Τα διεθνή μέσα ειρωνεύτηκαν τον πρίγκιπα William για την απουσία του από την κηδεία του νονού του

Τα διεθνή μέσα ειρωνεύτηκαν τον πρίγκιπα William για την απουσία του από την κηδεία του νονού του

(Photo by Roat/ Anwar Hussein Collection/Getty Images)

Τόσο το γερμανικό δίκτυο RTL όσο και η βρετανική έκδοση του περιοδικού Ηello θεώρησαν άκομψη την μη παρουσία του William στην Αθήνα. 

Τελικά δεν ήταν ψευδής η αρχική εντύπωση πως ο πρίγκιπας William θα βρισκόταν στην Αθήνα για την κηδεία του τέως και νονού του. Όμως εκείνος προτίμησε την επόμενη μέρα να εμφανιστεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα και να μαγειρέψει αντί να ταξιδέψει στην Αθήνα.

Η απουσία του συζητήθηκε όμως και στα διεθνή media ακόμη και με ειρωνικά σχόλια, αλλά η μη εμφάνισή του, έχει εξήγηση. Και όχι, αυτό το θέμα δεν έχει να κάνει με τον Harry.

https://www.instagram.com/p/Cl02Qx5NX5a

Το «όχι» σε ιδιωτικές τελετές

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή το βιβλίο και τις juice συνεντεύξεις του αδελφού του Harry, ο William βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των royal συζητήσεων. Ακόμη και οι βρετανοί δημοσιογράφοι περιμένουν κάποια αντίδραση σε όλα αυτά, ενώ ερμηνεύουν και την παραμικρή του κίνηση.

Ας μην περιμένεις ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα περάσει στην αντεπίθεση κατά του αδελφού του. Καμία δημόσια τοποθέτηση δεν θα γίνει μέχρι τουλάχιστον την ενθρόνιση του πατέρα του Κάρολου τον Μάιο.

Από την Κυριακή ωστόσο, ακόμη και ευρωπαικά δίκτυα είχαν αναρωτηθεί αν θα βρισκόταν τη Δευτέρα στην Αθήνα για να παραβρεθεί στην κηδεία του νονού του, τέως Κωνσταντίνου. Δεν υπήρχε όμως επίσημη διάψευση ή επιβεβαίωση. Αντίθετα, την Τρίτη ο William εθεάθη στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Together as one», για τα 25 χρόνια προσφοράς φαγητού σε ασθενείς οικονομικά ομάδες, κυρίως μαθητές.

https://www.instagram.com/p/CnhI8hPNh8M

Ο William έβαλε την μπλε ποδιά του και μαγείρεψε κοτόπουλο τεργιάκι, με το γερμανικό δίκτυο RTL ωστόσο να τον ειρωνεύεται λέγοντας πως: «Ο πρίγκιπας προτίμησε να φορέσει ποδιά μαγειρικής από το να πάει στην κηδεία του νονού του. Απουσίαζε ένας πολύ σημαντικός καλεσμένος από την κηδεία του πρώην μονάρχη».

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η κουμπαριά με την Diana, τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα William

https://www.instagram.com/p/Cl86vrotFF6

Παρόμοιο σχόλιο, αλλά πιο κομψά διατυπωμένο για αυτή την απουσία είχε και η βρετανική έκδοση του περιοδικού Hello, με τον δημοσιογράφο να αναρωτιέται για ποιο λόγο δεν έγινε καν επίσημη αναφορά στην απουσία του.

Κάποια μέσα όμως, το ρίχνουν ξανά στο πρωτόκολλο. Πως δεν γινόταν να παρεβρεθεί σε μία κηδεία ιδιωτικής κηδείας, τουλάχιστο όχι πριν την ενθρόνιση του πατέρα του γιατί φέρει και τον τίτλο του διαδόχου. Για αυτό και προτιμήθηκε η θεία του, πριγκίπισσα Άννα.