Η «απουσία» της Ζενεβιέβ από το Asia Express και το ιδιαίτερο μήνυμα στον Κωνσταντίνο Βασάλο

Κατερίνα Μπούσιου
Η «απουσία» της Ζενεβιέβ από το Asia Express και το ιδιαίτερο μήνυμα στον Κωνσταντίνο Βασάλο

Ποια τον θέλει νικητή από την πρεμιέρα του Asia Express; Η υπομονή του Κωνσταντίνου Βασάλου, η ευγένεια του Νάσου Γαλακτερού και οι φωνές της Χριστίνας Παππά, «τρέλαναν» το Twitter. 

9 ζευγάρια κλήθηκαν να ξεκινήσουν από χθες, την μεγάλη αποστολή στο Asia Express, για να ταξιδέψουν ανάμεσα σε 3 χώρες της Ασίας, την Καμπότζη, το Λάος, και την Ταϊλάνδη, μόνο με επίγεια μέσα και με ελάχιστα χρήματα, για την ακρίβεια ένα ευρώ την ημέρα. Το Twitter στην πρεμιέρα του παιχνιδιού, απαίτησε περισσότερη Ζενεβιέβ ως συμπαρουσιάστρια του Πέτρου Πολυχρονίδη και έδειξε την προτίμησή του στο δίδυμο Κωνσταντίνου Βασάλου και Φίλιππου Ιωάννου ή Fipster, οι οποίοι κέρδισαν το πρώτο μεγάλο έπαθλο. Ποια όμως τον θέλει ήδη νικητή; Και δεν είναι η Ευριδίκη Βαλαβάνη;

Χάθηκαν στην πρόσθεση

Οι γκρίνιες ξεκίνησαν από την αρχή, όταν αιφνιδιαστικά ο Πέτρος Πολυχρονίδης τους ζήτησε να παραδώσουν κινητά και προσωπικά είδη, γιατί μόλις ξεκινούσε η αποστολή. Οι μισοί πανικοβλήθηκαν. Ο Κωνσταντίνος Βασάλος ήταν ο μόνος ψύχραιμος, αν και η ηρεμία του θα δοκιμαστεί πολύ στην συνέχεια, γιατί μας δείχνει πως με τον Φίλιππο Ιωάννου τον γνωστό Youtuber Fipster, θα πρέπει να έχει μεγάλη υπομονή, γιατί είναι ζωηρός. Το ύφος του όταν εκείνος του ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει τώρα η αποστολή γιατί δεν φοράει εσώρουχο, έγινε trend. Οι δυό τους ωστόσο, είναι από τους δυνατούς παίκτες και το απέδειξαν στην συνέχεια. Μία κοινή τους φίλη όμως τους θέλει διακαώς νικητές και έστειλε και τις ευχές της στον Κωνσταντίνο για την υπομονή του. Η Μαίρη Συνατσάκη έκανε την σχετική ανάρτηση από τα πρώτα λεπτά της πρεμιέρας.

sinatsaki_asiaexpress.jpg

Τα ζευγάρια κλήθηκαν να λύσουν τον πρώτο γρίφο και η απάντηση θα τους οδηγούσε στο μέρος όπου είχαν τα σακίδια για να πάρουν τα απαραίτητα για την συνέχεια. Έπρεπε να βρουν πιο βουδιστικό έτος διανύουμε. Με βοήθεια τον αριθμό 547 που ξεκινά η βουδιστική περίοδος. Η απάντηση ήθελε απλά μία πρόσθεση. 2022 + 547. Ο Γιώργος Μαυρίδης δεν το είχε όμως καθόλου με τα μαθηματικά, αυτό ήταν το μόνο σίγουρο. Ούτε όμως και η σύζυγός του Κρίστη Καθάργια. Και έφτασαν φυσικά τελευταίοι.

mavridis.JPG

Το Asia Express ξεκινά με γκρίνιες, auto stop, άρωμα Survivor και GNTM - Η Ζενεβιέβ στα καλύτερά της

Η Χριστίνα Παππά σε όλο το επεισόδιο ήταν μάνα σε απόγνωση. Πρέπει να ακούσαμε περίπου 30 φορές να φωνάζει τον γιο της Δημήτρη με τον οποίο χάθηκε και οι Twitterάδες ζήτησαν επειγόντως ωτοασπίδες.

pappa.JPG

Κατάφεραν όμως να φτάσουν στην επόμενη δοκιμασία στην δυάδα του επάθλου. Μαζί με τον Νάσο και τον Παύλο Γαλακτερό και το δίδυμο Βασάλου - Fipster. Μπαμπάς και υιός Γαλακτερός είναι άξιοι survivors. Αλλά καλύτερος survivor είναι και λόγω αντίστοιχης εμπειρίας είναι ο Κωνσταντίνος Βασάλος ο οποίος με τον κολλητό του κέρδισαν το πρώτο χρηματικό έπαθλο των 2,5 χιλιάδων ευρώ.

https://www.instagram.com/p/CjFqdSmqDtY

Στα υπόλοιπα ζευγάρια είχαμε και απρόοπτα. Για παράδειγμα ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και η σύζυγός του Ιλάειρα, δεν μπόρεσαν να κάνουν την αποστολή, μετά την λιποθυμία του οπερατέρ τους - ευτυχώς χωρίς να συμβαίνει κάτι σοβαρό. - Τιμητικά η παραγωγή, επειδή δεν ήταν δική τους ευθύνη, τους έδωσε την 4η θέση. Το ζευγάρι στυλιστικά έφερε τρελά γέλια στο Twitter αλλά η Ζενεβιέβ φρόντισε να κάνει το match με τον Μαυρίκιο.

geneviev_mavrikios.JPG

Τελικά το ζευγάρι αποχώρησε από το πρώτο επεισόδιο γιατί δεν άντεξαν την ταλαιπωρία, ειδικά μετά την δεύτερη δοκιμασία. Πάντως μιλώντας για την Ζενεβιέβ, το κοινό (και εμείς ανάμεσα σε αυτούς) απαίτησαν μεγαλύτερο ρόλο για την πρώην coach του GNTM. Η απουσία της ήταν αισθητή σε μερικά σημεία του παιχνιδιού, καθώς έχει τον ρόλο να βοηθά ή ακόμη και να δυσκολεύει τους παίκτες. Και μπορεί να το κάνει με το χιούμορ που διαθέτει, μοναδικά. Άλλωστε για αυτό την επέλεξαν.

https://www.instagram.com/p/CenpFu7vTc0

Mε την σειρά που τερμάτισαν, ξεκίνησαν με πλεονέκτημα χρόνου οι παίκτες για την επόμενη δοκιμασία με auto stop για τον επόμενο προορισμό, που είχε έπαθλο ασυλίας. Η δοκιμασία είχε και διανυκτέρευση όπου έβρισκαν οι παίκτες παρακαλώντας τους ντόπιους. Και πάλι ο Κωνσταντίνος Βασάλος υπέμεινε την γκρίνια του φίλου του που ένιωθε εξαντλημένος. Πάντως αρκετές θαυμάστριές του στο Twitter θα δέχονταν να τον φιλοξενήσουν ασυζητιτί. Δείτε μερικά από τα σχόλια των χρηστών για την Ζεν αλλά και τους παίκτες που ξεχώρισαν όπως ο Κωνσταντίνος.

Στα συν του παιχνιδιού όπως το είδαμε στο πρώτο επεισόδιο, η πολύ καλή εκτέλεση παραγωγής. Όλοι κατανοήσαμε ότι για τηλεοπτικούς λόγους, οι παίκτες βοηθήθηκαν από την παραγωγή για να βρουν να κοιμηθούν την πρώτη μέρα της δοκιμασίας και να πειστούν κάποιοι ντόπιοι να τους φιλοξενήσουν. Θα θέλαμε ωστόσο έναν πιο ομαλό ρυθμό στην ροή γιατί οι πολλές φωνές και οι γρήγορες εναλλαγές, μας άγχωσαν. Ο Πέτρος Πολυχρονίδης έδειξε ότι μπορεί να χειριστεί ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά χρειαζόμαστε με κάποιον τρόπο, καλύτερη επεξήγηση των όρων των δοκιμασιών, που είναι πολλοί. Ατυχείς οι επιλογές σε κάποια ζευγάρια, αλλά μας αποζημίωσαν οι υπόλοιποι.