Λίγοι πρόσεξαν την κίνηση που έκανε η Amber Heard βγαίνοντας από το δικαστήριο

Νατάσσα Σχοινά
Λίγοι πρόσεξαν την κίνηση που έκανε η Amber Heard βγαίνοντας από το δικαστήριο
H Amber Heard στη δίκη με τον Johnny Depp AP

Η ομάδα του Johnny Depp εξέτασε την Amber Heard και η Camille Vasquez ήταν καταιγιστική.

Η εξέταση της Amber Heard από την ομάδα του Johnny Depp ήταν «σκληρή». Η Camille Vasquez που είχε αναλάβει να θέσει τις ερωτήσεις στην 36χρονη ηθοποιό ήταν καταιγιστική, με την έντονη πίεση που της άσκησε να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στα social media. Κάποιοι την κατηγόρησαν για κακή συμπεριφορά σε έναν άνθρωπο που ενδεχομένως να είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ οι περισσότεροι την αποκάλεσαν «βασίλισσα» που μπόρεσε να «στριμώξει» τη Heard για κάθε ισχυρισμό που δεν αποδεικνύεται ή που είναι ψευδής.

Η αποδόμηση των επιχειρημάτων της Amber Heard

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης εξέτασης της ηθοποιού του Aquaman, ακούστηκαν πολλά. Η Vasquez έπιασε ένα-ένα τα περιστατικά στα οποία η Heard έχει αναφερθεί στη δίκη και για τα οποία κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της. Kαι επί της ουσίας τα αποδόμησε. Σε κάθε κατηγορία κακοποίησης, επισήμανε το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, με τη Heard να απαντά εμμέσως πως εκείνη τα έχει όλα, τα έχει παραδώσει, αλλά πως δεν είναι στο χέρι της ποια θα φτάσουν στη δίκη.

Στις στιγμές που ξεχώρισαν ήταν και το γεγονός πως η ηθοποιός ουδέποτε έδωσε τα χρήματα που έλαβε από τον Depp σε φιλανθρωπίες μέχρι και σήμερα, κάτι που η Heard απέδωσε στη μήνυση που δέχτηκε από τον 58χρονο σταρ των Πειρατών της Καραϊβικής, παρά το ότι τα είχε στην κατοχή της για 13 μήνες πριν τη μήνυση.

Στο προσκήνιο ήρθε και η φωτογραφία που παρουσίασε η Heard στο δικαστήριο ισχυριζόμενη ότι δείχνει τους μώλωπες που προέκυψαν από τα χτυπήματα του Depp στο πρόσωπό της. Υπάρχουν δύο διαφορετικές λήψεις, μία με λευκό φως και μία με πιο κίτρινο που τονίζει και περισσότερο τα σημάδια. Η ηθοποιός ισχυρίστηκε πως είναι δύο διαφορετικές φωτογραφίες σε διαφορετικό φωτισμό, ενώ η Vasquez απευθύνθηκε σε εκείνη λέγοντας πως είναι μία φωτογραφία με αλλαγμένο φωτισμό για να κάνει τα υποτιθέμενα σημάδια να φαίνονται πιο έντονα.

Ο λόγος που ο Johnny Depp δεν την κοιτάει στα μάτια

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής της, η Heard ισχυρίστηκε πως ο Depp δεν την κοιτάει, γιατί «δεν μπορεί». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, της έχει κάνει πολλά και γι’ αυτό δε γίνεται να την κοιτάξει, υπονοώντας ότι συμβαίνει από ενοχή. Η ομάδα του Depp, όμως, εξήγησε ακριβώς τον λόγο που ο ηθοποιός εσκεμμένα δεν κοιτάει ποτέ την πρώην σύζυγό του.

Ο Johnny Depp λέει την αλήθεια; Μία ειδικός στη γλώσσα του σώματος απαντά

Όπως ακούστηκε μέσα από ηχητικό υλικό, ο Johnny Depp, όταν η Amber Heard είχε κάνει περιοριστικά μέτρα το 2016 με τις κατηγορίες περί ενδοοικογενειακής βίας να είναι «φρέσκες», της είχε πει ότι δεν θα ξανάβλεπε ποτέ τα μάτια του. Μία υπόσχεση που κράτησε μέχρι και τώρα μέσα στη δίκη.

«Είμαι ένα τίποτα για σένα. Πάντα θα είμαι ένα τίποτα για σένα. Δεν πρόκειται να συναντηθούμε ποτέ ξανά. Δε θα δεις τα μάτια μου ξανά», ακούγεται να λέει.

Η κίνηση που λίγοι πρόσεξαν

Αυτό που λίγοι πρόσεξαν μέσα σε αυτήν την αφοπλιστική εξέταση είναι πως η Amber Heard έφυγε κατευθείαν έξω από την αίθουσα μόλις κατέβηκε από την κατάθεσή της. Λίγο πριν κλείσει η πόρτα πίσω της, όμως, και πιθανώς νομίζοντας ότι κανείς δεν μπορούσε πια να δει, η ηθοποιός φάνηκε να αφήνει τα νεύρα της ελεύθερα και να κάνει μία κίνηση που έμοιαζε σαν να κοροϊδεύει ή να λέει κάτι με ένταση -κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την πραότητα που δείχνει μέσα στο δικαστήριο-.

Δες εδώ για τι πράγμα μιλάμε: