Η HUAWEI έκανε τη φαντασία πραγματικότητα σε ένα λαμπερό τριήμερο στην Κωνσταντινούπολη

Νατάσσα Σχοινά
Η HUAWEI έκανε τη φαντασία πραγματικότητα σε ένα λαμπερό τριήμερο στην Κωνσταντινούπολη

Τα νέα προϊόντα της HUAWEI εξηγούν το όραμα της εταιρείας για μία πιο πρακτική, παραγωγική, ξεκούραστη και στυλάτη καθημερινότητα.

Κωνσταντινούπολη. Το σταυροδρόμι της Δύσης και της Ανατολής. Μία πόλη γεμάτη ιστορία, αξιοθέατα που «φωνάζουν» το παρελθόν πίσω τους, ένας τόπος μεστός από ιστορία. Πολλές φορές είχα ακούσει διηγήσεις της μαμάς μου, όπως ακριβώς της μεταφέρθηκαν από τους δικούς της γονείς. Η συγκίνηση ήταν εμφανής ακόμα και σε εκείνη, παρόλο που δεν είχε προλάβει να ζήσει τίποτα από όσα προηγήθηκαν παρά μόνο δια ακούσματος. Πριν 10 χρόνια, κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να επισκεφτεί την Πόλη. Είδε όσα άκουγε, δοκίμασε όσα φανταζόταν. Ώσπου επέστρεψε «μεθυσμένη» από την ενέργειά της και εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω ακριβώς για τι μιλούσε. Μέχρι που ακολούθησα τη HUAWEI σε ένα ταξίδι για το μέλλον της τεχνολογίας σε έναν καμβά από εικόνες του παρελθόντος.

Ο περίπατος στην Κωνσταντινούπολη και η Αγία Σοφία

Το ταξίδι ξεκίνησε με τον μόνο τρόπο που θα μπορούσε στη συγκεκριμένη πόλη: με επίσκεψη στην Αγία Σοφία. Δεν ξέρω αν έχει τύχει να σε βγάλει εκεί ο δρόμος σου, αλλά πραγματικά αυτό το «από κοντά» είναι μεγαλειώδες. Το κτίσμα διακρίνεται από μία μεγαλοπρέπεια, σε κάθε λεπτομέρεια, ακόμα και εκατοντάδες χρόνια μετά τον αρχικό του λόγο ανέγερσης. Το βράδυ, όμως, είναι το «κάτι άλλο». Όταν το φυσικό φως τελειώνει και ανοίγουν οι προβολείς, η Αγία Σοφία με την πλατεία της έχουν κάτι το απόκοσμο, σαν να βρίσκεσαι ξαφνικά σε άλλη εποχή. Προτείνω να κάτσεις για λίγο στα παγκάκια που έχουν τοποθετηθεί μπροστά της και να τη χαζέψεις για λίγο με τα φώτα της. Θα καταλάβεις γιατί το λέω.

huawei_istanbul18.jpg

Στην Κωνσταντινούπολη, όμως, πρέπει να ετοιμαστείς για ποδαρόδρομο και δεν το λέω απαραίτητα με την κακή έννοια. Ακριβώς επειδή το πρόβλημα με το κυκλοφοριακό κάνει την κίνηση στο Σύνταγμα να μοιάζει παιχνιδάκι, σε πολλά σημεία προτιμήσαμε να φτάσουμε με τα πόδια. Ή έστω να παρκάρουμε αρκετά πιο μακριά και να περπατήσουμε την υπόλοιπη απόσταση. Αυτό, βέβαια, έχει τα καλά του, αφού σχεδόν σε κάθε δρόμο όλο και κάτι θα βρίσκαμε που να μας κεντρίσει την προσοχή – τα παλάτια, τα τζαμιά, ακόμα και τα φαγητά και οι χυμοί που πουλούσαν οι πλανόδιοι στους δρόμους-.

Η δεύτερη ημέρα του ταξιδιού άρχισε με την επίσκεψη στο περίφημο Grand Bazaar / Μεγάλο Παζάρι. Και να μην το έχεις επισκεφτεί, σίγουρα θα έχεις ακούσει για τις εξωφρενικά χαμηλές τιμές των προϊόντων, αν -φυσικά- είσαι ο τύπος που νιώθει άνετα και μπορεί να διαπραγματευτεί. Εκεί, πάντως, εμείς βρήκαμε κάθε λογής πράγματα, από κοσμήματα και ρούχα μέχρι οικιακά είδη. Προσωπικά, κάπως αγάπησα τα χαλιά -και μερικά κιλίμια- που είδα και ευχόμουν με κάποιον τρόπο να μπορούσα να μεταφέρω κανένα σπίτι. Αντ’ αυτού, βρήκα εξαιρετικούς μπακλαβάδες και έπειτα ξέχασα τα πάντα -Γιατί, ναι, αληθεύει ότι ο μπακλαβάς εκεί δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που τρώμε εδώ. Άλλη η διαδικασία, άλλες οι πρώτες ύλες-.

