Αυτές οι φωτογραφίες της Ελένης Μενεγάκη χωρίς μακιγιάζ είναι σκέτο «Όναρ»

Αυτές οι φωτογραφίες της Ελένης Μενεγάκη χωρίς μακιγιάζ είναι σκέτο «Όναρ»
Instagram

Αυτά είναι τα μυστικά ομορφιάς της. 

Αν κάποιο καλλυντικό δεν λείπει ποτέ από την τσάντα της Ελένης Μενεγάκη, αυτό είναι το κραγιόν. Η παρουσιάστρια λατρεύει τις ενυδατικές υφές που χαρίζουν στα χείλη της μια απαλή ροζ ή ροδακινί απόχρωση, αναδεικνύοντας το σχήμα του πιο αισθησιακού χαρακτηριστικού του προσώπου μας. Όπως έχει άλλωστε πει πολλές φορές η ίδια στον αέρα της εκπομπής της, συνήθως δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε μια απόχρωση αλλά αγαπά να κάνει blending διαφορετικά κραγιόν μέχρι να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλει ακριβώς.

https://www.instagram.com/p/B5lBwe8lqgQ
https://www.instagram.com/p/B5m4o-ileci

Γενικά, το μακιγιάζ είναι για εκείνη ένα «όπλο» όχι μόνο για να δείχνει αλλά και να νιώθει πιο όμορφα. Ωστόσο, εμείς δεν μπορούμε να κρύψουμε την αδυναμία μας στη φυσική της no – make up ομορφιά. Όταν δηλαδή δεν φορά όχι μόνο κραγιόν, αλλά ούτε foundation, μάσκαρα κλπ, παραμόνο την ενυδατική και την αντηλιακή της κρέμα.

https://www.instagram.com/p/Cg85wtlD1tO

Στο Instagram της μάλιστα, έχουμε δει αρκετές φωτογραφίες της χωρίς μακιγιάζ, η μία πιο εντυπωσιακή από την άλλη. Αποκορύφωμα η τελευταία από αυτές όπου την βλέπουμε να ποζάρει ανέμελη με το μαγιό της, μαύρο σορτσάκι και ζακέτα, πάνω σε μια βάρκα με φόντο τα καταγάλανα νερά.

https://www.instagram.com/p/B5U-Qxpl5kU

«Κάθε χρόνο περιμένουμε τις μέρες του Αυγούστου για να βρεθούμε ξανά στα αγαπημένα μας νησιά με τα καταγάλανα νερά και τα δέντρα που φτάνουν μέχρι την θάλασσα ! Λευκάδα , Ιθάκη , Κεφαλονιά , Μεγανησι ( μεγάλη μας αγάπη ) , Κάλαμος και φυσικά Κέρκυρα , Ζάκυνθος και Παξοί ! Καλές βουτιές !» σημειώνει.

https://www.instagram.com/p/Cg3yOWnDZPS

Λίγο νωρίτερα, είχε ποζάρει ξανά αμακιγιάριστη. Αυτή τη φορά όχι με φόντο τ ο απέραντο γαλάζιο, αλλά την «απέραντη αγάπη» της, Μάκη Παντζόπουλο. Με λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς ατέλειες και με ένα ήπιο χαμόγελο χαμογέλασε στην κάμερα. «Η μεγαλύτερη ευτυχία στην ζωή είναι να ξέρεις ότι κάποιοι σ’ αγαπούν!», είχε σημειώσει στη λεζάντα της και εμείς θα συμπληρώσουμε ότι η απόδειξη του πόσο loved νιώθει, αποτυπώνεται στη λάμψη της επιδερμίδας της.

https://www.instagram.com/p/Cf_19Xqjuve

Χωρίς μακιγιάζ και πάλι μας είχε πει «καλημέρα» αλά γαλλικά το περσινό καλοκαίρι. Ούσα ανανεωμένη και ξεκούραστη μετά από μια σεζόν τηλεοπτικής αποχής, έδειχνε σούπερ smooth, σαν την προσωποποίηση της καλοκαιρινής ανεμελιάς. Είναι το ίδιο το ελληνικό καλοκαίρι, θα έλεγε κανείς, με μια δόση γαλλικού «je ne sais quoi» που μας υπενθύμισε η ίδια λέγοντας «bonjour».

https://www.instagram.com/p/CRqT7WbrQvr

Σε ανάλογο mood και σε μία άλλη της ανάρτηση, μας αποκάλυψε εμμέσως ένα από τα μυστικά ομορφιάς της. Τον ύπνο. Υπάρχει άραγε πιο ανέξοδος, άκοπος και ξεκούραστος (κυριολεκτικά) τρόπος να έχουμε υγιή επιδερμική όψη, από το να κοιμόμαστε επαρκώς; Όχι σύμφωνα με την Ωραία Ελένη.

