Ο πρίγκιπας William μαθαίνει Ουαλικά και η Kate φόρεσε κατακόκκινο παλτό μετά από 20 μέρες πένθους

Ο πρίγκιπας William μαθαίνει Ουαλικά και η Kate φόρεσε κατακόκκινο παλτό μετά από 20 μέρες πένθους

Ο πρίγκιπας William και η πριγκίπισσα Kate στην Ουαλία

AP

William και Kate έχουν πάρει πολύ σοβαρά τους νέους τους τίτλους και επισκέφτηκαν ήδη την Ουαλία.

Έχουν περάσει πια 20 μέρες από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο βασιλιάς Κάρολος έχει ήδη κινήσει διαδικασίες για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, από τους τίτλους των μελών της βασιλικής οικογένειας μέχρι τα νομίσματα και το έμβλημά του στα γραμματοκιβώτια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο William και η Kate στην Ουαλία

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton, για παράδειγμα, είναι πλέον πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλίας και ήδη πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίσκεψη με τους νέους τους τίτλους στη χώρα την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Ο αιδεσιμότατος Steven Bunting που υποδέχτηκε το ζευγάρι στην εκκλησία του Αγίου Θωμά μίλησε στο Αμερικανικό People και αποκάλυψε πως ο William έχει πάρει πολύ θερμά τον ρόλο του, θέλοντας, μάλιστα, να μάθει και Ουαλικά.

«Είπε ότι θέλει να μάθει Ουαλικά και μοιράστηκε μερικές Ουαλικές φράσεις», είπε ο Bunting για τον πρίγκιπα. Ανάμεσα στις λέξεις που χρησιμοποίησε ήταν το «paned» που σημαίνει «φλιτζάνι» και το «bara brith» που είναι ένα παραδοσιακό ουαλικό ψωμί για τσάι.

Britain Royals

«Έχει πέσει με τα μούτρα στον νέο του ρόλο. Και μόνο το γεγονός ότι ήρθαν κατευθείαν εδώ τα λέει όλα», προσέθεσε.

Ο πρίγκιπας George απείλησε συμμαθητή του στο σχολείο χρησιμοποιώντας μία απίστευτη βασιλική ατάκα

Ποια είναι τα Ουαλικά

Τα Ουαλικά είναι μία κέλτικη γλώσσα που ομιλείται στην Ουαλία και λίγο στην Αγγλία και στην Y Wladfa, την ουαλική αποικία στο Chubut της Αργεντινής. Πρόκειται για την εξέλιξη των Κοινών Βρετονικών, την αρχαίας γλώσσας που μιλούσαν οι αρχαίοι Κέλτες Βρετόνες.

Η πριγκίπισσα Diana που κατείχε τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας είχε απευθυνθεί στο λαό μιλώντας Ουαλικά το 1981.

Το κόκκινο παλτό της Kate Middleton

Η πριγκίπισσα Kate φυσικά συνόδευσε τον σύζυγό της και, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, αποφάσισε να φορέσει ένα κατακόκκινο παλτό με χρυσά κουμπιά από L.K. Bennett (599 λίρες), το οποίο είναι γνωστό ως το παλτό «Spencer». Με αυτόν τον τρόπο, η Middleton τίμησε και την εκλιπούσα πεθερά της.