Το λαμπερό event για το launching των νέων προϊόντων της HUAWEI

huawei_istanbul15.jpg

Έξω από το Volkswagen Arena λίγο πριν το μεγάλο event.

Το μεσημέρι εκείνο, ωστόσο, ήταν το μεγάλο event του ταξιδιού. Η HUAWEI και ο Πρόεδρος του HUAWEI Consumer Business Group, Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης, Σκανδιναβίας & Καναδά, Derek Yu, είχαν ετοιμάσει μία φαντασμαγορική εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων προϊόντων της εταιρείας. Μία παρουσίαση η οποία ανοίγει την πόρτα στο μέλλον, με νέα προϊόντα που αποσκοπούν στην πρακτικότητα, στην ευκολία, στην εξέλιξη και -φυσικά- στο απαράμιλλο design.

huawei_istanbul12.jpg

Έξι νέα προϊόντα παρουσιάστηκαν στην εντυπωσιακή αίθουσα του Volkswagen Arena, το καθένα από τα οποία έχει και το δικό του λιθαράκι να προσφέρει στο μελλοντικό όραμα της τεχνολογίας.

Για παράδειγμα, το νέο αναδιπλούμενο smartphone Huawei Mate XS 2 με την κάμερα True-Chroma 50MP που υποστηρίζει HUAWEI XD Optics προσφέρει μία κορυφαία εμπειρία χρήστη είτε σε ψυχαγωγικό είτε σε εργασιακό επίπεδο. Τα HUAWEI nova Y70 και nova 90 είναι τα κινητά που θα καλύψουν τις ανάγκες σου για μπαταρία που δεν πρόκειται να σε αφήσουν ξαφνικά ξεκρέμαστη, ενώ θα σου προσφέρουν μεγάλες οθόνες για να κάνεις άνετα τη δουλειά σου από τον δρόμο ή να ανανεώνεις τα social media σου και να ευχαριστιέσαι την επιφάνεια που κρατάς μπροστά σου. Το Paper HUAWEI MatePad είναι το προϊόν που θα αγαπήσεις αν θες να κρατήσεις τον ρομαντισμό του μολυβιού έναντι του πληκτρολογίου, αφού είναι το πρώτο tablet E-Ink της Huawei και σου δίνει τη δυνατότητα να γράφεις σαν σε χαρτί με το ειδικό στυλό του και την οθόνη που μετατρέπεται σε ένα ψηφιακό «χαρτί» για τις σημειώσεις σου.

Λόγω δουλειάς, ωστόσο, για μένα ξεχώρισαν λίγο περισσότερο το HUAWEI Matebook D 16 σε συνδυασμό με τα HUAWEI Freebuds Pro 2.

Γιατί το Huawei Matebook D 16

Απεχθάνομαι τα προϊόντα που αντί να μου διευκολύνουν τη ζωή, μου τη δυσκολεύουν. Δεδομένου ότι το λάπτοπ αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς μου, θα δώσω σημασία στις λεπτομέρειες. Όταν, λοιπόν, ακούω -και το διαπιστώνω hands on- ότι ένα laptop με μεγάλη οθόνη FullView 16 ιντσών -η οποία αποτελεί απαραίτητο ζητούμενο ώστε να μην ταλαιπωρούμαι στη δουλειά μου με 10+ tabs ανοιχτά- είναι τόσο ελαφρύ όσο τα μικρότερα laptop των 15 ιντσών, αυτομάτως ιντριγκάρομαι. Πόσο μάλλον όταν συνδυαστικά είναι εξαιρετικά λεπτό, οπότε μπορώ πολύ εύκολα να το τοποθετήσω στη μεγάλη μου τσάντα και να μετακινηθώ μαζί του χωρίς δεύτερες σκέψεις και πόνους στον ώμο που τη σηκώνει.

