Ο συμβολισμός πίσω από τις μπομπονιέρες στους γάμους Μουζουράκη - Κόζαρη & Πρέλεβιτς - Νομικού

Ο συμβολισμός πίσω από τις μπομπονιέρες στους γάμους Μουζουράκη - Κόζαρη & Πρέλεβιτς - Νομικού

Τα ζευγάρια δεν άφησαν τίποτε στην τύχη, στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους και εκτός από το προσεγμένο dress code, επιμελήθηκαν και άλλες λεπτομέρειες για τους καλεσμένους τους. 

Τα δύο ζευγάρια δεν έχουν φαινομενικά τίποτε κοινό, εκτός το ότι παντρεύτηκαν την ίδια ημέρα. Πρόσεξαν όμως μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για την ωραιότερη μέρα της ζωής τους. Από το νυφικό έως και τις ιδιαίτερες μπομπονιέρες που είχαν και στις δύο περιπτώσεις συμβολικό χαρακτήρα.

Τι προτίμησε η Μαριλού Κόζαρη και ο Πάνος Μουζουράκης στον γάμο τους και τι επέλεξαν η Άννα Πρέλεβιτς και ο Νικήτας Νομικός;

Ο λευκός χαλαζίας και τα φιστίκια

Μπορεί αρχικά να νομίζει κανείς ότι η επιλογή της Μαριλού Κόζαρη και του Πάνου Μουζουράκη, είχε σχέση με το νησί που επέλεξαν να παντρευτούν, την Αίγινα. Στην ουσία η νύφη έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την περιοχή.

Όμως η επιλογή να βάλουν ένα μικρό σακουλάκι με φιστίκια μαζί με τα κουφέτα για να φτιάξουν την μπομπονιέρα που έδωσαν στους καλεσμένους τους έχει ένα βαθύτερο νόημα. Ο ξηρός καρπός συμβολίζει και την αντοχή στον χρόνο.

mpomponiera_mouzouraki.jpg

Η Άννα Πρέλεβιτς και ο Νικήτας Νομικός επέλεξαν να βάλουν στο κουτί με τα κουφέτα τους ένα πολύ ιδιαίτερο αντικείμενο.

1685217108512-191966429-prelevitsgamos.jpg

Μαζί με τα κουφέτα είχαν και ένα κομμάτι ακατέργαστου λευκού χαλαζία, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυλαχτό για τους καλεσμένους τους.

mpomponiera.JPG

Συμβολίζει φυσικά την ευημερία, την δύναμη, την ενέργεια και χαρίζει μακροζωΐα.