Φίλιππος Γλύξμπουργκ-Νina Flohr: Σήμερα γάμος γίνεται στην Αθήνα!

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Φίλιππος Γλύξμπουργκ-Νina Flohr: Σήμερα γάμος γίνεται στην Αθήνα!

Οι καλεσμένοι, το νυφικό και όλα όσα μας εντυπωσίασαν στον royal γάμος της χρονιάς.


Ο μικρότερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Φίλιππος παντρεύτηκε σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών, την εκλεκτή της καρδιάς του,την κόρη του Ελβετού δισεκατομμυριούχου Τόμας Φλορ, Nina Flohr.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον πολιτικό τους γάμο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Saint Moritz της Ελβετίας, στις 12 Δεκεμβρίου 2020, ο Φίλιππος και Nina παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο, στην ίδια εκκλησία όπου είχαν παντρευτεί στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964 ο πατέρας του, τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την μητέρα του, Άννα Μαρία.

gamos gliksbourg10

Το ζευγάρι χθες το μεσημέρι μάλιστα, έφτασε στην Μητρόπολη Αθηνών για να πάρει εθιμοτυπικά την πρώτη ευχή από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.


https://www.instagram.com/p/CVYG-XhKhC7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι λεπτομέρειες του γάμου

Ο βαφτισιμιός της πριγκίπισσας Diana και η αγαπημένη του Nina Flohr ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου, μπροστά σε 100 εκλεκτούς καλεσμένους, οι οποίοι έδωσαν από νωρίς σήμερα το απόγευμα το παρών στη Μητρόπολη Αθηνών.

gamos gliksbourg11

Παραδεισένιο σκηνικό γεμάτο από λουλούδια στήθηκε τόσο μέσα όσο και στην είσοδο της Μητρόπολης Αθηνών για τον βασιλικό αυτόν γάμο.

gamos gliksbourg12

Στους λαμπερούς προσκεκλημένους του γάμου βρέθηκε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και ο Σταύρος Νιάρχος, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ντάσα Ζούκοβα. Επίσης παραβρέθηκαν ο αδερφός του γαμπρού, Νικόλαος με τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ, η Αλεξία με τον σύζυγό της Κάρλος Μοράλες Κιντάνα, η μικρότερη κόρη της οικογένειας, Θεοδώρα, η Μαρί Σαντάλ με τον σύζυγό της Παύλο και τα παιδιά τους, η μικρότερη αδερφή της Άννας Μαρίας και βασίλισσας της Δανίας Βενεδίκτη.

gamos gliksbourg7

Στη λίστα με τους καλεσμένους ήταν και εκπρόσωποι από τις βασιλικές οικογένειες της Δανίας (βασίλισσα Μαργαρίτα), της Ισπανίας (βασίλισσα Σοφία και πριγκίπισσα Έλενα), της Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρίας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας και του Ανόβερο.

Αμέσως μετά το μυστήριο ακολούθησε γαμήλια δεξίωση στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών.

Στον γάμο παραβρέθηκε επίσης και ο Σταύρος Νιάρχος με τη συζυγό του Dasha Zhukova, οι οποίοι σχολιάστηκαν για το elegant look τους.

gamos gliksbourg8

Χθες το βράδυ (Παρασκευή 22/10) πραγματοποιήθηκε ένα pre-wedding party στη Λίμνη Βουλιαγμένης, όπου το ζευγάρι υποδέχτηκε αγαπημένους συγγενείς και φίλους, σε ένα Prive party για λίγους. Μεταξύ αυτών ήταν και η πριγκίπισσα Βεατρίκη με τον σύζυγό της, Edoarto Mapelli Mozzi, η οποία έκανε μια σπάνια εμφάνιση καθώς πριν 2 μήνες έφερε στον κόσμο την κόρη της Sienna.

prigipisa eygenia

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμία του ζευγαριού ήταν η διακριτικότητα σε αυτή την όμορφη στιγμή της ζωής του. Για τον λόγο αυτό δεν επιτράπηκε σε κανένα Μέσο να πλησιάσει στον εσωτερικό χώρο της δεξίωσης. Οι καλεσμένοι ήταν πολλοί, με τα αδέρφια του γαμπρού και τα ανίψια του να κλέβουν τις εντυπώσεις. Στο γλέντι (που είχε άκρως ελληνικό χαρακτήρα), οι καλεσμένοι απόλαυσαν εδέσματα από την ελληνική μεσογειακή κουζίνα ενώ δεν έλειψαν οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί, με τις πληροφορίες να θέλουν τόσο το ζευγάρι όσο και τον δεύτερο ανιψιό του Φίλιππου, Αντρέα, να εντυπωσιάζουν με τις χορευτικές τους ικανότητες.

Η λίστα των καλεσμένων

Η λίστα με τους καλεσμένους που παραβρέθηκαν σήμερα στον γάμο ήταν μεγάλη! Τα αδέρφια του γαμπρού, ο Παύλος με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ και τα 5 παιδιά τους (η κόρη τους Μαρία Ολυμπία έκλεψε τις εντυπώσεις και στο Pre-wedding event), η πριγκίπισσα Βεατρίκη με τον σύζυγό της, η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, αλλά και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας μαζί με την αδελφή της, πριγκίπισσα Ειρήνη.

gamos gliksbourg9

Ο πολιτικός γάμος στην Ελβετία και ο αρραβώνας στην Ιθάκη

Στις 12 Δεκεμβρίου 2020 ο Φίλιππος και η Nina παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο St. Moritz στην Ελβετία με 12 μόνο προσκεκλημένους, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2020, οι δυο τους είχαν αρραβωνιαστεί στην Ιθάκη.

Αυτός ο βασιλικός αρραβώνας έγινε μυστικά στην Ελλάδα κάτω από τη μύτη μας

Στις φωτογραφίες του αρραβώνα που είχε ανεβάσει η Nina στο δικό της Instaram account, το ζευγάρι ποζάρει αγκαλιασμένο σε έναν βράχο του νησιού του Ιονίου και ξεχωρίζει το μονόπετρο στο χέρι της.


https://www.instagram.com/p/CI1GPTrgMkE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δες φωτογραφίες από τον γάμο...