«Είσαι αξεπέραστος» Το κοινό αποθέωσε Παπακαλιάτη και λάτρεψε Γουλιώτη στον Μaestro

Κατερίνα Μπούσιου
«Είσαι αξεπέραστος» Το κοινό αποθέωσε Παπακαλιάτη και λάτρεψε Γουλιώτη στον Μaestro

Όλα ήταν Netflix, στο χθεσινό και καλύτερο μέχρι στιγμής επεισόδιο του Maestro. Ύμνοι στο Twitter για την ερμηνεία της Στεφανίας Γουλιώτη, το σενάριο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και την σκηνή που θύμισε ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. 

Το χθεσινό πέμπτο επεισόδιο του Maestro, ήταν αφιερωμένο στην ιστορία ζωής του δάσκαλου. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης «κέντησε» στο καλύτερο μέχρι στιγμής επεισόδιο της σειράς, με τον ρόλο του, την σεναριακή δομή και όσα βλέπαμε ήταν μία μίξη από Netflix αλλά και Γιώργο Λάνθιμο. Στεφανία Γουλιώτη και Χριστόφορος θριάμβευσαν και αποθεώθηκαν από το κοινό. Στο τέλος του επεισοδίου, ένα ακόμη στοιχείο του τέλους της σειράς μας έφερε πιο κοντά στη λύση του γρίφου.

https://www.instagram.com/p/Ck5y9AxKTht

«Τι επεισοδιάρα ήταν αυτή...»

Η ιστορία του μουσικού Ορέστη στον Maestro, ξεκίνησε με την πληγή μίας εγκατάλειψης. Οι γονείς του πέθαναν σε ατύχημα την ώρα μάλιστα που του μιλούσαν στο τηλέφωνο και εκείνος έμεινε μόνος. Πιανίστας σε πάρτι και κλόουν της ζωής του. Μέχρι που γνώρισε την πλούσια και γοητευτική Αλεξάνδρα. Και άρχισε να μας ξετυλίγει το κεντρικό νόημα του επεισοδίου του: Η αγωνία της αποδοχής και η μοναξιά.

https://www.instagram.com/p/ClW5WG-Lwk3

Αρχικά την είδαμε να κάνει ξαφνική εμφάνιση στο νησί. H σύζυγος και πλούσια broker πετρελαίων στην ναυτιλιακή εταιρεία του πατέρα της, δεν πήγε με καλές προθέσεις στους Παξούς.

goulioti.JPG

Όπως ξετυλίχθηκε ο κεραυνοβόλος έρωτας και η ιστορία του γάμου τους σε flashback, είδαμε τον Ορέστη - Παπακαλιάτη εγκλωβισμένο σε μία κατάσταση που ήταν ξένη, νεόπλουτος πλέον, θύμα αλλά και παρείσακτος της high society. Μπήκε στα δικά της καλούπια και οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

Όλα έγιναν με φόντο την παγκοσμιοποίηση, τις πολιτικές εξελίξεις, για να μπούμε στο κλίμα της εποχής της κρίσης και της φθοράς της ηθικής.

Ο άγνωστος γάμος του Χριστόφορου Παπακαλιάτη - Η Στεφανία Γουλιώτη κρατά το μυστικό του Maestro

Εξαιρετικός στον ρόλο του, ο Χρήστος Λούλης, ως κυνικό golden boy, φίλος και περιστασιακός εραστής της Αλεξάνδρας. Η κορύφωση ήρθε την στιγμή που η Αλεξάνδρα αναγκάζεται να διακόψει την κύησή της, χωρίς να δίνει την δυνατότητα κοινής απόφασης με τον Ορέστη και στην ουσία να βάζει την άνω τελεία στον γάμο τους.

Και λέμε άνω τελεία γιατί τυπικά δεν έχουν πάρει διαζύγιο. Ένα ταξίδι τους πριν χωρίσουν στους Παξούς, όπου θα δει και την σκηνή του φλερτ της γυναίκας του, μας έδειξε και τον λόγο που πήγε στο νησί για να ξεφύγει από την προηγούμενη του ζωή. Εκεί είδε το φεστιβάλ και έτσι προέκυψε η πρόταση του Φάνη.

Σενάριο, αφήγηση, σκηνοθεσία, δομή, φωτογραφία και ερμηνείες στο απόλυτο δέκα σε αυτό το επεισόδιο. Ακόμη και στην σκηνή που θύμισε ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, όπου ο Ορέστης φαντασιώνεται την δολοφονία όλων των μελών του τραπεζιού, που απαρτίζουν τον νεόπλουτο κόσμο του. Οι τηλεθεατές ενθουσιάστηκαν και το έδειξαν με κάθε τρόπο στα σχόλιά τους.

Στα highlight της βραδιάς, είδαμε και την συμμετοχή της Αλεξάνδρας στην δολοφονία που θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο. Όλοι μας έχουμε πειστεί πως ο Χριστόφορος είναι ο δολοφόνος, αλλά προφανώς δεν είναι τελικά τόσο απλό. Ούτε και ο δυνατός έρωτας που και εκείνος πια αισθάνεται για την Κλέλια δεν είναι απλός.