Eurovision 2019: Η Ολλανδία κέρδισε τον διαγωνισμό όμως, δεν έσπασε το ρεκόρ πόντων του θεσμού

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Eurovision 2019: Η Ολλανδία κέρδισε τον διαγωνισμό όμως, δεν έσπασε το ρεκόρ πόντων του θεσμού

Ξέρεις μήπως ποιος κατέχει αυτό το ρεκόρ;

Ο 64ος μουσικός διαγωνισμός της Eurovision ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής με τον Duncan Laurence να φεύγει νικητής από το Expo Tel Aviv. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ιταλία, ενώ την πεντάδα ολοκλήρωσαν Ρωσία, Ελβετία και Νορβηγία. Όμως ο Duncan αν και νικητής δεν μάζεψε πολλούς πόντους για να φτάσει στην κορυφή. Σίγουρα οι 492 βαθμοί που πήρε στο σύνολο του χάρισαν τη νίκη, όμως δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ πόντων που έχει άλλη χώρα στη Eurovision.

Και ξέρεις μήπως σε ποια χώρα αναφερόμαστε; Το ρεκόρ λοιπόν κατέχει από το 2017 ο Salvador Sobral, ο οποίος τραγουδώντας το Amar pelos dois κέρδισε τον διαγωνισμό με 758 πόντους (!). Ένα ρεκόρ που μάλλον δύσκολα θα καταρριφθεί από κάποια άλλη χώρα. Δεύτερος σε αυτή την κατάταξη είναι ο Kristian Kostov από την Βουλγαρία, ο οποίος βγήκε και δεύτερος στον διαγωνισμό με 615 πόντους.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Jamala από την Ουκρανία, η οποία το 2016 έφερε τη νίκη στη χώρα της με 534 πόντους. Ο Duncan από την άλλη συγκέντρωσε για την Ολλανδία 492 πόντους, έχοντας λίγο πιο πίσω του την Ιταλία με 465.

Δες στη gallery παρακάτω τις υπόλοιπες συμμετοχές του πίνακα κατάταξης.