Μάθαμε την ημερομηνία προβολής της 5ης σεζόν του Crown: Τι αλλάζει μετά τον θάνατο της βασίλισσας

Πατούλια Κατερίνα
Μάθαμε την ημερομηνία προβολής της 5ης σεζόν του Crown: Τι αλλάζει μετά τον θάνατο της βασίλισσας

To  Crown επιστρέφει για την πέμπτη και τελευταία- αυτό θα δείξει- σεζόν του.

Ήταν Σεπέμβριος του 2021, όταν η νέα βασίλισσα του Crown, Imelda Staunton μας ενημέρωσε για τη νέα της θέση στο cast της δημοφιλούς σειράς του Netflix.

Κι από τότε πέρασε ένας χρόνος, με γυρίσματα, με στοπ λόγω covid19 και με τους fans της σειράς για την Βρετανική Βασιλική Οικογένεια, να προσδοκούν με τον ίδιο ενθουσιασμό την επιστροφή του Crown που έκανε ντεμπούντο στο Netflix τον Νοέμβριο του 2016.

https://www.instagram.com/p/Ci5dAOgjcHK

Και πέμπτη και έκτη σεζόν

Πιστό στο ραντεβού του, το Crown επιστρέφει ξανά Νοέμβριο και συγκεκριμένα στις 9 Νοεμβρίου 2022 με όλα του τα επεισόδια διαθέσιμα ακριβώς την ίδια ώρα.

Κι επειδή η στιγμή που αφήσαμε χρονικά τη σειρά είναι κρίσιμη ενώ την ώρα τούτη ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ είναι πια εν ζωή, ο ενθουσιασμός των απανταχού fans του Crown έχει θεριέψει.

Βλέπεις η σειρά πλησιάζει πια την σύγχρονη εποχή, κάτι που ο δημιουργός της Peter Morgan έτρεμε και πάντα τόνισε πως θέλει να αφήνει το περιθώριο των 20 ετών για να είναι σίγουρος για όσα θα αφήσει να δούμε στο Crown.

Αυτό που με σιγουριά γνωρίζουμε από τις δηλώσεις του Morgan, είναι πως στο Crown δεν θα δούμε τίποτα από την ιστορία του πρίγκιπα Andrew, την γνωριμία με τον Epstein και το εν λόγω σκάνδαλο.

Ο Morgan Πάντως, είχε σπεύσει τον Αύγουστο του 2020, να πει στο Hollywood Reporter πως κανείς δεν έχει προσπαθήσει να λογοκρίνει το έργο του, κανείς δεν τον έχει διορθώσει σε σχέση με την ιστορία που λέει για τη βρετανική βασιλική οικογένεια και να τονίσει πως ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και το Παλάτι θέλουν να έχουν συνεργασία.

Η πέμπτη, θα ήταν η τελευταία σεζόν του Crown που αρχικά είχε συμφωνηθεί να κρατήσει έξι σεζόν. Τελικά μετά από διαβουλεύσεις έξι μηνών, το Netflix έδωσε το φως για την έκτη σεζόν, τα γυρίσματα της οποίας σταμάτησαν με την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας.

Μην νομίζεις βέβαια πως θα φτάσουμε στο σήμερα, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, μιας και ο Morgan σκοπεύει απλά να καλύψει την ίδια ακριβώς περίοδο με περισσότερες λεπτομέρειες και δεν θα έρθουμε επ’ ουδενεί πιο κοντά χρονικά στο σήμερα.

Tι θα δούμε στην πέμπτη σεζόν;

Στον πέμπτο κύκλο που ξεκινά τον Νοέμβριο στο Netflix, θα βρεθούμε χρονικά στην δεκαετία του '90. Στα πρώτα σύννεφα στον γάμο της Diana και του Κάρολου, στο πολύκροτο διαζύγιό τους και στην νέα ζωή της πριγκίπισας του λαού.

Το πώς βίωσε η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ τον απόηχο του θανάτου της και πως «τραυματίστηκε» δημόσια και ιδωτικά η βασιλική οικογένεια. Αλλά κυρίως πως ο William και ο αδελφός του Harry επηρεάστηκαν από το παράδειγμα της μητέρας τους και πως έκλεισαν τα τραύματα της απώλειάς της. Καθαρά συναισθηματικός ο πέμπτος κύκλος και μένει να δούμε ποια μυστικά των Royals δεν γνωρίζουμε και κυρίως το πώς θα προβληθούν.