huawei_istanbul2.jpg

Όσο για το καθαρά τεχνικό κομμάτι, τα πολλά tabs, οι εργασίες και η παραγωγή βίντεο, είτε μιλάμε για δουλειά του γραφείου είτε για προβολή ταινιών στο σπίτι για να χαλαρώσω μετά από μία δύσκολη ημέρα, απαιτούν και έναν καλό επεξεργαστή. Σε αντίθετη περίπτωση, καταλήγουν να την πληρώνουν τα νεύρα μου με κολλήματα που δεν έχω καμία όρεξη ούτε και χρόνο να βλέπω. Το Huawei Matebook D 16 τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή 12ης γενιάς Intel® Core™ H- Series Processor με TDP έως 40 W, RAM διπλού καναλιού και μονάδα στερεάς κατάστασης υψηλής ταχύτητας. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Υψηλή απόδοση ακόμα κι όταν κάνεις πολλά πράγματα μαζί και όλα τους είναι απαιτητικά. Υπέροχη, αγαπημένη ταχύτητα χωρίς κολλήματα!

Τα HUAWEI Freebuds Pro 2 για όλη τη μέρα

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που θα σου πει κάποιος για εμένα, είναι ότι δεν αποχωρίζομαι ποτέ τα ακουστικά μου. Είμαι ο τύπος που θα με φωνάζει κάποιος στη δουλειά επί ένα δεκάλεπτο και δε θα ακούω τίποτα, γιατί τα ακουστικά είναι μονίμως στα αυτιά μου. Τα ακουστικά είναι ένας τρόπος να συγκεντρώνομαι σε αυτό που θέλω να κάνω, εξ ου και είμαι λίγο «περίεργη» σχετικά με το ποια θα επιλέξω.

huawei_istanbul.jpg

Τα HUAWEI Freebuds Pro 2 είναι το μοντέλο που θα σε συνοδεύσει από τις απαιτήσεις της δουλειά μέχρι τη μουσική στο γυμναστήριο. Είναι ασύρματα, οπότε δεν έχεις καλώδια να μπερδεύονται και να σε ενοχλούν, είναι ελαφριά και δεν βαραίνουν το αυτί και η απόδοση του ήχου και της φωνής είναι «κρυστάλλινη». Είναι εξοπλισμένα με το πρώτο σύστημα Triple MIC ANC TWS (παρέχει 15% περισσότερη μείωση θορύβου σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο), ενώ οι τρεις τους αλγόριθμοι βελτιστοποιούν τον ήχο, μέχρι που ανιχνεύουν αλλαγές στην ένταση, διαφορές στη δομή του ακουστικού πόρου και αλλαγές στην κατάσταση χρήσης σε πραγματικό χρόνο.

huawei_istanbul202.jpg

Στον γεμάτο φώτα διάδρομο της HUAWEI ανάμεσα στην αίθουσα παρουσίασης και στην έκθεση των προϊόντων.

Κάπως έτσι, η δεύτερη μέρα έκλεισε με μουσικές, θαλασσινά αλλά κυρίως τον ενθουσιασμό των νέων τεχνολογικών entries που έχουν όλες τις προδιαγραφές να αλλάξουν την καθημερινότητα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Ο επιβλητικός επίλογος

Η τρίτη μέρα του ταξιδιού περιλάμβανε επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο που μέχρι σήμερα παραμένει επιβλητικό με την αρχιτεκτονική και τα σκαλίσματά του, ενώ μία κρουαζιέρα στον Βόσπορο έγραψε τον ιδανικό και πιο μεγαλοπρεπή επίλογο σε ένα ταξίδι που κατάφερε να αποτελέσει το σταυροδρόμι της ιστορίας και της τεχνολογίας. Ένα τριήμερο που συνέθεσε σε εικόνες όλες τις διηγήσεις βιβλίων και αγαπημένων ανθρώπων, ανοίγοντας, παράλληλα, την πόρτα στο μέλλον μίας πιο πρακτικής, παραγωγικής, ευχάριστης και κομψής καθημερινότητας.

huawei_istanbul17.jpg

*Πολλά από τα παραπάνω προϊόντα θα κυκλοφορήσουν και στην ελληνική αγορά με πρώτο το HUAWEI Matebook D16 που έκανε την πρεμιέρα του στις 23 Ιουνίου διαθέσιμο με προ-παραγγελία. Αναμένεται ανακοίνωση για την επίσημη κυκλοφορία και διάθεση των υπόλοιπων προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links:

Facebook: HuaweimobileGR

Instagram: huaweimobilegr

Huawei Community