Οι homie συνήθειες που αγαπήσαμε και θα κρατήσουμε… άνευ αμφιβολίας!

Οι homie συνήθειες που αγαπήσαμε και θα κρατήσουμε… άνευ αμφιβολίας!

Την χρονική περίοδο που πέρασε, όλοι χρειάστηκε να αλλάξουμε κάποιες συνήθειες ή να αποκτήσουμε νέες, προκειμένου να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Ξαφνικά, τα σπίτια μας μετατράπηκαν στους μικρόκοσμούς μας και εμείς, μεταμορφωθήκαμε στους απόλυτους Homies.

Οι νέες καθημερινές μας συνήθειες, λοιπόν, μας βοήθησαν να αντιληφθούμε πώς στη ζωή κάποια «άνευ» είναι καλύτερα από αρκετά «με». Τώρα, λοιπόν, που επιστρέφουμε με βήματα δειλά αλλά υπεύθυνα στην εκτός σπιτιού καθημερινότητα, θέλουμε να κρατήσουμε αυτές τις homie συνήθειες στη ζωή μας, άνευ αμφιβολίας. «Άνευ»… είναι η νέα τάση των Homies και το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα trend που δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε και το διάστημα που ακολουθεί.

Ιδού, λοιπόν, οι homie συνήθειες που αγαπήσαμε και θέλουμε να συνεχίσουν να έχουν μια θέση στην καθημερινότητά μας. Συμφωνείς;

#1 Homie φαγητό άνευ delivery και περιττών θερμίδων

Είτε «το έχεις» με τη μαγειρική είτε όχι, τώρα που έμεινες σπίτι, χρειάστηκε να περάσεις περισσότερο χρόνο στην κουζίνα. Με τη βοήθεια των συμβουλών της μητέρας σου, των διαδικτυακών συνταγών που ανακάλυπτες ή ακόμη και χάρη στα Instagram stories των φίλων σου οι οποίοι εν μέσω καραντίνας, μετατράπηκαν σε chefs, κατάφερες να μάθεις να μαγειρεύεις ή να εξελίξεις τις μαγειρικές σου ικανότητες. Διότι όσο και αν ποθούσες να πεις «ναι» σε εκείνο το λαχταριστό burger που είδες στη διαφήμιση στο Facebook, ήξερες πως θα ήταν πιο ασφαλές και πιο υγιεινό για εσένα, να πεις «όχι» στο συχνό delivery. Κάπως έτσι, λοιπόν, ανακάλυψες τη «μαγεία» και την αξία της μαγειρικής, για αυτό και το φαγητό στο σπίτι άνευ delivery και περιττών θερμίδων είναι μια από τις homie συνήθειες που σκοπεύεις να κρατήσεις στη ζωή σου -και πολύ καλά θα κάνεις!

SYNITHEIES 1

#2 Homie επικοινωνία με αγαπημένα πρόσωπα άνευ αφορμής

Αλήθεια, κάθε πότε τηλεφωνούσες ή έκανες βιντεοκλήση στη μητέρα, τη γιαγιά σου, τους φίλους σου από τη σχολή ή τους αγαπημένους σου συμμαθητές από το σχολείο πριν το lockdown; Πιθανότατα όχι τόσο συχνά όσο θα ήθελες ή θα ήθελαν. Είτε δεν διέθετες τον χρόνο να τους καλέσεις, είτε αισθανόσουν πως δεν είχες την ενέργεια για ουσιαστικές συζητήσεις, έπειτα από τη σχολή, το γραφείο ή το γυμναστήριο. Ξαφνικά όμως, χρειάστηκε να μείνεις σπίτι και η επικοινωνία με τα αγαπημένα σου πρόσωπα μετατράπηκε σε μια καθημερινή ανάγκη που έδινε «χρώμα» στην ημέρα σου. Μπορεί να στερήθηκες την επαφή με τους φίλους σου, αλλά όχι την ουσιαστική επικοινωνία μαζί τους. Κάθε απόγευμα τηλεφωνούσες ή έκανες video call σε όσους αγαπάς και σε αγαπούν άνευ όρων. Και αυτή η homie επικοινωνία με τους αγαπημένους σου, είναι μία συνήθεια που σίγουρα θα διατηρήσεις, όταν η καθημερινότητά σου επανέλθει σε περισσότερο φυσιολογικούς ρυθμούς. Άλλωστε, τώρα, γνωρίζεις τον τρόπο.

