Στα δικαστήρια ξανά η Meghan Markle. Τι ζήτησε από τους δικαστές;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Στα δικαστήρια ξανά η Meghan Markle. Τι ζήτησε από τους δικαστές;

Η νομική ομάδα της δούκισσας του Sussex θα προσφύγει στο δικαστήριο στο Λονδίνο σήμερα για να υποστηρίξει συνοπτική απόφαση και όχι πλήρη δίκη

Από πέρυσι τον Οκτώβρη που ο Harry και η Meghan Markle έκαναν το πρώτο ταξίδι τους σαν οικογένεια στην Αφρική, βρίσκονται σε έναν πόλεμο με τα βρετανικά tabloids, έχοντας μάλιστα κάνει και μήνυση στη Mail on Sunday για τα μονίμως ψευδή δημοσιεύματα, αλλά και για το γεγονός πως δημοσίευσε χωρίς την άδειά της το γράμμα που εκείνη είχε στείλει στον πατέρα της.

Κι ενώ στο πρώτο πόρισμα η Meghan Markle φάνηκε να χάνει τη δίκη, εκείνη πήρε παράταση προκειμένου να εξεταστεί ξανά το θέμα. Τώρα η Meghan ζητά από μια δικαστή να αποφασίσει για τη νομική της υπόθεση εναντίον της Mail on Sunday, αντί να χρειαστεί να αντιμετωπίσει μία δίκη.

Οι δικηγόροι της δούκισσας του Sussex ζητούν επίσης να καθυστερήσει η ημερομηνία δίκης καθώς η ομάδα της αντιμετωπίζει πρόσθετη δουλειά μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου, Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family, που γράφτηκε από τους Omid Scobie και Carolyn Durand.

Η νομική ομάδα της Meghan Markle θα προσφύγει στο δικαστήριο στο Λονδίνο την Πέμπτη (aka σήμερα) για να υποστηρίξει μια συνοπτική απόφαση και όχι μια πλήρη δίκη που πρόκειται να ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου. Η νομική ομάδα της Meghan υποβάλλει την αίτηση για συνοπτική απόφαση, επειδή είναι σίγουροι για την υπόθεσή τους.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, η Meghan έχασε την προσπάθειά του να σταματήσει να χρησιμοποιείται η βιογραφία ως αποδεικτικό στοιχείο στην αγωγή, αφού ο δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Associated Newspapers θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το βιβλίο στην υπόθεση. Το βιβλίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις με φίλους του ζευγαριού - εξερευνά το ταξίδι του δούκα και της δούκισσας από τις πρώτες μέρες του γρήγορου ρομάντζου τους έως τον έντονο έλεγχο των ταμπλόιντ που αντιμετώπισαν και τελικά την απόφασή τους να παραιτηθούν ως ανώτεροι βασιλείς και μετακόμισαν στο Λος Άντζελες.

Οι δικηγόροι των Associated Newspapers υποστήριξαν ότι το Finding Freedom θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στην υπεράσπισή τους με το επιχείρημα ότι η Meghan «είχε χάσει τα δικαιώματά της στην ιδιωτικότητα στο περιεχόμενο της επιστολής» επειδή «αυτή και ο σύζυγός της συνεργάστηκαν με τους συγγραφείς» του Finding Freedom για να προωθήσουν τη δική τους εκδοχή των πραγμάτων.

Ωστόσο ένας εκπρόσωπος του ζευγαριού είπε προηγουμένως σε μια δήλωση, «ο δούκας και η δούκισσα του Sussex δεν έδωσαν συνέντευξη και δεν συνέβαλαν στο Finding Freedom. Αυτό το βιβλίο βασίζεται στις εμπειρίες των συγγραφέων ως μέλη του βασιλικού σώματος Τύπου και στις δικές τους ανεξάρτητες αναφορές».