Η Δανάη Μπάρκα με πρησμένα μάτια: «Όγδοη μέρα πυρετού»

Η Δανάη Μπάρκα με πρησμένα μάτια: «Όγδοη μέρα πυρετού»

 «Μία διαφορά του από γρίπη και ιώσεις είναι η ραγδαία ταχύτητα του και η «ύπουλη» επίθεση του».

Μετά το χτεσινό της live, η Δανάη Μπάρκα κατέγραψε αναλυτικά σε ένα Post πώς είναι η υγεία της αυτή τη στιγμή και δημοσίευσε μια κοντινή φωτογραφία στην οποία φαίνονται τα πρησμένα της μάτια.

Η κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου έγραψε χαρακτηριστικά:

«8η μέρα πυρετού. Εκτός από αυτό,τις πρώτες 2 μέρες είχα πονοκέφαλο,την 3η μέρα ακολούθησε έντονος βήχας-που παραμένει ακόμα,ζαλάδα/αδυναμία,πρησμένα μάτια/κόκκινα και 2-3 μέρες ανοσμία.Δεν είχα καθόλου μπούκωμα στη μύτη ή φτέρνισμα.

Η Χριστίνα η φίλη μου(μένουμε μαζί τώρα) ήταν υγιέστατη μέχρι το Σάββατο που κι εκείνη ανέβασε δέκατα και συμπτώματα-ήπια ακόμα.
Δεν ξέρω αν έχω τον ιό,διότι δεν έκανα τεστ.

Παρόλα αυτά απευθύνθηκα αμέσως στην γιατρό μου,Σοφία Ραυτοπούλου (πνευμονολόγο) η οποία με θεώρησε ύποπτο περιστατικό βάσει συμπτωμάτων αλλά λόγω έλλειψης τεστ/όσα υπάρχουν καλύτερα να χρησιμοποιούνται για ανθρώπους ευπαθών ομάδων-είπαμε να μην το κάνω εκτός αν επιβαρυνθεί η υγεία μου.Άλλωστε ήδη λαμβάνω την αντίστοιχη αγωγή,με την καθοδήγηση της,που θα έπαιρνα σε ένα Ιατρικο κέντρο υγείας σε σχέση με τον κορονοϊό.

Το βασικό στοιχείο αυτού του ιού και μία διαφορά του από γρίπη και ιώσεις είναι η ραγδαία ταχύτητα του και η «ύπουλη» επίθεση του.Ήμουν απίστευτα προσεκτική και παρόλα αυτά εμφάνισα συμπτώματα τα οποία με ταλαιπωρούν τόσες μέρες!! Αυτός είναι και ο λόγος που το μοιράζομαι.

Για να τονίσω πως δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε πιστεύοντας ότι δεν θα νοσήσουμε, δεν είμαστε φορείς ή δεν διατρέχουμε κίνδυνο.Πρέπει αυστηρά να αλλάζετε ρούχα μόλις μπαίνετε από έξοδο,να μην ακουμπάτε πρόσωπο όταν κυκλοφορείται έξω,να μην αγγίζετε τίποτα γενικά,και να μην πλησιάζετε πολύ τους γύρω σας.Τεράστια προσοχή!

Πιθανότατα,αν υποθέσουμε ότι όντως έχω τον κορονοιό,τον κόλλησα από σούπερ μάρκετ,φαρμακείο ή περπάτημα γιατί ήταν οι μόνες έξοδοι μου.

Δεν μένουμε σπιτι για να μην κολλήσουμε εμείς, μόνο. Μένουμε σπιτι(και)για να μην κάνουμε κακό στην υγεία κάποιου που κινδυνεύει πολύ περισσότερο από εμάς.Όπως μου τόνισε και η γιατρος μου όλοι πλέον πρέπει να θεωρούμε τους εαυτους μας φορείς και να συμπεριφερόμαστε ανάλογα.

Ας συλλογιστούμε το κακό που μπορεί να προκαλέσουμε και ας φερθούμε ανάλογα. Υπομονή και αν το αντιμετωπίσουμε ως «αγώνα υπέρ της λογικής και της δημόσιας υγείας» δεν θα το βλέπουμε ως «εγκλεισμό» αλλά ως σημαντική και υπεύθυνη πράξη για το καλό όλων. Είναι σημαντικό και οφείλουμε να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε».

(Ευχαριστώ για τα μηνύματα)