Eurovision: Το περίεργο τρολάρισμα του BBC στην Αμάντα Γεωργιάδη την ώρα του τελικού

Κατερίνα Μπούσιου
Eurovision: Το περίεργο τρολάρισμα του BBC στην Αμάντα Γεωργιάδη την ώρα του τελικού

Φλεγματικό και αποτυχημένο το χιούμορ των βρετανών δημοσιογράφων λίγο μετά την εμφάνιση στο τελικό της Εurovision  της ελληνίδας τραγουδίστριας. 

Εκτός από τους Ουκρανούς που κατέκτησαν την πρώτη θέση το βράδυ του Σαββάτου στον διαγωνισμό της Eurovision, πολλές χώρες «χαμογελούν» τόσο για την θέση που κατέκτησαν όσο και για την απήχηση που είχε το τραγούδι τους στο ευρωπαϊκό κοινό. Οι βρετανοί δεν έχουν σταματήσει να μιλούν με κολακευτικά σχόλια για τον δικό τους Sam Ryder, ο οποίος έφερε την χώρα στην δεύτερη θέση, αλλά την ώρα του τελικού είχαν και αρκετά τρολαρίσματα για αρκετούς συμμετέχοντες. Δεν γλίτωσε από αυτό και η δική μας Αμάντα Γεωργιάδη.

Στην 8η θέση της Eurovision 2022 η Ελλάδα και η Αμάντα Γεωγιάδη - Νικήτρια η Ουκρανία

Η...8χρονη Αμάντα

Οι σχολιαστές του BBC είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως όταν μεταδίδουν απευθείας τον διαγωνισμό της Eurovision, αλλά και μέσω των social media, δεν κάνουν μία τυπική αποτύπωση όσων βλέπουν και ακούν, αλλά γίνονται συχνά πολύ καυστικοί. Αρκετοί μάλιστα από τους φαν, επιλέγουν πολύ συχνά από όποιο μέρος της Ευρώπης βρίσκονται να βλέπουν μέσω του BBC τον τελικό, λόγω του σχολιασμού. Στο επίσημο προφίλ στο Instagram του δημόσιου βρετανικού καναλιού, έγινε κάτι παρόμοιο το βράδυ του Σαββάτου. Πέρασαν από κόσκινο αρκετές συμμετοχές, μέχρι και την δική μας, Αμάντα. Το meme που της επεφύλαξαν ήταν ωστόσο λίγο άστοχο. Στην λεζάντα έγραφαν: «Εγώ στα 8 μου, προσπαθώντας να πείσω την οικογένεια μου να ακούσει το αυτοδημιούργητο μούζικαλ μου».

https://www.instagram.com/p/CdjVAiooKVb

Από την κριτική τους δεν γλίτωσαν οι μεταμφιεσμένοι κίτρινοι λύκοι της Νορβηγίας, αλλά και η ερμηνεύτρια της Αρμενίας με το πολύπλοκο χάρτινο σκηνικό, το οποίο έσκισε για να φανεί γραμμένη η φράση «Αυτό είναι το τελευταίο». Με αυτή την ατάκα είτε αφορά το αφεντικό σου στη δουλειά, είτε την πιο πρόσφατη τοξική σχέση που είχες στην ζωή σου, έπαιξαν οι βρετανοί στα σχόλια τους.

https://www.instagram.com/p/CdjQhm0o0Cb

Για τον δικό τους Sam Ryder, που έφερε την Βρετανία στην δεύτερη θέση, μετά από πολλά χρόνια κακών επιδόσεων, έγραψαν πως έκανε μία ολόκληρη χώρα να είναι περήφανη.

Πάντως τις τελευταίες ώρες, υπάρχει η πληροφορία πως η Βρετανία είναι μία από τις χώρες που θα τεθούν ως υποψήφιες να διεξάγουν την επόμενη χρονιά τον διαγωνισμό, αφού με την δεδομένη κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι δυνατόν να δούμε την Eurovision στο Κίεβο. Η απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες εβδομάδες σε ειδική συνεδρίαση της EBU, με τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών δικτύων.

Photo credits Associated Press