SYNITHEIES 2

#3 Homie διασκέδαση άνευ εξόδων

Όπως όλα δείχνουν, την χρονική περίοδο που θα ακολουθήσει και παρά την άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία, θα συνεχίσουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού. Ακόμη όμως και όταν θα επιστρέψουμε για τα καλά στη γνώριμη ρουτίνα μας, θα έχουμε πάρει ένα σημαντικό «μάθημα» από το lockdown σε ό,τι αφορά στον τρόπο που διασκεδάζουμε. Ποιο είναι αυτό; Πως δεν χρειάζεται να βρεθούμε σε κάποιο hype bar της πόλης για να πιούμε την μπύρα μας ή να ξοδέψουμε πολλά χρήματα για να περάσουμε καλά. Ναι, μείναμε σπίτι, ρίξαμε τους ρυθμούς μας και ανακαλύψαμε την άνευ προηγουμένου απόλαυση της homie ψυχαγωγίας με βιβλία, ταινίες και χειροτεχνίες. Την Παρασκευή, λοιπόν, μετά τη δουλειά ή την τηλεργασία, το πρόγραμμα έχει στιγμές χαλάρωση στο μπαλκόνι παρέα με την αγαπημένη σου μουσική και τη Fix Άνευ. Διότι κάποια «άνευ» είναι καλύτερα από τα «με». Στο εξής, λοιπόν, θα συνεχίσεις να κάνεις πιο απολαυστικές και ταυτόχρονα περισσότερο συνειδητές επιλογές και σε ό,τι αφορά στην ψυχαγωγία σου.

FIX 1 copy

#4 Homie οργάνωση στο φουλ άνευ πίεσης

Τώρα που έμεινες περισσότερο σπίτι, χρειάστηκε επίσης να οργανώνεις καλύτερα το καθημερινό σου πρόγραμμα ώστε να διατηρήσεις την παραγωγικότητά σου και ταυτόχρονα, να αξιοποιείς όσο καλύτερα γίνεται τον χρόνο σου εντός σπιτιού. Άρχισες, λοιπόν, να κρατάς σημειώσεις και να καταγράφεις το πρόγραμμα της ημέρας και της εβδομάδας, έμαθες να διαχωρίζεις πιο εύκολα τα σημαντικά από τα λιγότερο σημαντικά tasks. Από τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού, τις αγορές της βδομάδας και τη γυμναστική της ημέρας… μέχρι την ολική ταξινόμηση της ντουλάπας ή την κηπουρική στο μπαλκόνι! Δεν σου έφταναν όμως αυτά. Αποφάσισες να «κατεβάσεις» και ένα app παραγωγικότητας και προγραμματισμού στο κινητό σου, για να μην βγαίνεις ποτέ εκτός προγράμματος και να επιτυγχάνεις τους καθημερινούς, μικρούς ή μεγάλους, στόχους σου. Όλα αυτά που έμαθες να κάνεις άνευ πίεσης και άγχους, σίγουρα έχουν γίνει συνήθειες που θα κρατήσεις και με την άρση των μέτρων!

#5 Homie αναγνώσεις άνευ περισπασμών

Τέλος, μια ακόμη homie συνήθεια στην οποία στράφηκες τώρα που έμεινες σπίτι και την οποία δεν σκοπεύεις να εγκαταλείψεις, είναι το διάβασμα. Μέσα σε δύο μήνες κατάφερες να διαβάσεις εκείνα τα βιβλία που βρίσκονταν εδώ και καιρό στην book list σου αλλά, οι περισπασμοί της άλλοτε έντονης καθημερινότητάς σου, δεν σου επέτρεπαν να απολαύσεις. Τα ανοιξιάτικα απογεύματα στο σπίτι, λοιπόν, σε βρίσκουν στον καναπέ ή το μπαλκόνι σου, με μια απολαυστική Fix Άνευ δίπλα σου, ένα βιβλίο στο χέρι και το smartphone στη σίγαση. Ακόμη και αν σύντομα επιστρέψεις στο γραφείο, ξέρεις πως θέλεις να συνεχίσεις τις homie αναγνώσεις άνευ περισπασμών.

FIX 2

Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις homie συνήθειες που αγαπήσαμε τους τελευταίους δύο μήνες και τις οποίες θα κρατήσουμε… άνευ αμφιβολίας. Το «άνευ», άλλωστε, είναι πλέον τάση. Διότι μαζί στο σπίτι, καταφέραμε να ανακαλύψουμε πως σε κάποιες περιπτώσεις, η ζωή είναι περισσότερο απολαυστική όταν είναι πιο απλή και ότι κάποια «άνευ» είναι καλύτερα από πολλά «με». Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να μην το ξεχάσουμε αυτό, τώρα που θα επιστρέψουμε σιγά σιγά στην εκτός σπιτιού καθημερινότητα.