Είναι ο Γιώργος Λιανός ο καλύτερος παρουσιαστής ψυχαγωγίας αυτή τη στιγμή; Ω, ναι!

Πατούλια Κατερίνα
Είναι ο Γιώργος Λιανός ο καλύτερος παρουσιαστής ψυχαγωγίας αυτή τη στιγμή; Ω, ναι!

Ένας παρουσιαστής... σωστό πολυεργαλείο, που παρά τους δεύτερους ρόλους που έχει παίξει κατά καιρούς στην ελληνική τηλεόραση, αξίζει το δικό μας όσκαρ στην παρουσίαση.

Αν υπήρξες φανατική του Fame Story στον ΑΝΤ1 από το ξεκίνημά του, θυμάσαι με σιγουριά εκείνη την Τρίτη σεζόν του 2005, όπου νικητής στέφτηκε ο Περικλής Στεργιανούδης. Εννοείται πως ο δεύτερος εκείνης της σεζόν ήταν καλύτερος φωνητικά και καλύτερος ως καλλιτέχνης και άνθρωπος, αλλά αυτά στα ριάλιτι είναι ψιλά γράμματα. Ο Γιώργος Λιανός τερμάτισε δεύτερος μεν αλλά 17 χρόνια αργότερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά πια, πως βγήκε πρώτος την ώρα που έπρεπε.

Η πορεία του Λιανού υπήρξε κάπως έτσι, και στη συνέχειά της. Ούτε ακριβώς το πρώτο όνομα στην πίστα αλλά το δύσκολο πρόγραμμα εκείνος το έβγαζε. Και στην τηλεόραση κάπως έτσι κύλησαν τα πράγματα. Ο Γιώργος ήταν το δεύτερο μεν όνομα, μέχρι που κάποιος κατάλαβε πως ό,τι κάνει, το κάνει καλά, το γουστάρει και μπορεί να το απογειώσει.

Γιατί μην μου πεις πως υπάρχει παρουσιαστής στην ελληνική τηλεόραση και στο κομμάτι της ψυχαγωγίας που να βάζει ψυχούλα σε κάθε πρότζεκτ που αναλαμβάνει όπως ο Λιανός, είτε του δίνουν την παρουσίαση του My Man Can, είτε είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του Voice και του Survivor.

Ο Λιανός έχει άλλωστε, ένα βασικό προσόν για παρουσιαστή, ειδικά στην ελληνική τηλεόραση- ΔΕΝ γκρινιάζει.

Από το backstage στο X- Factor, τη σύντομη θητεία σε εκείνον τον Πρωινό Καφέ ως υπηρεσιακός παρουσιαστής, ως support στην Σοφία Αλιμπέρτη στο Καλομελέτα, ως δεξί χέρι στην Ελένη, ως δεύτερος του Σάκη Τανιμανίδη στα ρεπό του στο Survivor το 2020, o Λιανός δεν γκρίνιαξε, δεν πείσμωσε, δεν σκέφτηκε ποτέ ότι είναι δεύτερος, δεν τον ενδιέφερε να αναφέρονται σε εκείνον ως πρώτο.

Κι έχει κι άλλο ένα προσόν, ακόμα πιο σημαντικό. Είναι ταλαντούχος, την πονάει τη δουλίτσα του, την ιδρώνει τη φανέλα του και γουστάρει με τρέλα αυτό που κάνει, χωρίς όμως να γαντζώνεται πάνω στα projects. Κάπως έτσι απογείωσε το περσινό Survivor, κάνοντας νούμερα που κανείς δεν περίμενε, κάπως έτσι χωρίς εμμονή περίμενε τον ΣΚΑΙ και τον Αντζούν να πει αν θα είναι ξανά παρουσιαστής και φέτος, χωρίς στρες, χωρίς έπαρση.

https://www.instagram.com/p/CccKNTYMwfA

Κι αν θες να πούμε και τα πράγματα όπως έχουν, υπάρχουν παρουσιαστές που προσπάθησαν πολύ για να θεωρούνται πρώτοι και δεν έχουν ούτε τη μισή επιτυχία του Λιανού στο χρηματιστήριο αξίας των παρουσιαστών αυτή τη στιγμή.

Και επιτέλους, έχουμε έναν παρουσιαστή σε ριάλιτι που είναι σοβαρός τη στιγμή που πρέπει, ρίχνει και την ατάκα του εκεί που χρειάζεται για να μπλεχτεί το ριάλιτι και την ίδια ώρα έχει πηγαίο και κάπου κάπου και τρομακτικά έξυπνο χιούμορ για να κάνει χαλαβέ εκεί που χρειάζεται, όσο απαιτεί η κατάσταση.

Γιατί χορτάσαμε αυτούς τους σοβαρούς παρουσιαστές σε ριάλιτι και στην ψυχαγωγία και ψάχναμε έναν άνθρωπο βρε αδερφέ, να κάνει και λίγο πλάκα, να τραγουδάει ακομπλεξάριστα... καλοκαιράκι βραδινό μπανάκι και την ίδια ώρα να ανακοινώνει ποιος είναι ο παίκτης που αποχωρεί από τον Άγιο Δομίνικο.

Και πάνω από όλα, ο Λιανός είναι ένα καλό και αγαπητό παιδί.

Άριστος στις συνεργασίες του, καθόλου σνομπ, μπορεί την ίδια στιγμή να κάνει ραδιοφωνική εκπομπή με τον Γρηγόρη, να κάνει κρουαζιέρα με τον Ατζούν και high five με τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Γιατί όχι μόνο μπορεί, θέλει κιόλας. Και ξέρει πως η επαγγελματική του πορεία δεν θα είχε καμία σημασία αν δεν είχε την ισορροπία που θέλει και χρειάζεται και στην προσωπική του ζωή.