Η απόφαση που πήρε ο πρίγκιπας William για τα παιδιά του διαφέρει από τον Κάρολο και την Diana

Πατούλια Κατερίνα
Η απόφαση που πήρε ο πρίγκιπας William για τα παιδιά του διαφέρει από τον Κάρολο και την Diana
Britain's Princess Charlotte, left, with her brother Prince George and their parents Prince William and Kate, Duchess of Cambridge, arrives for her first day of school at Thomas's Battersea in London, Thursday Sept. 5, 2019. (Aaron Chown/Pool via AP)

Ο William άλλαξε τον τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά του με την Kate και πολύ καλά έκανε.

Είναι πια 40 ετών ο πρίγκιπας William αλλά από νωρίς αποφάσισε να έχει μια διαφορετική προσέγγιση στην ανατροφή των τριών παιδιών του, αρκετά διαφορετική από εκείνη που είχαν οι γονείς του σε σχέση με τον ίδιο.

Ο Richard Kay αρθρογράφος της Daily Mail υποστήριξε πως ο πρίγκιπας William αλλά και ο Harry βρέθηκαν από παιδική ηλικία στο επίκεντρο, κάτι που άφησαν να συμβεί ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Diana.

Μια φυσιολογική ζωή

https://www.instagram.com/p/CgSe4v0NTfN

Ο Kay υποστηρίζει πως ο William επιθυμεί, μαζί με την Kate, τα παιδιά του να ζουν μια έστω υποτυπώδη φυσιολογική παιδική ηλικία, προτού βρεθούν αναγκαστικά στο επίκεντρο, όταν θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους και επίσημα:

«Ο William πρόσεξε πολύ ακόμα και την πιο πρόσφατη εμφάνιση του George, που θα είναι όπως κι εκείνος, διάδοχος στον θρόνο. Ο William έχει μια διαφορετική οπτική στα πράγματα, θέλει τα παιδιά να ζουν φυσιολογικά. Αλλά όπως τα χρόνια θα περνούν, είναι λογικό να βλέπουμε και τον George με την γραβάτα και το κοστούμι του, όπως τον είδαμε στο Wimbledon».

Πάντως ο William δρα σαν ασπίδα, ειδικά για τον George που είναι πλέον 9 ετών. Και ο George όμως τρέφει αδυναμία προς τον μπαμπά του, τον οποίο αποκαλεί Pops από τότε που ήταν πέντε ετών ενώ ο πρίγκιπας φροντίζει να διδάσκει τον γιο του τι ακριβώς θα συμβεί όταν κι εκείνος θα γίνει βασιλιάς.

Οι κανόνες της Kate για την ανατροφή των παιδιών

Ο William ίσως να μην ήταν ο πατέρας που βλέπουμε αν δεν είχε στο πλευρό του την Kate με τους κανόνες της.

Ο πρώτος κανόνας της Kate Middleton είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να περνούν αρκετό χρόνο έξω από το σπίτι. Η Δούκισσα προτιμά τα παιδιά να κάνουν ένα διάλειμμα από τις οθόνες και κάθε είδος ηλεκτρονικής συσκευής για να παίζουν στη φύση. Ανεξάρτητα αν βρέχει η χιονίζει, τα παιδιά του William και της Kate περνούν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους καθημερινά σε εξωτερικούς χώρους, όπου παίζουν ανέμελα. «Κάνει τεράστια διαφορά», έχει δηλώσει στο παρελθόν η Δούκισσα.

https://www.instagram.com/p/Cgq4TEyFBbg

Η Δούκισσα του Cambridge διασφαλίζει ότι διαθέτουν αρκετό χρόνο όλοι μαζί ως οικογένεια. Η Kate προγραμματίζει συχνά διακοπές και λέγεται ότι λατρεύει να ασχολείται με δραστηριότητες όπως το ψήσιμο ζαχαρωτών (marshmallows) σε υπαίθρια φωτιά παρέα με τον πρίγκιπα William και τα 3 της παιδιά (George, Charlotte και Louis).

Τέλος, η Kate προσπαθεί να είναι πολύ κοντά στα παιδιά της και να είναι δίπλα τους σε κάθε στιγμή. Η Δούκισσα δίνει πάντα το παρών σε κάθε τους σχολική δραστηριότητα και καμαρώνει όπως θα έκανε κάθε μητέρα. «Η Κate θέλει να κρατά τις ισορροπίες και να έχουν τα παιδιά μια φυσιολογική ζωή», αναφέρουν άτομα από τον στενό κύκλο του παλατιού.