Η Δούκισσα Νομικού φεύγει από το Πρωινό; Η Ναταλία Γερμανού έκανε το πιο σωστό σχόλιο

Κατερίνα Μπούσιου
Η Δούκισσα Νομικού φεύγει από το Πρωινό; Η Ναταλία Γερμανού έκανε το πιο σωστό σχόλιο

Το τηλεοπτικό θρίλερ με την παρουσιάστρια του Πρωινού του ΑΝΤ1 και η αμφίβολη επιστροφή της στο πλευρό του Γιώργου Λιάγκα. 

Δεν έχει ξεκινήσει καλά - καλά η φετινή τηλεοπτική σεζόν και είχαμε την πρώτη, ισχυρή κρίση στο Πρωινό του ΑΝΤ1. Οι πληροφορίες αναφέρουν παραίτηση της Δούκισσας Νομικού από το πλευρό του Γιώργου Λιάγκα στην εκπομπή και για μία διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη και σήμερα για να μεταπειστεί να επιστρέψει. Πως αντέδρασε όμως η Ναταλία Γερμανού, σχολιάζοντας την αποχώρησή της και τι ακριβώς θα συμβεί το πρωί της Δευτέρας; Τι κρύβεται πίσω από τα δάκρυά της Δούκισσας, στην εκπομπή της περασμένης Πέμπτης;

https://www.instagram.com/p/CixKsjXoiQB

Πως φτάσαμε σε αυτή την ταραχή;

Στην πρώτη συνάντηση που είχαν οι συντελεστές του Πρωινού του ΑΝΤ1 με αρκετούς από εμάς τους δημοσιογράφους λίγη ώρα μετά την πρεμιέρα πριν από 15 μέρες, η Δούκισσα ήταν χαρούμενη για την νέα της τηλεοπτική εμπειρία. Μάλιστα κάποια στιγμή μας ανακοίνωσε το πόσο ενθουσιασμένη είναι που θα κάνει κάποιες συνεντεύξεις και εκτός πλατώ (αναφέροντας και τα ονόματα των φιλοξενουμένων της). Με λίγα λόγια, μας έδωσε την εντύπωση ότι αισθανόταν μία χαρά για το νέο της επαγγελματικό σπίτι. Με την γνωστή της ευγένεια και πάντα με χαμόγελο.

https://www.instagram.com/p/CifL5ckoSvZ

Το βράδυ της Παρασκευής και μετά την απουσία της Δούκισσας Νομικού από την εκπομπή ξεκίνησε και το θρίλερ με την οριστική της παραίτηση και όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε μία αναστάτωση στους τηλεοπτικούς κύκλους. Εκείνο το πρωί ο Γιώργος Λιάγκας αιτιολόγησε την απουσία της με την φράση «Το Δουκισσάκι είχε μία επαγγελματική υποχρέωση». Το υποκοριστικό δεν μας έβαζε σε υποψίες πως έχουν τσακωθεί, όπως για παράδειγμα φημολογείται.

Η κριτική που δέχθηκε η Δούκισσα Νομικού για την παρουσία της στο Πρωινό & ο λόγος που έχει βαρύτητα

https://www.instagram.com/p/CizZI0htBle

Κάποιοι πιο παρατηρητικοί, την είχαν δει την προηγούμενη μέρα, να βουρκώνει όταν άκουγε το ζώδιο της (Σκορπιός) από την Λίτσα Πατέρα, η οποία της ανέφερε πως οι του ζωδίου της, θα βρεθούν σε μεγάλα διλήμματα. Η Ναταλία Γερμανού εντόπισε σήμερα με τους συνεργάτες της το συγκεκριμένο απόσπασμα και έκανε την πρώτη (και ίσως την πιο σωστή) τοποθέτηση για τα όσα έχουν συμβεί: «Ξέραμε από το καλοκαίρι, ότι το πρωινό περνάει στον Γιώργο Λιάγκα. Η Δούκισσα ήταν παρέα του, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου του καναλιού και ήξερε και εκείνη ότι θα αναλάμβανε ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι της εκπομπής, πιο γυναικείο, μαζί με την μαγειρική, την αστρολογία και θα είναι δίπλα του στις συνεντεύξεις. Αλλά το τιμόνι της εκπομπής θα είχε ο Γιώργος Λιάγκας. Δεν βλέπω τι μπορεί να έγινε που δεν το περίμενε. Εξαρχής ήταν προκαθορισμένα τα πράγματα. Ήξερε που πήγαινε».

