Μείναμε σπίτι και ανακαλύψαμε πως κάποια «άνευ» είναι καλύτερα από τα «με» - Έξι αλήθειες που μάθαμε

Μείναμε σπίτι και ανακαλύψαμε πως κάποια «άνευ» είναι καλύτερα από τα «με» - Έξι αλήθειες που μάθαμε

Το τελευταίο δίμηνο η ζωή μας άλλαξε σε βαθμό που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές που μας έβγαλαν «εκτός» προγράμματος, καταφέραμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα εντός σπιτιού, να δημιουργήσουμε μια νέα καθημερινότητα και να γίνουμε οι απόλυτοι Homies.

Για την ακρίβεια, τώρα που επιστρέφουμε σταδιακά στην εκτός σπιτιού καθημερινότητα, συνειδητοποιούμε ότι δεν θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας κάποιες από τις νέες συνήθειες που «υιοθετήσαμε» τους τελευταίους δύο μήνες. Διότι, όπως φαίνεται, χρειάστηκε να ρίξουμε για λίγο τους ρυθμούς μας και να μείνουμε περισσότερο σπίτι για να ανακαλύψουμε ότι τελικά στη ζωή κάποια «άνευ» … είναι καλύτερα από πολλά «με».

Άνευ… αυτή είναι η νέα τάση των απανταχού Homies που, όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει και αυτές είναι οι έξι «καραντινάτες» αλήθειες για τη ζωή, που μάθαμε τώρα που μείναμε εντός!

#1 Μπορούμε να μένουμε fit και άνευ γυμναστηρίου

Ναι, οφείλουμε να το παραδεχθούμε! Το γεγονός ότι κάθε απόγευμα έπειτα από το γραφείο δεν χρειάζεται να τρέχουμε στο γυμναστήριο για να διατηρηθούμε σε φόρμα, μας κάνει να αισθανόμαστε μια ανακούφιση. Και μπορεί στην αρχή της καραντίνας να μην πιστεύαμε ότι το καλοκαίρι θα καταφέρναμε να εμφανιστούμε fit στην παραλία άνευ γυμναστηρίου, αλλά να που σήμερα έχουμε αποκτήσει τους πιο γραμμωμένους κοιλιακούς που είχαμε ποτέ. Με τη γνωστή «μετακίνηση 6», αρχίσαμε να περπατάμε περισσότερο, βάλαμε το τρέξιμο στη ζωή μας και κυρίως, οργανώσαμε σωστά τον ελεύθερό μας χρόνο στο σπίτι. «Κατεβάζοντας» τα κατάλληλα δωρεάν fitness apps και παρακολουθώντας διάφορα video στο youtube, κάναμε μόνοι μας την αγαπημένη μας προπόνηση, αλλά δοκιμάσαμε και είδη γυμναστικής που δεν είχαμε τολμήσει στο παρελθόν. Τώρα, λοιπόν, γνωρίζουμε ότι μπορούμε να γυμναστούμε αποτελεσματικά άνευ εξοπλισμού και μάλιστα, σκεφτόμαστε σοβαρά να συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτή την άνευ συνήθεια, τώρα που επιστρέφουμε σιγά σιγά στη γνώριμη ρουτίνα μας.

#2 Μπορούμε να διασκεδάζουμε με την παρέα άνευ εξόδου

Μέχρι πριν από δύο μήνες, πιστεύαμε πως αν δεν επισκεπτόμασταν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ένα από τα αγαπημένα μας στέκια στην πόλη για να πιούμε την μπύρα μας, δεν μπορούσαμε να πούμε ότι διασκεδάζουμε. Για την ακρίβεια, αδυνατούσαμε να κατανοήσουμε τους «σπιτόγατους» της παρέας, οι οποίοι ισχυρίζονταν εδώ και χρόνια πως τα Σαββατόβραδα στο σπίτι, είναι απολαυστικά. Να που όμως χρειάστηκε να μείνουμε μέσα για να συνειδητοποιήσουμε πως μπορούμε να έχουμε πραγματική διασκέδαση στο σπίτι άνευ εξόδου, με αυθεντική γεύση μπύρας άνευ αλκοόλ! Μια παγωμένη Fix Άνευ στο μπαλκόνι, λίγη καλή μουσική και φυσικά, η παρέα μας -σε video call ή… live- αρκούν για να αναβαθμίσουν το βράδυ του Σαββάτου ή της Παρασκευής.

