Θλίψη για τον θάνατο της Olivia Newton-John, της γυναίκας που πάλεψε τον καρκίνο με το ταλέντο της

Θλίψη για τον θάνατο της Olivia Newton-John, της γυναίκας που πάλεψε τον καρκίνο με το ταλέντο της

Έφυγε από τη ζωή η Sandy του Grease, το κορίτσι που συνδέθηκε με την ξέγνοιαστη εφηβεία των late 70s και early 80s. 

«Το μεγαλύτερό μου λάθος ήταν το μεγαλύτερό μου μάθημα. Δε μαθαίνεις τίποτα όταν όλα πάνε τέλεια», είχε πει η Olivia Newton-John, μία γυναίκα που άφησε το όνομά της στον τοίχο της ιστορίας μόλις έγινε 30 χρονών και το Grease κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους. Τότε κατάφερε να γίνει φαινόμενο όχι μόνο στον κόσμο του θεάματος αλλά και στις καρδιές των θεατών που υιοθέτησαν λίγη από την ενέργειά της στην καθημερινότητά τους.

Χτες, η «Sandy» του Grease έφυγε από τη ζωή μετά από πολυετή μάχη της με τον καρκίνο, πρώτα στο στήθος και έπειτα στη σπονδυλική στήλη.

https://www.instagram.com/p/ChAntToP_D0

«Η Λαίδη Olivia Newton-John έφυγε από τη ζωή ειρηνικά στο ράντσο της στη Νότια Καλιφόρνια αυτό το πρωί, περιτριγυρισμένη από οικογένεια και φίλους. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής.

Η Olivia ήταν ένα σύμβολο θριάμβων και ελπίδας για πάνω από 30 χρόνια που μοιραζόταν το ταξίδι της με τον καρκίνο του μαστού», έγραψε ανάμεσα στα άλλα σε μία ανάρτηση ο σύζυγος της τραγουδίστριας, John Easterling.

https://www.instagram.com/p/ChAtHO1psCS

«Αγαπημένη μου Olivia, έκανες τις ζωές όλων μας καλύτερες. Ο αντίκτυπός σου ήταν απίστευτος. Σε αγαπώ τόσο πολύ. Θα σε δούμε στην πορεία και θα είμαστε ξανά όλοι μαζί. Δικό σου από την πρώτη στιγμή που σε είδα και για πάντα. Ο Danny σου, ο John σου», έγραψε ο John Travolta για τον θάνατό της.

Το κορίτσι που ανέβηκε στην κορυφή

Στην περίπτωση της Olivia Newton-John ζωντανεύει η πεποίθηση του λαού ότι το ταλέντο είναι έμφυτο σε μερικούς ανθρώπους. Και πώς να συμβαίνει κάτι διαφορετικό όταν ένα κορίτσι μόλις 14 ετών δημιουργεί ένα συγκρότημα κοριτσιών με τρεις συμμαθήτριές της και αρχίζει να τραγουδάει σε τοπικά μαγαζιά.

Μπορεί το γκρουπ να μην είχε μεγάλη ζωή, ωστόσο, από εκεί και πέρα η Newton-John άρχισε να διανύει έναν δρόμο προς την κορυφή. Το πρόγραμμα περιλάμβανε συχνές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, με τη μικρή οθόνη να δείχνει ότι τη λατρεύει.

Το 1966, η Newton-John ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο, όμως, η μεγάλη της επιτυχία ήταν το τραγούδι Let Me Be There το 1973 που μπήκε στη λίστα με τα top 10 hits.

Μέχρι τα τέλη των 1970s και συγκεκριμένα το 1978 που πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Grease δίπλα στον John Travolta, η Newton-John ήταν ήδη γνωστή τραγουδίστρια, λατρεμένη για την υπέροχη φωνή της, όμως, η «Sandy» ήταν το άρμα που την έκανε «αστέρι» σε όλον τον πλανήτη.

Τότε δεν είχε ιδιαίτερη πείρα στην υποκριτική, όμως, παρέδωσε μία ερμηνεία που πολλοί ζηλεύουν ακόμα και σήμερα. Η Sandy έγινε το γλυκό, αξιολάτρευτο κορίτσι που ξεσήκωσε το κοινό με το τραγούδι και το χορό του και μαζί με τον Travolta έγιναν το ζευγάρι που κάθε έφηβη ονειρευόταν στο μυαλό της. Κάπως έτσι, η εκλιπούσα ηθοποιός συνδέθηκε με τρία εμβληματικά τραγούδια, το You're The One That I Want, Summer Nights και το Hopelessly Devoted To You.

Αναμενόμενα, μετά την επιτυχία της ταινίας, η καλλιτέχνης είχε την ευκαιρία να δείξει και μία διαφορετική πλευρά του χαρακτήρα της, πιο ενήλικη, πιο σέξι. Κάπως έτσι, φτάσαμε το 1981 στο Physical, ένα άλμπουμ τολμηρό για την εποχή που απαγορεύτηκε σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά έγινε η μεγαλύτερή της επιτυχία μένοντας 10 εβδομάδες στο Billboard Hot 100.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Olivia Newton-John πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους και κέρδισε 4 βραβεία Grammy.

Η μάχη με τον καρκίνο

Η Olivia Newton-John πάλεψε 30 χρόνια με τον καρκίνο πιστεύοντας στην ελπίδα και δίνοντας ελπίδα. Η πρώτη διάγνωση έγινε το 1992, όμως, αντί να αφήσει να την πάρει από κάτω και να αφήσει τον καρκίνο να καθορίσει τη ζωή της, αποφάσισε να ακολουθήσει μία διαφορετική φιλοσοφία.

«Ο καρκίνος μπορεί να καταπιεί το μυαλό και την ύπαρξή σου. Εγώ προσπαθώ να μη ζω τη ζωή μου με αυτό στο μυαλό όλη την ώρα», είχε πει το 2020 η Newton-John στο TODAY.

To 2005, όμως, ήταν μία χρονιά που τη σημάδεψε με τραγικό τρόπο. Ο τότε σύντροφός της, Patrick McDermott, εξαφανίστηκε στη θάλασσα σε ένα ταξίδι για ψάρεμα. Δε βρέθηκε ποτέ και το μυστήριο δε λύθηκε ποτέ, δίχως να μπορεί να δώσει στην τραγουδίστρια το «κλείσιμο» που χειαζόταν.

«Είναι πολύ δύσκολο να ζω με αυτό. Είναι το δυσκολότερο πράγμα που έχω βιώσει ποτέ και έχω βιώσει πολλά πράγματα», είχε πει στον Larry King το 2006.

Η Olivia Newton-John άφησε πίσω της τον σύζυγό της, John Easterling, την κόρη της, Chloe Lattanzi, την αδερφή της, Sarah Newton-John, τον αδερφό της, Toby Newton-John, τα ανίψια της, Tottie, Fiona και Brett Goldsmith, Emerson, Charlie, Zac, Jeremy, Randall, και Pierz Newton-John, Jude Newton-Stock, Layla Lee, Kira και Tasha Edelstein, Brin και Valerie Hall.