H ακτιβίστρια Έμμα Γουάτσον στα Panama Papers για λόγους ανωνυμίας

H ακτιβίστρια Έμμα Γουάτσον στα Panama Papers για λόγους ανωνυμίας

Προστάτιδα των δικαιωμάτων της γυναίκας, ακτιβίστρια, υπερασπίστρια των ανακυκλώσιμων υλικών στη μόδα. Η Έμμα Γουάτσον μέχρι σήμερα έχει πρωταγωνιστήσει στα πρωτοσέλιδα για καλό σκοπό. Ωστόσο η αποκάλυψη του ονόματος της μέσα στα περίφημα αρχεία του δικηγορικού γραφείου Mossack Fonseca του Παναμά, συνολικού όγκου 2,6 terrabytes, προκάλεσε σάλο.

Η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (ICIJ) δημοσίευσε περισσότερα από 200.000 πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις και τα καταπιστεύματα στα δίκτυα των υπεράκτιων εταιρειών και το όνομα της Emma Charlotte Duerre Watson είναι ιδιοκτήτρια της παράκτιας εταιρείας Falling Leaves Ltd., στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους αναφέρει σε δημοσίευμα της η Independent και οι ακτιβιστές της χώρας άνοιξαν πυρ.

“Πως γίνεται ένα δημόσιο πρόσωπο που πουλάει με επιτυχία την κοινωνική ευαισθησία νε είναι μία από όλους όσοι εμπλέκονται στο υπεράκτιο σκάνδαλο των Panama Papers;” αναρωτιούνται πολλά media. “H Γουάτσον είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ, της επιτρέπεται να είναι υποκρίτρια;” αναρωτιούνται οι ακτιβιστές της Βρετανίας.


Διάβασε τι απαντάει η ίδια στο cnn.gr