Η Ελένη Μενεγάκη γιορτάζει τα 7 χρόνια γάμου - Οι 7 αλλαγές που έφερε στη ζωή της αυτός ο έρωτας

Κατερίνα Μπούσιου
Η Ελένη Μενεγάκη γιορτάζει τα 7 χρόνια γάμου - Οι 7 αλλαγές που έφερε στη ζωή της αυτός ο έρωτας

Η επέτειος, η γνωριμία με τον Μάκη, τον άντρα που της άλλαξε τη ζωή με έναν τρόπο που και η ίδια δεν περίμενε. 

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2015 η Ελένη Μενεγάκη θα παντρευτεί τον Μάκη Παντζόπουλο, αλλά αυτό θα το μάθουμε ένα χρόνο μετά, σε ένα δείπνο στο σπίτι του σεφ Βασίλη Καλλίδη, όπου μία τούρτα πάβλοβα που ετοίμασε εκείνος, θα φέρει ένα ευχαριστώ της παρουσιάστριας προς τον σεφ στη λεζάντα της φωτογραφίας, λέγοντας τη φράση: «για την πρώτη μας επέτειο». 7 χρόνια μετά η Ελένη έχει αλλάξει σε αρκετά πράγματα στη ζωή της και αυτό οφείλεται σε ένα έρωτα που την καθόρισε με έναν τρόπο που και η ίδια δεν περίμενε. Και λόγω του συμβολικού αριθμού 7 συγκεντρώσαμε αντίστοιχους λόγους που όλα τα έκανε διαφορετικά. 'Αλλωστε όπως έχει πει: «Το θαύμα στη ζωή μου το έκανε ο Μάκης, όχι εγώ».


https://www.instagram.com/p/ByKtm_dCE84/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1. Αποφάσισε να μην κρυφτεί από τους πρώτους μήνες της σχέσης τους

Παλαιότερα μπορεί να μην το τολμούσε, αλλά λίγους μόλις μήνες μετά το διαζύγιο της με τον Γιάννη Λάτσιο, θα κάνουν την πρώτη εμφάνιση μαζί. Έχει βέβαια προηγηθεί ένα στιγμιότυπο από παπαράτσι του περιοδικου ΟΚ που τότε άνηκε στον κουμπάρο της Πέτρο Κωστόπουλο, από ένα γεύμα της με τον Μάκη σε ταβέρνα της Νέας Μάκρης. Μπορεί να ενοχλήθηκε για εκείνη την αποκάλυψη, αλλά η ερωτευμένη Ελένη αποφάσισε στη συνέχεια να μοιραστεί αυτό που ένιωθε χωρίς να φοβάται πια. Κυρίως για το πως θα σχολιαστεί. Ο διακριτικός τρόπος που εκείνος στάθηκε στο πλαι της, την βοήθησε να το διαχειριστεί και εκείνη διαφορετικά.



2. Άλλαξε τον τρόπο ζωής της

Κοσμικά πάρτυ, νυχτερινές έξοδοι, περιορίστηκαν έως και σταμάτησαν και έγιναν κατ' εξαίρεση μόνο για επαγγελματικούς λόγους. Η Ελένη αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της, να αφοσιωθεί στα παιδιά της που τότε περνούσαν μία μεταβατική περίοδο μετά το χωρισμό της με τον πατέρα τους και να αφιερωθεί στον άνθρωπο που πια ένιωθε πως ήταν ο άντρας της ζωής της. Της αρκούσαν τα απλά. Ακόμη και ο τρόπος που κάνει τις διακοπές της έχει αλλάξει. Της αρκεί με το φουσκωτό το καλοκαίρι να γυρίζουν τα γύρω από την Άνδρο νησιά μαζί. Και καθιέρωσε κάθε Χριστούγεννα (προ πανδημίας) να κάνει ένα οικογενειακό ταξίδι για διακοπές σε μέρη μακρινά και όχι απαραίτητα τουριστικά.

menegaki axla

3. 'Αλλαξε τις συνήθειες και την εικόνα της

Εξαιτίας και της αγροτουριστικής μονάδας που εκείνος είχε στην ιδιοκτησία του στα 'Αχλα της 'Ανδρου, άλλαξε και ο δικός της τρόπος ζωής. Η επαφή της με τη φύση, οι βόλτες δίπλα από το ποτάμι, οι ατελείωτες ώρες που περνούσε στη θάλασσα, ο λαχανόκηπος που έστησε, έγιναν οι νέες αγαπημένες και χαλαρωτικές της συνήθειες. Δεν ήταν μόνο τα χόμπι της. Αλλά όλη η θεώρηση για τη νέα της καθημερινότητα ήταν εκείνη η οποία άλλαξε. Ο επίγειος παράδεισος της στα 'Αχλα έγινε όχι μόνο ο τόπος που χαλαρώνει, αλλά το μέρος που αισθάνεται πως είναι ο εαυτός της. Οι δραστηριότητες που κάνει εκεί είναι ουσιαστικές για εκείνη, πέρα από την βαθιά οικολογική συνείδηση που της δημιούργησαν. Η Ελένη άλλαξε και το στυλ της. Στην εκπομπή με τα τακούνια και στα 'Αχλα με τις γαλότσες. Με τζην άβαφη και με πιασμένα τα μαλλιά της. Θυμηθείτε ότι στην προ Μάκη εποχή, αυτή δεν ήταν μία συνηθισμένη εικόνα της.