«Είναι κάτι μέρες σαν κι αυτή που ξυπνάς και … είσαι έτοιμη να κοιμηθείς ξανά μετά από λίγο ! Υ.γ εσείς έχετε υπνηλία αυτές τις μέρες ?», είχε γράψει στη λεζάντα της.

https://www.instagram.com/p/CP7YDusDEPt

Ακόμη μία φορά που πόζαρε χωρίς μακιγιάζ, ήταν όταν στάθηκε στο πλευρό της μικρής της κόρης, Μαρίνας. Η μικρή χαμογελά με τα χείλη, η μεγάλη «χαμογελά» με τα μάτια: Σε κάθε περίπτωση η φωτογραφία αυτή βρίθει χαμόγελων, αγάπης, τρυφερότητας και ευτυχίας. Α, και πολλής ομορφιάς.

https://www.instagram.com/p/CJ-uOaEF7LH

Η σχέση της με την περιποίηση

Η Ελένη Μενεγάκη έχει στη διάθεσή της μερικούς από τους καλύτερους επαγγελματίες facialists, Δερματολόγους και αισθητικούς. Οπότε, οτιδήποτε την διατηρεί τόσο όμορφη, είναι καλό να το σημειώσουμε προς γνώση και συμμόρφωση.

Όπως έχει πει λοιπόν στον αέρα της εκπομπής της, έχει βρει ένα δικό της κόλπο να μην αμελεί την κρέμα νυκτός της. Την αποθηκεύει στο κομοδίνο της. Ενώ λοιπόν συνήθως αυτά βρίσκονται στο μπουντουάρ ή το ντουλαπάκι του μπάνιου μας, εκείνη έχει βρει τον τρόπο να την έχει πάντα δίπλα της, ακριβώς την στιγμή που πρέπει να την εφαρμόσει. Μάλιστα, όπως έχει πει, δεν μπορεί να μην βάλει κρέμα νυκτός, καθώς έχει απαραιτήτως ανάγκη από ενυδάτωση μετά το ντεμακιγιάζ της, αλλιώς νιώθει το πρόσωπό της να «την τραβάει» όπως χαρακτηριστικά είπε.

https://www.instagram.com/p/CD8Jq3IJvx4

Ακόμη ένα πολύ σημαντικό μυστικό (καθόλου «μυστικό» μεταξύ μας) είναι η καθημερινή χρήση αντηλιακού. Παρόλο λοιπόν που όλες γνωρίζουμε τη σημασία του, δυστυχώς μερικές φορές αφήνουμε τον καιρό και την απουσία ήλιου να μας παραπλανήσουν. Όχι όμως και την Ελένη Μενεγάκη που όπως έχει αποκαλύψει, δεν ξεχνά να βάλει αντηλιακή κρέμα, ακόμη κι αν βρέχει. «Δεν υπάρχει μέρα να μην περάσω και μια αντηλιακή κι ας είναι και καταχείμωνο» είπε και εμείς επικροτούμε.

Επίσης, όπως έχει πει στον αέρα της εκπομπής της, έχει και μερικά «αντιγηραντικά» μυστικά μακιγιάζ. Πιο συγκεκριμένα, δεν φορά σκούρες σκιές ματιών ούτε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες. Όπως εξήγησε, τα πιο έντονα μακιγιάζ είναι ιδανικά για νεότερες ηλικίες, αλλά όσο μεγαλώνουμε, πρέπει να το κάνουμε πιο «ήσυχο» και να επιμένουμε στη φυσικότητα.

https://www.instagram.com/p/B7F2eHDJI02

Ένα από τα πιο πρωτότυπα beauty tips που την έχουμε ακούσει να μοιράζεται, είναι η εφαρμογή της κρέμας ματιών στην περιοχή γύρω από τα χείλη. «Εφόσον κάνει για μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όσο αυτή κάτω από τα μάτια, θα κάνει σίγουρα και για γύρω από τα χείλη». Μήπως τελικά η κρέμα ματιών είναι το μυστικό για λείανση των ρινοπαρειακών;

Μάλιστα, δίνει έμφαση και στην επιδερμίδα του σώματος, την οποία φροντίζει εξίσου να περιποιείται. Όπως χαρακτηριστικά είπε και πάλι στον αέρα της εκπομπής της, «τις κρέμες προσώπου τις θυμήθηκα πιο μεγάλη. Μετά τα 30. Κρέμα σώματος όμως έβαζα πάντα. Δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα στη ζωή μου που να μην έβαλα κρέμα σώματος».

Ενδιαφέρον έχουν και τα μυστικά ομορφιάς που μοιράζεται στο ακόλουθο βίντεο, για το κανάλι της Ρούλας Σταματοπούλου στο YouTube. Πρόκειται για την αγαπημένη της make up artist, που βρίσκεται στο καμαρίνι της εδώ και πάρα πολλά χρόνια.