Naya Rivera: Η αιτία πνιγμού της και η θυσία που έκανε συγκλονίζει

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Naya Rivera: Η αιτία πνιγμού της και η θυσία που έκανε συγκλονίζει

Όχι δεν έφταιγε το κολύμπι

Από το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουλίου 2020 αγνοούταν η τύχη της 33χρονης Naya Rivera, η οποία πήγε για βαρκάδα με τον 4χρονο γιο της Josey στη λίμνη Piru. Μέχρι κι εχθές έπειτα και από «κατάθεση» του μικρούλη όλοι ήξεραν πως η 33χρονη έκανε βουτιά και στη συνέχεια κολύμπησε και έκτοτε δεν επέστρεψε ποτέ στη βάρκα. Έπειτα από πολλές ώρες ο 4χρονος βρέθηκε μόνος του στη βάρκα φορώντας το σωσίβιό του να κοιμάται.

Εχθές οι ερευνητές της κομητείας Ventura, αλλά και οι αρχές ενημέρωσαν πως βρήκαν στη λίμνη ένα σώμα, το οποίο πιθανότατα άνηκε στη Naya. Και δυστυχώς οι προβλέψεις δεν έπεσαν έξω. Η σωρός της 33χρονης ταυτοποιήθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και θα γίνει η ιατροδικαστική εξέταση. Η οικογένεια της βυθίστηκε στο πένθος μετά την τραγική είδηση, ενώ δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε την άκρως συγκινητική εικόνα των φίλων και συγγενών της που έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από τη λίμνη όταν έμαθαν πως βρέθηκε ένα πτώμα. Φυσικά απεύχονταν να είναι ο δικός τους άνθρωπος το πτώμα αυτό, όμως οι φόβοι τους επαληθεύτηκαν. Η 33χρονη βρέθηκε νεκρή στον πυθμένα της λίμνης πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Ωστόσο πλέον κυκλοφορούν δημοσιεύματα πως η αιτία του πνιγμού της δεν είναι η προφανής. Ότι δηλαδή κολύμπησε και απλά πνίγηκε, αλλά κάτι άλλο συνέβη. Οι αρχές έχουν ήδη αποκλείσει το σενάριο της αυτοκτονίας, εξετάζουν όμως κάτι άλλο που δείχνει πόσες θυσίες μπορεί να κάνει μια μαμά. Η αστυνομικές αρχές της κομητείας Ventura, αναφέρουν –κάτι που θα εξεταστεί φυσικά- πως ο γιος της μάλλον κινδύνεψε να πνιγεί παρά το γεγονός πως φορούσε το σωσίβιο του, εκείνη βούτηξε να τον σώσει και να τον ανεβάσει στη βάρκα, και στο τέλος δεν είχε άλλη ενέργεια και αντοχές με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να σώσει και τον εαυτό της.

Μην ξεχνάς άλλωστε πως βρισκόντουσαν σε λίμνη και όχι σε θάλασσα, και η λίμνη δεν έχει την άνωση της θάλασσας ώστε να μπορείς να επιπλέεις για πολύ ώρα. Επομένως αν ταλαιπωρήθηκε στην προσπάθειά της να σώσει τον 4χρονο γιο της δεν θεωρούμε δύσκολο να παραδόθηκε στη συνέχεια και να μην κατάφερε να ανέβει στη βάρκα ξανά.