Νέο ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ακυκλοφόρητο υλικό για τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ

Νατάσσα Σχοινά
Νέο ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ακυκλοφόρητο υλικό για τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ

Η μονάρχης της Αγγλίας όπως δεν την έχουμε ξαναδεί.

Η βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει φέτος το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της και τα 70 χρόνια στον Βρετανικό Θρόνο είναι ένα γεγονός που περιλαμβάνει κάθε είδους εκδηλώσεις. Σύμφωνα με τον χάρτη που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα Platinum Jubilee, 2.429 δημόσια γεγονότα και 2.653 street parties ή ιδιωτικά γεγονότα έχουν μπει στη λίστα με τα events που είναι προγραμματισμένα.

Το ντοκιμαντέρ της βασίλισσας Ελισάβετ

Παράλληλα, όμως, θα κυκλοφορήσει την Κυριακή ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Elizabeth: The Unseen Queen» και θα δείξει αδημοσίευτο υλικό της βασιλικής οικογένειας που τράβηξαν τα ίδια τα μέλη της οικογένειας ανά τα χρόνια.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει εικόνες από τα νεότερα χρόνια της ζωής της Ελισάβετ, τότε που την έσπρωχνε η μαμά της στο καροτσάκι, μέχρι και τη στέψη της το 1953.

Η μονάρχης πριν την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ εξέδωσε ένα μήνυμα από το κάστρο του Windsor λέγοντας:

«Οι κάμερες ήταν πάντα μέρος της ζωής μας. Νομίζω ότι υπάρχει διαφορά στο να βλέπεις μία ταινία γυρισμένη στο σπίτι όταν ξέρεις ποιος βρίσκεται στην άλλη άκρη του φακού και κρατάει την κάμερα. Προσθέτει άλλη αίσθηση οικειότητας.

Όπως πολλές οικογένειες, οι γονείς μου ήθελαν να κρατήσουν αρχείο με τις πολύτιμες στιγμές μας μαζί. Και, όταν ήταν η σειρά μας με τη δική μας οικογένεια, κάναμε το ίδιο. Πάντα απολάμβανα να καταγράφω οικογενειακές στιγμές. Προσωπικές φωτογραφίες μπορούν συχνά να δείξουν τη διασκέδαση πίσω από την επισημότητα. Περιμένω κάθε οικογένεια να έχει μία συλλογή φωτογραφιών ή βίντεο που κάποια στιγμή κοιτούσαν τακτικά για να θυμηθούν πολύτιμες στιγμές, οι οποίες, όμως, με την πάροδο του χρόνου αντικαθίστανται από νεότερες φωτογραφίες και πιο πρόσφατες μνήμες

Πάντα ελπίζεις ότι οι μελλοντικές γενιές θα τις βρουν ενδιαφέρουσες και ίσως ότι θα εκπλαγείς κι εσύ με το ότι κάποια στιγμή ήσουν κι εσύ νέος»

Η βασίλισσα Ελισάβετ βουρκώνει για τον πρίγκιπα Φίλιππο έναν χρόνο μετά τον θάνατό του

Οι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Στις 6 Φεβρουαρίου, η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε η πρώτη Βρετανίδα μονάρχης που γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της, που συμπλήρωσε, δηλαδή, 70 χρόνια στην υπηρεσία του λαού. Πολλά γεγονότα, λοιπόν, προγραμματίστηκαν σε ποικίλα σημεία.

Από την Πέμπτη 2 Ιουνίου έως την Κυριακή 5 Ιουνίου, οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχουν αργία και, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, ποικίλα γεγονότα θα λάβουν χώρα ξεκινώντας με το Trooping the Colour και την παρέλαση για τα γενέθλια της βασίλισσας.

Britain-Queen's Style

Πάρτι για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο θα γίνει το Σάββατο και μέσα στο παλάτι όπου οι οικοδεσπότες Kirsty Young και Roman Kemp θα αναλάβουν τη κάλυψη που θα προβληθεί live στο δίκτυο του BBC. Διάσημοι από όλον τον κόσμο θα βρεθούν εκεί για να τραγουδήσουν, ενώ 22.000 άνθρωποι θα παρευρεθούν στο γεγονός.

Την Κυριακή θα ακολουθήσει το Big Jubilee Lunch με τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν σε κάθε είδους δραστηριότητα, από BBQs μέχρι την προσπάθεια να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο street party.