Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης 22 χρόνια μετά το «Να με προσέχεις» λύνει το γρίφο του φινάλε

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης 22 χρόνια μετά το «Να με προσέχεις» λύνει το γρίφο του φινάλε

Η απάντησή του στην ερώτηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ο Daniel Day Lewis και ο Παπακαλιάτης - Batman. Η ανατρεπτική συνέντευξή του με τους πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών του σειρών. 

Πήραν την «εκδίκησή» τους οι πρωταγωνιστές των 6 τηλεοπτικών σειρών που δημιούργησε στην τηλεόραση ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και ήρθε η ώρα για να τον ανακρίνουν και να λυθούν οι απορίες για πολλά από αυτά που έγραψε, αλλά και πολλά από αυτά που αισθάνεται. Η Θέμις Μπαζάκα, η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Μαρία Καβογιάννη, η Ιωάννα Παππά μεταξύ άλλων συναδέλφων του, έκαναν μία πρωτότυπη συνέντευξη λίγο πριν το φινάλε του Maestro.

Λίγο πριν από αυτό το φινάλε, έπρεπε να λύσουμε το μυστήριο για ένα άλλο φινάλε, 22 χρόνια πριν.

https://www.instagram.com/p/ClwCh4lN5lU

«Γιατί με έβαζες συνέχεια να κάνω τη μάνα σου»;

Η πρόσφατη συνέντευξη του Χριστόφορου Παπακαλιάτη λίγο πριν το φινάλε του Maestro στο περιοδικό Down Town, χαρακτηρίζεται από την πρωτοτυπία της, με τους πρωταγωνιστές των σειρών που εκείνος έγραψε και σκηνοθέτησε, να του θέτουν ιδιαίτερες ερωτήσεις. Από τις ερωτήσεις που ξεχώρισαν ήταν εκείνη της Μαρίας Καβογιάννη, η οποία ζήτησε από τον Χριστόφορο να της αποκαλύψει, ποιον πρωταγωνιστή θα προτιμούσε να τον υποδυθεί, αν η δική του ζωή γινόταν ταινία. Και η απάντησή του ήταν πως θα προτιμούσε τον Daniel Day Lewis.

https://www.instagram.com/p/Cj7dLd8tzJ7

Η επόμενη ερώτηση ωστόσο έφερε μία αποκάλυψη. Η Θέμις Μπαζάκα, πρωταγωνίστρια του στη σειρά «Δύο μέρες μόνο» αλλά και σε ένα μικρό ρόλο στο «4», αναρωτήθηκε: «Γιατί με έβαζες συνέχεια να παίζω τη μάνα σου»;

Και ο Χριστόφορος έκανε την αποκάλυψη: «Ο λόγος που έπαιξες τη μάνα μου, ήταν επειδή οι μάνες που είχα γράψει, σεναριακά έπρεπε να έχουν όλα τα στοιχεία που και εσύ έχεις. Έντονο χαρακτήρα, γοητεία, φινέτσα, χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Και επειδή και η δική μου μάνα τα έχει αυτά έγραφα πάντα ρόλους σε ηρωίδες που έχουν τέτοιο δυναμισμό».

Η κυρία Βίλλυ Μαλάμη και μητέρα του Χριστόφορου δραστηροποιείται εδώ και πολλά χρόνια στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και διαθέτει έναν μικρό ξενώνα, δίπλα στο πατρικό της, απέναντι από το λιμάνι του Γάϊου στους Παξούς, εκεί που γυρίστηκε και ο Maestro.

1662969970112-611153805-papakaliatis_goneis.jpg

Η επόμενη ερώτηση ωστόσο μας έλυσε έναν μεγάλο γρίφο που αφορά στην σειρά «Να με προσέχεις» και το ερωτικό τρίγωνο Χριστόφορου Παπακαλιάτη - Βαλέριας Χριστοδουλίδου και Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Ο τελευταίος αναρωτήθηκε με χιούμορ για το ποιος ήταν τελικά ο βιολογικός πατέρας του παιδιού της Βαλέριας και η απάντηση ήρθε με χιούμορ αλλά και ένα μικρό spoiler: «Στο «Να με Προσέχεις» φυσικά και ήταν δικό μου το παιδί, αλλά ήταν τέτοιος ο ψυχολογικός πόλεμος που είχα φάει από τον συμπρωταγωνιστή μου (δηλαδή εσένα) που έκανα πίσω και έγραψα ότι ήταν δικό σου. Είκοσι χρόνια έχουν περάσει. Ξεπέρασε το. Εγώ τη γνώρισα πρώτος...Ώχου»!

Ο Χριστόφορος έχει μία έφεση να δημιουργεί θεαματικά φινάλε στις ταινίες αλλά και στις 6 συνολικά σειρές του και αυτό αναμένουμε και στον Maestro σε δύο επεισόδια από τώρα.

Ο Παπακαλιάτης δίνει το απόλυτο spoiler του Μaestro ενώ το κοινό αποθέωσε τον Γιάννη Τσορτέκη

Γιατί ακόμη και αν περιμένουμε το προφανές, δηλαδή την δολοφονία του Χαράλαμπου και την συμμετοχή αρκετών ηρώων σε αυτή, είμαστε σίγουροι ότι θα βρει κάποιο εύρημα για να μας αφήσει σε αγωνία, για τον επόμενο κύκλο της σειράς.

Μία ακόμη ευρηματική ερώτηση έφερε μία επίσης ιδιαίτερη απάντηση και ο Χριστόφορος μας αποκάλυψε την αγάπη του για τον Batman. Η Ιωάννα Παππά τον ρώτησε φυσικά αν ήταν super ήρωας ποιος θα ήταν και εκείνος απάντησε: «Ο Batman. Γιατί έχει τα gadgets για να πετάει όταν χρειάζεται, έχει τρομερή στολή, κάνει έργο στην Gotham και έχει και ωραίο σπίτι».