Τι θα συμβεί στην Amber Heard αν χάσει τη δίκη με τον Johnny Depp

Νατάσσα Σχοινά

Η Amber Heard στη δίκη με τον Johnny Depp

AP

Τι θα γίνει με τη σταρ του Aquaman αν οι ένορκοι κρίνουν ότι είπε ψέματα για όλα.

Η δίκη του Johnny Depp εναντίον της Amber Heard βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Αύριο, Παρασκευή 27 Μαΐου, θα ακουστούν τα καταληκτικά επιχειρήματα και έπειτα οι ένορκοι θα πάρουν τον χρόνο τους να εξετάσουν τα στοιχεία και να καταλήξουν στην απόφαση την οποία και θα παραδώσουν.

Οι κατηγορίες που έχουν ακουστεί και από τις δύο πλευρές είναι εξωφρενικές. Θεωρητικά, αν η Heard λέει την αλήθεια στα μάτια των ενόρκων, σημαίνει πως ο Depp θα κριθεί ότι έχει κακοποιήσει σωματικά, σεξουαλικά και ψυχολογικά την πρώην σύζυγό του. Αν ο Depp λέει την αλήθεια, η Heard όχι μόνο υπήρξε κακοποιητική απέναντί του, αλλά μπήκε στη διαδικασία να κατασκευάσει και μία ολόκληρη ιστορία για να καταστρέψει το όνομά του. Η γνώμη του κοινού, πάντως, δείχνει να είναι υπέρ του σταρ των Πειρατών της Καραϊβικής.

Τι θα γίνει έμπρακτα αν η Amber Heard χάσει;

Αφήνοντας την κοινωνική κατακραυγή στην άκρη και εστιάζοντας στο καθαρά νομικό κομμάτι, η δικαστική συνήγορος Katherine Lazardo μίλησε στο Law&Crime που καλύπτει τη δίκη και απάντησε για το ενδεχόμενο ψευδορκίας.

«Η ψευδορκία στην Virginia είναι ένα κακούργημα 5ης κατηγορίας ‘Class 5’. Αυτό σημαίνει ότι τιμωρείται με 1, 2, 10 χρόνια φυλάκισης. Αλλά, επειδή είναι 5ης μπορεί να υποβιβαστεί σε πλημμέλημα», είπε.

Θα διωχθεί αυτόματα για ψευδορκία;

Η δικηγόρος Dina Doll εξήγησε στο κανάλι τι πρέπει να συμβεί για να διωχθεί η Heard με την κατηγορία της ψευδορκίας, καθώς αυτή δε γίνεται αυτομάτως.

«Ας πούμε ότι η Heard χάνει και οι ένορκοι αποφασίζουν ότι λέει ψέματα για όλο αυτό. Δεν το αποφασίζουν πέραν εύλογης απορίας. Μόνο λόγω υπεροχής αποδεικτικών στοιχείων. Δεν καταδικάζεται αυτόματα για ψευδορκία. Αυτό που θα συνέβαινε είναι ένας κατήγορος να έκανε μία ξεχωριστή κατηγορία ψευδορκίας εναντίον της. Θα μπορούσαν σαφώς να χρησιμοποιήσουν αυτά τα στοιχεία (από την τωρινή δίκη)», δήλωσε.

Η Lazardo αναρωτιέται επίσης αν θα ακολουθήσει κάποιο ηχηρό μήνυμα στην περίπτωση που τεθεί θέμα ψευδορκίας.

«Στην αρχή της δίκης, έλεγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να διωχθεί για ψευδορκία, αλλά, όσο περισσότερο το ακούω, ως δικηγόρος αποτροπιάζω ηθικά από οποιαδήποτε δήλωση ψευδορκίας ή ακόμα και με το να πείσεις έναν μάρτυρα να προβεί σε ψευδορκία στο έδρανο. Αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει κάποιο μήνυμα που θα αποσταλεί μετά τη δίκη ότι δεν μπορείς να κάνεις τέτοιου είδους δηλώσεις στο δικαστήριο και να μην έχεις επιπτώσεις», είπε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης