Kim Kardashian: Πώς στα 40 της κατάφερε να είναι η νο.1 influencer παγκοσμίως

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Kim Kardashian: Πώς στα 40 της κατάφερε να είναι η νο.1 influencer παγκοσμίως

Η reality star γίνεται σήμερα 40 χρονών

Επιμέλεια: Κατερίνα Πατούλια

Για την οικογένειά της, την μητέρα της Kris και τον μπαμπά της Robert, η Kimberly ήταν το δεύτερο παιδί τους, το μεσαίο κορίτσι που απέκτησαν στις 21 Οκτώβρη 1980, μετά την Kourtney και πριν τον ερχομό της Khloe και αργότερα του Rob. Οι γονείς της χώρισαν το 1991 και ο πατέρας της, διάσημος δικηγόρος στις ΗΠΑ έφυγε από τη ζωή το 2003, νικημένος από τον καρκίνο. Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας Kardashian από την Αρμενία ήταν καλή, χάρη στις δικηγορικές ικανότητες του Robert, αλλά η Kim από νωρίς φαινόταν πως ήθελε το κάτι παραπάνω.

Η Kimberly υπήρξε για χρόνια η παρατρεχάμενη της Paris Hilton και έφταναν μόλις τρία επεισόδια στο ριάλιτι της Paris με την Nicole Richie για να πάρει η άγνωστη τότε Kimmy K την δημοσιότητα που ήθελε. Κι ενώ ο πατέρας της είχε λάβει τη διάγνωση του καρκίνου και η μητέρα της, παντρεμένη πια με τον Bruce Jenner έκλεινε συμφωνία για το reality Keeping Up with The Kadashians, η Kim έμελλε στα 27 της χρόνια να πάρει την δημοσιότητα που τόσο ζητούσε με τον πιο αμφιλεγόμενο τρόπο.

Λίγο πριν την πρεμιέρα του reality που μέσα στο 2021 θα μας αποχαιρετήσει, η μαμά της Kim, κλείνει θηριώδη συμφωνία και δέχεται να δώσει τα δικαιώματα του sex tape της κόρης της στη Vivid Entertainment, στην οποία βρέθηκε μαγικά το βίντεο του 2002, στο οποίο η Kim συνευρίσκεται ερωτικά επί 49 λεπτά με τον τότε αγαπημένο της και ράπερ Ray J. H Kim κερδίζει αρχικά 4,5 εκατομμύρια και συνεχίζει να εισπράττει τρελά ποσά κάθε χρόνο για ένα home made βίντεο, το οποίο ο Ray J ορκίζεται πως δεν ήταν εκείνος που διέρρευσε.

Τα χρόνια περνούν, η τηλεθέαση του KUWTK μεγαλώνει και η Kim από άλλοτε παρατρεχάμενη της Paris, ξεπερνά την Hilton σε φήμη και χρήματα. H Κim έχει τα δικά της καταστήματα ρούχων, οι εταιρίες την θέλουν να προωθεί τα δικά τους προϊόντα και η Kardashian συνεχίζει να συγκεντρώνει followers στο Instagram προτού ο κόσμος καταλάβει την δυναμική του μέσου. Μετά από πολλές αποτυχημένες σχέσεις, η Kim γνωρίζει το 2011 τον μπασκετμπολίστα του NBA, Kris Humphries και τον παντρεύεται μέσα σε επτά μήνες από την γνωριμία τους. Η φήμη της Kim απογειώνεται και οι "κακές γλώσσες" τη θέλουν να έχει χορηγημένο και το τελευταίο κουφέτο της τελετής για έναν γάμο που διήρκησε μόλις 72 ημέρες.

Το περίεργο της υπόθεσης: Την ημέρα της τελετής, στις 20 Αυγούστου του 2011, το sex tape της Kim προβλήθηκε δωρεάν και ήταν διαθέσιμο σε Live streaming. Η είδηση του χωρισμού κάνει τους πάντες να μιλούν για fake γάμο αλλά ο Humphries είναι ακόμα φωτιά και λάβρα με την οικογένεια Kardashian. Ο παίκτης, μαθαίνει για τον δεσμό της πρώην συζύγου του με τον Kanye West την άνοιξη του 2012 και αρνείται να της δώσει διαζύγιο ακόμα κι όταν η Kim γίνεται γνωστό πως περιμένει το πρώτο της παιδί, την επτάχρονη σήμερα North West.

