H Dua Lipa έλαβε την αλβανική υπηκοότητα- Η μεγάλη συναυλία και το like της Ελένης Φουρέιρα

Τσακιρίδου Χριστίνα
H Dua Lipa έλαβε την αλβανική υπηκοότητα- Η μεγάλη συναυλία και το like της Ελένης Φουρέιρα

Η διάσημη τραγουδίστρια θα ολοκληρώσει σήμερα την περιοδεία της στην κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη των Τιράνων για να τιμήσει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Bajram Begaz χορήγησε χθες (27/11) την Αλβανική υπηκοότητα στην Βρετανίδα pop σταρ, Dua Lipa για τον ρόλο της στη διάδοση της φήμης των Αλβανών διεθνώς μέσω της μουσικής της.

Η Dua Lipa είναι πλέον Αλβανίδα με χαρτιά

Ο Begaz είπε ότι η τραγουδίστρια έλαβε την υπηκοότητα ενόψει της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, προσθέτοντας ότι θεωρούσε τιμή του να το πράξει επειδή η καλλιτέχνιδα έκανε διάσημους τους Αλβανούς σ’ όλο τον κόσμο.

«Θα είμαι κι’ εγώ Αλβανίδα με χαρτιά», δήλωσε η pop star πριν δώσει τον όρκο της υπηκοότητας στο δημαρχείο των Τιράνων, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Για την ιδιαίτερη αυτή περίσταση η Dua Lipa επέλεξε ένα μπλε midi φόρεμα με καρό print το οποίο συνδύασε με λευκές ψηλοτάκουνες γόβες. Η λευκή τσάντα της ολοκλήρωσε το look με τον πιο κομψό τρόπο.

H Dua Lipa... δαμάζει τον ταύρο στο music video του «Love Again»!

H 27χρονη καλλιτέχνης γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995 από Αλβανούς γονείς, μετανάστες από το Κοσσυφοπέδιο.

Ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι σε ηλικία 5 ετών και επηρεάστηκε μουσικά από τον πατέρα της, πρώην τραγουδιστή και κιθαρίστα ροκ συγκροτήματος. Το πρώτο της άλμπουμ με τον τίτλο «Dua Lipa» κυκλοφόρησε το 2017. Το 2019 κέρδισε το βραβείο Grammy για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη. Με τον πατέρα της ίδρυσε το 2016 το ίδρυμα «Sunny Hill» για να συγκεντρώσει κεφάλαια από τις ετήσιες συναυλίες οι οποίες πραγματοποιούνται στην πατρίδα της, το Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να βοηθήσει άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

https://www.instagram.com/p/CleBmCbM8Hp

«Είναι μια απερίγραπτα μεγάλη χαρά μια τέτοια αποδοχή, αγάπη και τα πάντα», δήλωσε η δημοφιλής τραγουδίστρια, η οποία έβγαλε φωτογραφία διαβατηρίου, έδωσε δακτυλικά αποτυπώματα και υπέγραψε μια αίτηση για Αλβανική ταυτότητα και διαβατήριο.

Η pop star θα ολοκληρώσει σήμερα την περιοδεία της στην κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη των Τιράνων για να τιμήσει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

https://www.instagram.com/p/ClgfofZsjFr

Η στήριξη της Ελένης Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να κάνουν like στην ανάρτηση της τραγουδίστριας στο Instagram. Η Ελληνίδα σταρ κατάγεται κι εκείνη από την Αλβανία με το πραγματικό της όνομα να είναι «FOURERA ENTELA KRISTAQ».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η τραγουδίστρια αποκάλυψε τον τόπο καταγωγή της και εξήγησε του λόγους που την ανάγκασαν να κρύψει από το κοινό που την θαυμάζει και την στηρίζει τα τελευταία χρόνια.

«Εγώ έκρυψα ότι έχω γεννηθεί στην Αλβανία γιατί όταν πήγαινα στις δισκογραφικές, πριν καν μπω στις Mystique, δεν ήθελαν καν να το ακούνε. Ήταν για εκείνους πολύ ταμπού», δήλωσε στο περιοδικό Kool με αφοπλιστική ειλικρίνεια η τραγουδίστρια και συμπλήρωσε λίγο αργότερα: «Κι εγώ από μικρή δεν το καταλάβαινα, γιατί νιώθω Ελληνίδα. Δεν ξέρω άλλη γλώσσα, εδώ έμαθα γράμματα… Και γι’ αυτό είπα στον εαυτό μου ότι τίποτα δεν θα με εμποδίσει από το να κάνω αυτό που θέλω και να περάσω τα μηνύματά μου».

foureira.jpg

Πηγή κεντρικής: dualipa

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις περισσότερες φωτογραφίες από την εμφάνιση της τραγουδίστριας στο δημαρχείο των Τιράνων.