Αυτό το, «τι μπορεί να έγινε;» κανείς, εκτός από όσους ήταν στην σύσκεψη της εκπομπής το μεσημέρι της Πέμπτης, δεν το γνωρίζει. Η Δούκισσα μετά από αυτή την σύσκεψη πήρε την απόφασή της να αποχωρήσει, αν και ο ΑΝΤ1 ανεπίσημα δεν υποστηρίζει πως έχει υπάρξει παραίτηση. Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως η αρχική συμφωνία (την οποία ανέφερε και η Ναταλία) σε κάποια σημεία δεν έχει τηρηθεί και εκείνη αισθάνεται άβολα. Σε μία και μόνο εκπομπή, το πρωινό της περασμένης Δευτέρας, η Δούκισσα συμμετείχε από την αρχή της εκπομπής στο πλευρό του Γιώργου, λόγω της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά δεν είδαμε να το χαίρεται ιδιαίτερα. Η αλήθεια είναι πως κάθε της κίνηση τις τελευταίες 15 μέρες σχολιάζεται, ακόμη και τα νούμερα τηλεθέασης που κάνει όταν παρουσιάζεται η στήλη της. Και για τον πιο έμπειρο τηλεοπτικά παρουσιαστή, αυτό δεν είναι ευχάριστο.

https://www.instagram.com/p/CihlVBAoGY7

Γνωρίζοντας πως η Δούκισσα είναι συνεπής και ψύχραιμη επαγγελματικά όλα αυτά τα χρόνια, μας κάνει εντύπωση για το πως έφτασε στα όριά της. Οι εκπομπές σαφέστατα έχουν ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό. Υπάρχει όμως και το στοιχείο του αυθορμητισμού, υπάρχουν στιγμές που μπορεί να αλληλοκαλύπτονται οι αρμοδιότητες on air, αλλά όλα αυτά πάντα λύνονται, γιατί σημασία έχει το αποτέλεσμα. Η ουσία είναι οι παρουσιαστές να δημιουργούν ένα πρόγραμμα που να αρέσει στους τηλεθεατές. Δεν ασχολείται το κοινό με αυτές τις πρακτικές λεπτομέρειες. Προς στιγμήν το νέο Πρωινό του ΑΝΤ1 δεν αρέσει όσο την περσινή σεζόν. Είναι μία ομάδα με τον Γιώργο Λιάγκα, τον Τάσο Τεργιάκη, την Άρια Καλύβα και την Φωτεινή Πετρογιάννη και είναι και η Δούκισσα. Αν αυτοί δεν ενωθούν με ένα τρόπο ως συμπαγές σύνολο με μικρές όμως δόσεις αυτονομίας, δεν θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν απέναντι στον σκληρό φέτος ανταγωνισμό. Και με μία Κατερίνα Καινούργιου που τόσο στο κομμάτι της ψυχαγωγίας όσο και της ενημέρωσης, «χτυπά» δυνατά τους αντιπάλους της, με καταιγισμό αποκλειστικών ρεπορτάζ. Η δική της εκπομπή, έχει σαφή στόχο και ουσία.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, κανείς δεν γνωρίζει αν η Δούκισσα αλλάξει την απόφασή της και εμφανιστεί στο Πρωινό την Δευτέρα το πρωί. Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη.