωπο στη ζωή μας, πώς αισθανόμαστε για εκείνο; Μάλλον όχι και τόσο εύκολο, αν αναλογιστούμε για παράδειγμα, ότι πλέον το φιλί έχει αντικατασταθεί με τον χαιρετισμό… γροθιά με γροθιά και η αγκαλιά, με ένα νεύμα.

Κάπως έτσι και στον τομέα των ερωτικών σχέσεων, το άγχος που προκύπτει για τα φυσικά όρια που είναι αποδεκτά λόγω της κοινωνικής αποστασιοποίησης, είναι φανερό, καθώς υπάρχουν πολλά «ερωτηματικά» για το αν πρέπει να αγκαλιάσεις ή να κάνεις μία απλή χειραψία στο πρώτο ραντεβού σου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το 64% των singles έχει βιώσει αυτήν την αμηχανία σε κάποιο ραντεβού του, το τελευταίο διάστημα.

Hesidating ή αλλιώς,όταν οι δισταγμοί σε κρατούν πίσω

Ποια από εμάς δεν έχει αισθανθεί, έστω και μία φορά στη ζωή της, ότι ένα προγραμματισμένο ραντεβού μοιάζει πιο πολύ με «αγγαρεία», παρά με κάτι για το οποίο ανυπομονεί; Το ερώτημα που τριγυρνάει στο μυαλό μας, σε τέτοιου είδους περιστάσεις, είναι κατά πόσο αξίζει τελικά να δώσουμε σε κάποιον την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά μας, αφού γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μία απόφαση που ενδέχεται να αλλάξει τον «κόσμο» της ερωτικής μας ζωής, μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αισθάνεσαι και εσύ κάπως αδιάφορη για το επόμενο ραντεβού σου ή δεν ξέρεις σε ποια κατηγορία να το κατατάξεις, μιας και η καθημερινότητά σου είναι αρκετά αβέβαιη το τελευταίο διάστημα, ένα είναι το σίγουρο: Δεν είσαι η μόνη! Ακόμη και αν το τελευταίο διάστημα βλέπεις συχνά ζευγάρια από το φιλικό σου περιβάλλον ή τον χώρο της showbiz να κάνουν με μεγάλη ευκολία νέες ερωτικές γνωριμίες ή να επανασυνδέονται με πρώην τους, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το 70% των singles, αντιμετωπίζει έναν έντονο δισταγμό και μία ανασφάλεια στο να βγει ραντεβού με ένα νέο πρόσωπο.

Τάσεις όπως το hesidating, το baecationing , το hanticipation και το gambiting, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του πώς τα ραντεβού και οι προσδοκίες μας για αυτά, έχουν αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι συνήθειες που στην προ COVID-19 εποχή αποτελούσαν έναν κώδικα επικοινωνίας για τους περισσότερους από εμάς, όπως οι χειραψίες, οι αγκαλιές και τα φιλιά, μπορούν πλέον να θεωρηθούν ένα στοιχείο αδεξιότητας ή ακόμη και μία πράξη παραβίασης του προσωπικού χώρου του καθενός και της καθεμιάς μας.

Μέσα σε αυτή τη νέα συνθήκη, η εύρεση του άλλου μας μισού σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο, τα νέα δεδομένα στη ζωή μας μπορούν ενδεχομένως να αποτελέσουν τις βάσεις για τη δημιουργία πιο «δυνατών» και ουσιαστικών σχέσεων, που θα έχουν ως γνώμονα τον σεβασμό και την αμοιβαία εμπιστοσύνη.