Η Κάτια Νικολαΐδου 20 χρόνια μετά το λέμφωμα και το «Θα σε δω στο Πλοίο» είναι απλά ίδια

Η Κάτια Νικολαΐδου 20 χρόνια μετά το λέμφωμα και το «Θα σε δω στο Πλοίο» είναι απλά ίδια
thomas daskalakis ndp photo agency thomasdask@yahoo.com

Ήταν 2001, όταν η Κάτια Νικολαΐδου συγκόνιζε το Πανελλήνιο μιλώντας ανοιχτά για τη μάχη με το λέμφωμα σε τελικό στάδιο.

Η ηθοποιός Κάτια Νικολαΐδου, το όμορφο κορίτσι που μας συστήθηκε μέσα από τη σειρά του Alpha, Θα σε Δω στο Πλοίο, είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα όταν μίλησε ανοιχτά για τη μάχη της με τον καρκίνο το 2001, σε μια εποχή που οι άνθρωποι της σόουμπιζ όχι μόνο δεν μιλούσαν για τα προβλήματα υγείας τους αλλά τα κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό.

H νεανική εμφάνιση και τα ταξίδια στη Νέα Υόρκη

Από τότε πέρασαν 21 ολόκληρα χρόνια και στα 57 της χρόνια η Κάτια, είναι το ίδιο εκείνο κορίτσι με το σπινθηροβόλο βλέμμα που όλοι γνωρίσαμε. Η Κάτια γνώρισε το θαύμα, ξεπέρασε το πολύ δύσκολο πρόβλημα υγείας της και συνέχισε τη λαμπερή της καριέρα στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση με ρόλους σε σειρές που άφησαν εποχή όπως η 10η Εντολή του Πάνου Κοκκινόπουλου.

https://www.instagram.com/p/CkWNgySJrbO

Η Κάτια παραμένε ενεργή ηθοποιός αλλά φροντίζει να περνάει αρκετό χρόνο ταξιδεύοντας ειδικά στην Αμερική όπου έχει φίλους που της έχουν προτείνει πολλές φορές να ζήσει μόνιμα εκεί.

Η μεγάλη απώλεια:

Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για την Κάτια που έχασε τον πατέρα της και με μια φωτογραφία αγκαλιά με τον πατέρα της δεν είχε κρύψει τη θλίψη για την απώλεια που βιώνει.

https://www.instagram.com/p/CjXaHkaolbd

Όσα έχει πει η Κάτια για τη μάχη με τον καρκίνο:

«Ποτέ δεν φοβήθηκα σε αυτή την ιστορία. Είπα ό,τι θέλει ο Θεός θα αποφασίσει, αλλά εγώ ήθελα να ζήσω. Είπα ότι θα το παλέψω με όση δύναμη έχω. Πιστεύω πάρα πολύ στον Θεό, αλλά πιστεύω πολύ και σε μένα. Το βοήθησα, το έσπρωξα προς τα εκεί. Ήθελα να είμαι εδώ σήμερα, καταλαβαίνεις;

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι δεν το ήθελαν, αλλά ότι κάποιες φορές όλο αυτό σε παίρνει από κάτω. Ήμουν από τους τυχερούς ανθρώπους που μπόρεσα να το παλέψω. Άλλες φορές δεν σου δίνεται η δυνατότητα αυτή», ενώ είχε τονίσει:

«Έρχεται μία μέρα που ο καρκίνος σου χτυπά την πόρτα... Ήταν δύσκολο! Είχα μεγάλη θέληση! Ένιωθα ότι θα τα καταφέρω, είπα θα ζήσω, δεν πεθαίνω από αυτό! Ήταν στους λεμφαδένες, είχε περάσει στο λαιμό και στο κεφάλι... Ήταν στο τελευταίο στάδιο. Δεν ήθελα να κρυφτώ, βγήκα και το είπα. Κυκλοφορούσα φαλακρή»!

Η Κάτια Νικολαΐδου «μιλά» πρώτη φορά για την επίθεση από τον Παπαγιάννη

Μιλώντας για το γυμνασμένο σώμα της, η Κάτια είχε εξηγήσει πως γυμνάζεται πολύ, κάνει γιόγκα και προσέχει τη διατροφή της.

Η Κάτια δεν απέκτησε δικό της παιδί αλλά προσπάθησε να υιοθετήσει χωρίς να τα καταφέρει. Η ίδια είχε πει χαρακτηριστικά:

«Άλλο αγκάθι για την Ελλάδα. Δεν δίνονται παιδιά σε μονογονεϊκή οικογένεια… Είναι κρίμα! Είναι τόσα παιδάκια στα ιδρύματα, τόσα παιδάκια στα νοσοκομεία που καθημερινά τα παρατάνε. Γιατί; Ας μου πει κάποιος γιατί! Να θες να δώσεις αγάπη σε ένα παιδί και να μην μπορείς».