FIX 1

#3 Μπορούμε να εργαζόμαστε εξίσου αποτελεσματικά και άνευ γραφείου

Μπορεί να μας έλειψαν οι φίλοι και οι συνάδελφοί μας από την εταιρεία όμως, μια «καραντινάτη» αλήθεια που μάθαμε τώρα που μείναμε εντός, είναι πως μπορούμε να είμαστε το ίδιο ή ακόμη πιο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί και από το σπίτι. Το να μην χρειάζεται να σπαταλάμε πάνω από μία ώρα την ημέρα στον δρόμο από και προς το γραφείο ήταν σίγουρα ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της τηλεργασίας. Το βασικό στοιχείο είναι όμως, πως αντιληφτήκαμε ότι η εργασία από το σπίτι είναι 100% εφικτή! Μήπως είσαι έτοιμος να κάνεις εκείνο το freelance βήμα που σκεφτόσουν εδώ και καιρό;

#4 Μπορούμε να παρακολουθούμε μαθήματα άνευ επαφής

Ο ελεύθερος χρόνος που είχαμε εντός σπιτιού, μας ώθησε σε επιλογές που ενδεχομένως δεν θα κάναμε υπό άλλες συνθήκες. Έπρεπε να βρούμε τρόπους για να γεμίσουμε δημιουργικά και ποιοτικά τον χρόνο μας και για να συμβεί αυτό, στραφήκαμε στο διαδίκτυο. Παρακολουθήσαμε online εκείνο το digital marketing course, μάθαμε τα βασικά στα ισπανικά, ανακαλύψαμε το ταλέντο μας στη ζωγραφική, καταπιαστήκαμε σοβαρά με τη μαγειρική και μεταξύ άλλων, αναβαθμίσαμε τις δεξιότητές μας στο Excel και τη φωτογραφία. Και όλα αυτά τα καταφέραμε εντελώς δωρεάν και άνευ ειδικών! Μερικά online tutorials αποδείχθηκαν αρκετά για να εξελίξουμε τα skills μας και να ανακαλύψουμε ταλέντα, που ούτε εμείς οι ίδιοι γνωρίζαμε πως είχαμε.

4

#5 Μπορούμε και αξίζει να ρίχνουμε τους ρυθμούς μας άνευ ενοχών

Ποια άλλη μεγάλη αλήθεια για τη ζωή μάθαμε τώρα που μείναμε σπίτι; Μα φυσικά ότι είναι απαραίτητο να ρίχνουμε συχνά τους ρυθμούς μας και να απολαμβάνουμε το… να μην κάνουμε απολύτως τίποτα. Η περίοδος που πέρασε μας βοήθησε να χαλαρώσουμε και να σταματήσουμε να γεμίζουμε την κάθε μας ημέρα με «πρέπει». Ξαπλώσαμε στον καναπέ ή αράξαμε στο μπαλκόνι και αφεθήκαμε στο τίποτα, χωρίς τύψεις. Αυτή ακριβώς είναι μια συνήθεια που αξίζει να κρατήσουμε και τώρα που επιστρέφουμε στην καθημερινότητα εκτός σπιτιού -και στο επιβαρυμένο πρόγραμμά μας. Ναι, μπορούμε και αξίζει να ρίχνουμε, όποτε το αισθανόμαστε, τους ρυθμούς μας άνευ περιορισμών και ενοχών.

fix 6

#6 Μπορούμε να περνάμε καλά και άνευ posts

Τέλος, μια ακόμη συνήθεια που υιοθετήσαμε το τελευταίο διάστημα εντός σπιτιού και την οποία ενδεχομένως δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε, είναι εκείνη της ψηφιακής αποστασιοποίησης. Χρειάστηκε να μείνουμε σπίτι για να συνειδητοποιήσουμε πως δεν χρειάζεται να κάνουμε κάθε ημέρα stories στο Instagram ή το Facebook και να ποστάρουμε φωτογραφίες για να δείχνουμε ότι περνάμε καλά. Η ζωή είναι όμορφη και άνευ posts και δεν χρειάζεται να μοιραζόμαστε online κάθε καλή μας στιγμή για να έχει αξία. Χαλάρωσε, λοιπόν, όπως εσύ θέλεις με την Fix Άνευ σου και απόλαυσε το τώρα.

Ναι, η ζωή εντός μας βοήθησε να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να αντιληφθούμε πως κάποια «άνευ» είναι καλύτερα από τα «με». Και αυτά ακριβώς τα «άνευ» που έκαναν τη διαφορά και έδωσαν μια «νότα» αισιοδοξίας στην καθημερινότητά μας το διάστημα που πέρασε, σκοπεύουμε να τα κρατήσουμε στη ζωή μας και τώρα που επιστρέφουμε σε μια πιο φυσιολογική καθημερινότητα.

Άνευ… αυτή είναι η νέα τάση των απανταχού Homies που ήρθε για να μείνει!