Είναι η Καλλιόπη η νέα Μαργαρίτα Νικολαΐδη; Μήπως το MasterChef χρειάζεται γυναίκα νικήτρια ξανά;

Πατούλια Κατερίνα
Είναι η Καλλιόπη η νέα Μαργαρίτα Νικολαΐδη; Μήπως το MasterChef χρειάζεται γυναίκα νικήτρια ξανά;

Καλλιόπη και Ελπίδα έχουν βάλει μεγάλη υποψηφιότητα για τον τίτλο της επόμενης Ελληνίδας MasterChef, στον δρόμο που άνοιξε η Μαργαρίτα Νικολαϊδη.

Στο φετινό MasterChef ένα πράγμα ξέρουμε καλά, ότι δεν ξέρουμε τίποτα. Οι κανόνες που γνωρίζαμε έχουν ανατραπεί κι ενώ περιμέναμε τελικό για δύο, ξεκίνησαν οι ημιτελικοί για τέσσερις. Δύο δοκιμασίες είχε η χτεσινή βραδιά, δύο θα δούμε και στη σημερινή δεύτερη φάση των ημιτελικών με τρεις παίκτες να περνούν στην τελική φάση του MasterChef το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου με την ανακοίνωση του αποτελέσματος live.

Τρεις στον μεγάλο τελικό

Στην πρώτη δοκιμασία οι τέσσερις διαγωνιζόμενοι – Πάνος, Καλλιόπη, Ελπίδα και Νικήτας -κλήθηκαν να αναγνωρίσουν όσα περισσότερα υλικά μπορούν, συγκεντρώνοντας πόντους, που μπορούν να τους δώσουν από την αρχή σημαντικό προβάδισμα.

https://www.instagram.com/p/Cd_wZBDqzGH

Σε αυτή τη δοκιμασία, Καλλιόπη και Πάνος απέσπασαν από 7,50 βαθμούς, έναντι 7 της Ελπίδας και 5,5 του Νικήτα και σου θυμίζουμε πως τα πρώτα spoilers ήθελαν τον Πάνο και την Καλλιόπη να είναι εκείνοι που φτάνουν στον τελικό της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2022.

Στη συνέχεια, μια απαιτητική δοκιμασία αντιγραφής πιάτου του καλεσμένου pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη έμελλε να δυσκολέψει τους τέσσερις φιναλίστς, οι οποίοι έπρεπε να φτιάξουν ένα απαιτητικό γλυκό με έναν θόλο από καραμέλα.

https://www.instagram.com/p/Cd_kNGtqEc2

Δύο προσπάθειες ξεχώρισαν σύμφωνα με τους τρεις κριτές και τον guest καλεσμένο και αυτές ήταν της Ελπίδας και του Πάνου. Στο τέλος της βραδιάς, ο Πανούλης, έφτασε να προηγείται με 37,5 βαθμούς, η Ελπίδα ακολουθεί με 37 και έπεται η Καλλιόπη με 32,5 και ο Νικήτας με 26,5. Ο παίκτης που σήμερα θα συγκεντρώσει την πιο χαμηλή βαθμολογία, θα είναι εκείνος που δεν θα πάρει μέρος στον μεγάλο τελικό.

Καλλιόπη και Ελπίδα, girl power στον τελικό!

Η περσινή σεζόν στο MasterChef, μία από τις πλέον επιτυχημένες στο παιχνίδι, ξεχώρισε για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: τη νίκη της Μαργαρίτας και την ανάδειξή της ως Πρώτης Ελληνίδας MasterChef.

Αν σκεφτεί κανείς πως οι γυναίκες παίκτριες στο Ελληνικό MasterChef σπάνια έφταναν να γίνουν έστω και finalists σε τελικό, η φετινή παρουσία της Ελπίδας και της Καλλιόπης στους τέσσερις, είναι από μόνη της μια μεγάλη νίκη.

Να γιατί μας έλειψε η Μαργαρίτα Νικολαΐδη: Η μουδιασμένη απάντηση για το φετινό MasterChef

Και όχι μόνο. Η περσινή νίκη της Μαργαρίτας, ήταν όχι μόνο μαγειρική, ήταν η νίκη μιας 27χρονης κοπέλας που έκανε όλη την Ελλάδα να την αγαπήσει, ήταν ένα πρότυπο γυναίκας σε έναν διαγωνισμό στο οποίο η προηγούμενη παίκτρια που είχε φτάσει κοντά στο όνειρο του να γίνει η πρώτη Ελληνίδα MasterChef, η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τα σχόλια και τον χαρακτήρα της.

masterchefgr_283466305_720126469334203_4099819962673052232_n.jpg

Σε ένα MasterChef όπως το φετινό, όπου πρωταγωνίστησε κυρίως η τοξικότητα ατόμων όπως ο Δημήτρης Ταϊρίδης, ο παίκτης αυτός έπρεπε να αποχωρήσει όχι μία αλλά δύο φορές, για να καταφέρουμε τελικά να απολαύσουμε λίγη μαγειρική.

masterchefgr_283560569_402928371715506_6617426946308794928_n.jpg

Η Καλλιόπη ίσως να μην είναι εξίσου δυνατή μαγειρικά με την Μαργαρίτα και η Ελπίδα μπορεί να μην είναι όσο αγαπητή ήταν η Νικολαϊδη πέρσι στον κόσμο, είναι όμως κορίτσια γεμάτα θετικότητα, που δεν διστάζουν να βάλουν τα κλάματα on camera, που παλεύουν στην κουζίνα στα ίσια τους συμπαίκτες τους αλλά και που ταυτόχρονα ξεχωρίζουν με το ήθος και την ευγένειά τους.

Ακόμα κι αν στον τελικό νικητής στεφτεί ο Πάνος, ο μικρός αδερφός του Άκη Πετρετζίκη σύμφωνα με το Twitter, η νίκη για τα κορίτσια του ριάλιτι μαγειρικής θα είναι μεγάλη και φέτος!