4. Επαναπροσδιόρισε τους ανθρώπους που είναι δίπλα της

Λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, εκτός από τα μέλη της οικογένειας της είναι εκείνοι που εμπιστεύεται αλλά και που συναντά. Πολλοί οι γνωστοί, λίγοι οι φίλοι. Η Ελένη περνά ουσιαστικό χρόνο πια με εκείνους που θέλει και όχι με εκείνους που πρέπει και λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας. Αξία διαχρονική και αμετάβλητη, η φιλία της με την Νατάσα Θεοδωρίδου. Κίνηση που φυσικά δεν περιμέναμε από εκείνη, ήταν η στιγμή που στην τελευταία της εκπομπή στον Alpha την 1η Ιουλίου του 2020, με το χέρι της γύρισε την κάμερα, φίλησε τον Μάκη και αγκάλιασε και τα 4 παιδιά της. 'Ηθελε να δείξει σε όλους, ότι σε αυτή την κομβική επαγγελματική της στιγμή μετά από 29 χρόνια καριέρας, αυτοί οι άνθρωποι της καρδιάς της είναι ότι πιο σημαντικό για εκείνη. Φυσικά και υπεράνω της δουλειάς της.


https://www.instagram.com/p/CCGT9A8Jh-8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

5. 'Εβαλε τα όρια της

Άλλο η δημόσια εικόνα της και άλλο η ιδιωτική. Η Ελένη μοιράζεται πια πράγματα της προσωπικής της ζωής μόνο όταν το θέλει εκείνη. Ανεξάρτητα αν στην εκπομπή της εκμηστηρεύεται κατά καιρούς κάποια χαριτωμένα στιγμιότυπα ή στιχομυθίες με τον σύζυγο της, ή τα παιδιά της, αποφάσισε να μην είναι τόσο δεκτική στο να φωτογραφίζουν τα παιδιά της ή ακόμη και εκείνη. Δεν το απαγορεύει, απλά με τα χρόνια έχει αποκτήσει την οικειότητα με αρκετούς φωτογράφους και λέει πια και μερικά «όχι». Λίγα, αλλά τα λέει. Υπάρχουν πολλές στιγμές της που έχουν καταγραφεί, αλλά και αρκετές που δεν τις έχουμε δει. Παρόλο που κάθε εβδομάδα σχεδόν υπάρχει και ένα εξώφυλλο της στα περίπτερα.



6. Αποφάσισε να γίνει ξανά μητέρα

Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη αλλαγή και σίγουρα δεν την περιμέναμε. Με μία πολύ συνειδητοποιημένη απόφαση, ήθελε να κάνει ένα παιδί με τον άντρα που αγάπησε. «Αποφάσισα στα 44 μου να μείνω έγκυος και δόξα τον Θεό που τα κατάφερα γιατί είχα πάρα πολύ μεγάλη αγωνία αν θα μπορώ. Ήταν κάτι όμως το οποίο το θέλαμε πολύ. Μάλλον εγώ το ήθελα περισσότερο από τον σύντροφο μου μέχρι να γίνει» όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη της. Όμως για πρώτη φορά ενώ προχωρούσε η εγκυμοσύνη της και την βλέπαμε καθημερινά στις οθόνες μας, δεν μίλησε ποτέ στην εκπομπή της για αυτό. Το έκανε αφού γεννήθηκε η μικρότερη κόρη της Μαρίνα.


https://www.instagram.com/p/CZrQ-ytLOEJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

7. Έγινε πιο τολμηρή και στα επαγγελματικά της «θέλω»

Δεν ξέρουμε αν έχει παίξει το ρόλο της η βιολογική αλλά και η επαγγελματική της ηλικία και εμπειρία, αλλά σίγουρα η εξισορρόπηση που πέτυχε στη ζωή της και η ευτυχία της, έχουν χαρίσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στα επαγγελματικά της «θέλω». Δεν υπήρξε ποτέ ανασφαλής, ίσα ίσα που πάντα εκείνη καθόριζε την πορεία της, αλλά πια βάζει περισσότερο κομμάτια από την πραγματική Ελένη στην φυσιογνωμία της τηλεοπτικής Μενεγάκη. Αλλά, πια, η προσωπική της ζωή καθορίζει την επαγγελματική και όχι το αντίστροφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή η μικρή κίνηση κρατά ζωντανό τον έρωτα της Ελένης Μενεγάκη με τον Μάκη Παντζόπουλο

Η Λάουρα Λάτσιου γίνεται 17 ετών και η Ελένη Μενεγάκη έστειλε τις ευχές της στη μεγάλη της κόρη

Ελένη Μενεγάκη: Αποκάλυψε το κοινό που είχαν οι δύο γάμοι της (video)

Photo credits NDP photo agency/ Instagram @elenimenegaki