Πέθανε ο Sean Connery στην ηλικία των 90 ετών

Πέθανε ο Sean Connery στην ηλικία των 90 ετών

Ο πλανήτης βρίσκεται σε σοκ.

Είναι κάποιοι ηθοποιοί που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Άνθρωποι που έγιναν γνωστοί μέσα από την τέχνη τους και, στη συνέχεια, η κλάση και ο χαρακτήρας τους τους ανέδειξαν σε είδωλα. Σε μία έννοια την οποία όλοι έχουν ως σημείο αναφοράς ανεξάρτητα από το καθαρά κινηματογραφικό κομμάτι. Ένας από αυτούς ήταν και ο Sean Connery.

O Σκωτσέζος ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του James Bond, άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 90 ετών, με τα νέα να έχουν επιβεβαιωθεί και από την οικογένειά του στο BBC.




Ο Sir Sean Connery γεννήθηκε στο Εδιμβούργο στις 25 Αυγούστου του 1930. Ήταν από τους ανθρώπους που χρειάστηκε να προσπαθήσουν στη ζωή τους, ξεκινώντας από γαλατάς, συνεχίζοντας με την κατάταξή του στο Βασιλικό Ναυτικό -από το οποίο λίγο μετά σταμάτησε καθώς εμφανίστηκαν προβλήματα υγείας- για να επιστρέψει στο πρώτο του επάγγελμα. Η συνέχεια τον βρήκε σε διάφορους δρόμους, όπως αυτόν του εργάτη και του οδηγού λεωφορείου.

Το 1951, ωστόσο συνέβη κάτι διαφορετικό. Αναζητώντας επιπρόσθετο εισόδημα, βρέθηκε στο backstage του The King’s Theatre και κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού bodybuilding στο Λονδίνο δύο χρόνια μετά, έμαθε για τις οντισιόν που γίνοντας για το South Pacific από έναν από τους διαγωνιζόμενους. Και από αυτά τα «παιχνίδια» της τύχης ήταν που άρχισε η καριέρα του.

Ανέλαβε διάφορους ρόλους. Ακόμα κι έτσι, όμως, δυσκολευόταν να τα βγάλει πέρα οικονομικά, με αποτέλεσμα να αναζητήσει δεύτερη δουλειά εκτελώντας χρέη babysitter. Το breakthrough του, όμως, συνέβη σχεδόν δέκα χρόνια μετά, όταν ανέλαβε να υποδυθεί τον εικονικό πράκτορα 007 στις πρώτες πέντε ταινίες του. Ναι, το ταλέντο του ήταν εμφανές, αλλά η γοητεία του ήταν αφοπλιστική. Γι’ αυτό και κατά πολλούς θεωρείται μέχρι σήμερα ο πιο εικονικός James Bond που πέρασε ποτέ από τον κινηματογράφο.

sean connery nekros 2

Δεν ήταν μόνο το franchise του Bond ο τόπος μέσα στον οποίο διέπρεψε. Το 1974 τον βρήκε στο cast του Murder on the Orient Express με τη Vanessa Redgrave. Το 1976, η Columbia Pictures παρουσίασε στο κοινό το Robin and Marian. Ο Connery ήταν, φυσικά, πρωταγωνιστής με την Audrey Hepburn στο πλευρό του. Με το The Name of The Rose το 1986, απλώς έδειξε στον κόσμο αυτό που ήδη γνώριζε: το μεγαλείο του υποκριτικού του ταλέντου.

Κατά τη διάρκεια της σπουδαίας του καριέρας, ο ηθοποιός βρέθηκε νικητής ενός Όσκαρ, δύο Baftas και τριών Golden Globes, διδάσκοντας με το ταλέντο του -ηθελημένα και μη- τις επόμενες γενιές.




Ο κινηματογράφος δε θα είναι ποτέ ίδιος με την απουσία του.

«Κάποιοι γερνούν. Άλλοι ωριμάζουν» - Sean Connery, 25 Αυγούστου 1930 - 31 Οκτωβρίου 2020