Η βασίλισσα Ελισάβετ το «έσκασε» από το Windsor και βρέθηκε στο μετρό του Λονδίνου

Ιωάννα Τζανή
Η βασίλισσα Ελισάβετ το «έσκασε» από το Windsor και βρέθηκε στο μετρό του Λονδίνου

Η βασίλισσα Ελισάβετ στο μετρό του Λονδίνου.

Μαζί της ο μικρότερος γιος της, πρίγκιπας Εδουάρδος,

Η βασίλισσα Ελισάβετ όχι μόνο δεν έχει αφήσει τα προβλήματα υγείας να τη ρίξουν στο κρεβάτι, αλλά ταξίδεψε και στο Λονδίνο την Τρίτη (17/5) για να εγκαινιάσει τη νέα γραμμή του μετρό με το όνομα «Elizabeth», έχοντας στο πλευρό της τον μικρότερο γιο της, πρίγκιπα Εδουάρδο.

Παρά τα προβλήματα κινητικότητας που αντιμετωπίζει, η 96χρονη μονάρχης, η οποία δεν αναμενόταν να ταξιδέψει, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να φύγει από το σπίτι της στο Windsor και να παρευρεθεί στον σταθμό Paddington, εντυπωσιάζοντας επιβάτες, τουρίστες και περαστικούς που την είδαν να καταφθάνει.

Villa Guardama: Το σπίτι της βασίλισσας και του Φίλιππου στη Μάλτα αλλάζει και θα γίνει μουσείο

Η θερμή υποδοχή και η εμφάνιση-έκπληξη

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, που σηματοδότησαν την ολοκλήρωση του έργου Crossrail του Λονδίνου, υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός Boris Johnson, ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan και ο επίτροπος Μεταφορών, Andy Byford.

johnson.jpg

Η μονάρχης αγόρασε το πρώτο εισιτήριο για τη γραμμή Elizabeth χρησιμοποιώντας την κάρτα Oyster, ενώ ο γιος της Εδουάρδος επιβιβάστηκε στο βαγόνι με προορισμό τον σταθμό Tottenham Court Road, πριν επιστρέψει στο Paddington.

Μπορεί η βασίλισσα να παρέμεινε στα εγκαίνια για μόνο 10 λεπτά, ωστόσο η διάθεσή της ήταν πολύ καλή και μάλιστα συνομίλησε με οδηγούς του μετρό, το προσωπικό του σταθμού αλλά και άλλους παρευρισκομένους, οι οποίοι υποδέχτηκαν θερμά και με μεγάλο ενθουσιασμό τη βασιλική οικογένεια.

Το κομψό ντύσιμο της βασίλισσας και η βόλτα στην πλατεία

Η μονάρχης ήταν όπως πάντα υπέρκομψη, φορώντας ένα κίτρινο κρεπ παλτό Stewart Parvin, ένα μεταξωτό φόρεμα σε γραμμή Α σε αποχρώσεις του κίτρινου, του βασιλικού μπλε και του τιρκουάζ, ένα ασορτί καπέλο της Rachel Trevor-Morgan και την καρφίτσα της Σιγκαπούρης.

Με τη βοήθεια του μπαστουνιού της, η βασίλισσα Ελισάβετ περπάτησε αργά γύρω από την πλατεία του σταθμού, ενώ ο γιος της δεν έφυγε στιγμή από δίπλα της.

Μετά την επίσκεψη της Βασίλισσας, ο Boris Johnson είπε στους προσκεκλημένους: «Είμαστε όλοι απίστευτα συγκινημένοι και ευγνώμονες στη βασίλισσα που ήρθε να εγκαινιάσει τη γραμμή Elizabeth σήμερα. Ήταν φανταστικό που την είδαμε».