Επιμέλεια: Νάνσυ Μητσοστέργιου

Στις 23 Οκτωβρίου 2013 και αφού έχουν περάσει 4 μήνες από τον οριστικό της χωρισμό από τον Kris Humphries, φέρνει στον κόσμο το πρώτο της παιδί με τον Kanye West, τη North. Με τον ράπερ αρραβωνιάστηκαν δύο ημέρες προτού γεννήσει, στα γενέθλιά της, 21 Οκτωβρίου.

Επτά μήνες αργότερα, στις 24 Μαΐου 2014 Kim και Kanye παντρεύτηκαν στο Fort di Belvedere στη Φλωρεντία με το νυφικό της να έχει σχεδιαστεί από τον Riccardo Tisci του οίκου Givenchy. Το υψηλό status του ζευγαριού και η αντίστοιχη σταδιοδρομία είχαν ως αποτέλεσμα η σχέση τους να γίνεται θέμα συνεχώς από τα μέσα ενημέρωσης.

Η Kim Kardashian εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του χειμερινού τεύχους του Paper το 2014 που φωτογραφήθηκε από τον Jean-Paul Goude. Στο εξώφυλλο, οι γυμνοί γλουτοί της εμφανίζονται πάνω από τη λεζάντα: «Break the Internet». Η φωτογραφία της αυτή με τους λαδωμένους γυμνούς γλουτούς της έγινε viral. Τον Δεκέμβριο του 2015 η 40χρονη και ο Kanye West απέκτησαν το δεύτερο παιδάκι τους τον Saint, ενώ κυκλοφόρησε κι ένα πακέτο emoji για συσκευές iOS που ονομάζεται Kimoji. Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, η Kardashian κυκλοφόρησε ένα portfolio με τίτλο Selfish, μια συλλογή 325 σελίδων φωτογραφιών που τράβηξε μόνη της.



Τον Οκτώβριο του 2016 η Kim βρίσκεται στο Παρίσι για την Εβδομάδα Μόδας. Εκεί πέφτει θύμα ληστείας στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Οι ένοχοι ντυμένοι αστυνομικοί πέρασαν εύκολα από την ασφάλεια του ξενοδοχείου και με την ίδια ευκολία μπαίνουν στο δωμάτιο της και της παίρνουν το πανάκριβο δαχτυλίδι του γάμου της, αλλά και κοσμήματα αξίας 10 εκ. δολαρίων. Το σοκ της ήταν τόσο μεγάλο που της πήρε περίπου δύο μήνες για να επανέλθει στα social media.



Από τον Νοέμβριο του 2016, σύμφωνα με το CBC Marketplace, η Kim Kardashian πληρωνόταν μεταξύ 75.000 και 300.000 $ για κάθε δημοσίευση που έκανε στο Instagram, το Facebook και το Twitter. Τον Ιούνιο του 2017, ξεκίνησε τη δική της σειρά ομορφιάς, KKW Beauty, και τον Νοέμβριο του 2017 ξεκίνησε τη δική της σειρά αρωμάτων, KKW Fragrance. Στο μεταξύ εκείνη και ο Kanye προσπαθούσαν να αποκτήσουν ακόμη ένα παιδί.

Μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, οι γιατροί της συνέστησαν να μην προσπαθήσει να μείνει ξανά έγκυος. Έτσι στις 15 Ιανουαρίου του 2018 Kim και Kanye υποδέχονται στην οικογένειά τους τη Chicago West, η οποία γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα. Τον Μάιο του 2019 απέκτησαν ακόμη ένα γιο, τον Psalm από παρένθετη μητέρα επίσης.

Όλα αυτά τα χρόνια, η Kim είχε να διαχειριστεί κρυφά το πρόβλημα διπολικής διαταραχής του συζύγου της, Kanye West, με αποκορύφωμα το καλοκαίρι του 2020, όπου ο rapper βρέθηκε σε άθλια κατάσταση και έκανε δηλώσεις κατά της ιδίας αλλά και όλης της οικογένειας Kardashian μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Η Kim προσπάθησε για πρώτη φορά να εξηγήσει στον κόσμο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Kanye και στάθηκε δίπλα του ακόμα κι όταν εκείνος νόσησε από covid-19.

Σήμερα που κλείνει τα 40 της χρόνια, η Kim βρίσκεται στην 24η θέση των αυτοδημιούργητων γυναικών στη λίστα Forbes με εισόδημα 780 εκατομμύρια δολάρια.