Μήπως το Survivor διαρκεί περισσότερο από όσο μπορούν οι παίκτες του να αντέξουν;

Πατούλια Κατερίνα
Μήπως το Survivor διαρκεί περισσότερο από όσο μπορούν οι παίκτες του να αντέξουν;

Ακόμα μία οικειοθελής αποχώρηση για λόγους υγείας, αυτή της Ναυσικάς Παναγιωτακοπούλου, κλονίζει το Survivor.

Ακόμα μια οικειοθελής αποχώρηση από το Survivor κύριε Ατζούν Ιλιτζαλί μου και δεν προφτάσαμε να αποχαιρετίσουμε ούτε τη Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου. Μία που το πρόβλημα υγείας της κορυφώθηκε, μία που πήγε στην κλινική, μία που τα spoilers την ήθελαν να βγαίνει από το ριάλιτι επιβίωσης, μία που θα την δούμε στο Ελ. Βενιζέλος και μετά βουρ για μπάνια στη Μύκονο με τον αγαπημένο της.

Όχι μόνο ο Άγγελος Πουλής: Γιατί η κατάρα με τις οικειοθελείς αποχωρήσεις κυνηγάει τα ριάλιτι φέτος

Ακόμα μια οικειοθελής αποχώρηση

Η φετινή σεζόν των ριάλιτι, κυρίως του Survivor αλλά και του MasterChef, φανερώνει ξεκάθαρα πια πως έχουμε κάνει τόση καραντίνα και έχουμε φάει τέτοιο εγκλεισμό που ούτε στην παραλία ανάμεσα σε κοκοφοίνικες δεν μπορούμε να αντέξουμε.

Πέραν από τους μπριζωμένους για τον τίτλο του Survivor – βλέπε Άρης- ή για το έπαθλο – βλέπε Τάκης- υπάρχουν παίκτες που γλυκάθηκαν μεν με την ιδέα του Survivor αλλά στην πράξη τα βρήκαν σκούρα. Αυτοί βέβαια αποχώρησαν νωρίς, όπως ο Σταμάτης Καλαφατάς, ο πωλητής ομπρελών από τη Ρόδο.

https://www.instagram.com/p/CdmaC7cIiKH

Εκτός από αυτούς, υπάρχουν κι εκείνοι που ξέρουν πως η δημοσιότητα που θα πάρουν μέσα σε τρεις- τέσσερις μήνες είναι αρκετή για να την κάνουν απόσβεση με givaways στο Instagram και δεν σκοπεύουν να ξοδέψουν το καλοκαιράκι τους στον Άγιο Δομίνικο, μια χαρά παραλίες έχουμε και στα Κουφονήσια. Υπάρχουν και οι διάτωντες αστέρες στα ριάλιτι, εκείνοι που γυρνούν- βλέπε Κάτια- κάνουν ηλιοθεραπεία, κάνουν και δυο- τρία run στους αγώνες και επιστρέφουν σπίτι τους κατά κάποιες χιλιάδες ευρώ πιο πλούσιοι.

Οι καψεροί οι παίκτες που ήρθαν για να παίξουν

Υπάρχει όμως και μια τρίτη κατηγορία παικτών, αυτοί που θέλουν να μείνουν., που θέλουν να το ζήσουν το ρημάδι το Survivor. Και δεν μπήκαν ούτε στην δεύτερη φουρνιά, ούτε στον τρίτο μήνα προβολής του ριάλιτι. Είναι εκείνοι, καλοί ή κακοί, που έφυγαν Δεκέμβρη από το σπίτι τους και βλέπουν κόσμο να έρχεται και να φεύγει και παραμένουν εκεί, να κάνουν run non stop, να πεινάνε, να τραυματίζονται ξανά και ξανά και να επιμένουν.

survivor_copy_1_copy_1.jpg

Είναι εκείνοι που έχουν αλλάξει και μια και δυο φορές μπαντάνα και ομάδα, σε βαθμό που μιλάμε για Μπλε και Κόκκινους και τσεκάρουμε ακόμα κι εμείς ονόματα για να θυμηθούμε πού αφήσαμε την Ασημίνα, πού τη Βρισηίδα και πού τον Μαρτίκα. Συγχώρα με, δεν λέμε πως πρέπει να νικήσει κάποιος από αυτούς αλλά πόσο μπορεί να τρέχει και να πηδάει και να ξανατρέχει ένας παίχτης που τρώει ρύζι και φακή και έχει φτάσει ο μήνας Ιούνιος σχεδόν και το παιχνίδι ΔΕΝ τελειώνει.

Οι φήμες για αποχώρηση της Ναυσικάς Παναγιωτακοπούλου έκαναν το Twitter να αντιδράσει

nafsika2.jpg

Πάω πολλές φορές στοίχημα πως έχει κουραστεί και η ίδια η ελληνική παραγωγή να λιάζεται κάτω από τους κοκοφοίνικες στο Las Samanas και την Punda Cana και ήλπιζα πως η περσινή ανταρσία του James και του Μπάρτζη θα έβαζε μυαλό στον Ατζούν και θα άφηνε το παιχνίδι να ολοκληρωθεί όπως του πρέπει, νωρίς νωρίς. Ξέρουμε καλά πως αν το παιχνίδι έληγε πέρσι αρχές Ιουνίου, νικητής πιθανότατα θα έβγαινε ο James και όχι ο Σάκης. Δεν είμαι σίγουρη ακόμα κι αν θα παρέμενε ο Ντάνος στο Survivor του 2017 αν του έλεγαν πως το παιχνίδι θα κρατήσει έναν και ενάμιση μήνα παραπάνω. Γενικά πρέπει να αποδεχτούμε πια, πως οι παίκτες που ξεκινούν στο Survivor από την πρώτη μέρα, έχουν πια τις λιγότερες πιθανότητες να κερδίσουν τελικά.

Γνωρίζουμε επιπρόσθετα πως Survivor όπως το Αυστραλιανό συνεχίζουν να διαρκούν έναν μήνα και κάτι, με αυστηρή μεν πείνα – κάτι που συνέβη και στο πρώτο ever ελληνικό Survivor με νικήτρια την Ευαγγελία και την Ορθούλα- αλλά με χρόνο μετρημένο έτσι ώστε και οι παίκτες να αποδίδουν στο 100% και της σωματικής και της πνευματικής τους απόδοσης. Αν τυχαίνει να θυμάσαι το πρώτο εκείνο Survivor που κράτησε λίγο, γράφτηκαν όλα τα επεισόδια κι έπειτα επέστρεψαν οι παίκτες πίσω, και μαναφούκια έγιναν πολλά και το κοινό φανατίστηκε και οι παίκτες πήραν και αξιοποίησαν τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα. Μήπως λοιπόν, πρέπει να μειωθεί η διάρκεια του ριάλιτι επιβίωσης για να μετράμε Survivors και όχι παίκτες που αποχώρησαν οικειοθελώς;

Θυμάσαι όσους αποχώρησαν φέτος οικειοωθελώς;